Световни агенции: Новобранец в политиката срещу корупцията

Победата на ген. Румен Радев означава и нов кабинет
13 ное 2016 23:07,
45
Световни агенции: Новобранец в политиката срещу корупцията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Подкрепяният от опозиционните социалисти кандидат генерал Румен Радев печели балотажа на президентските избори в България, съобщават световните агенции, като се позовават на прогнозни резултати на социологическите агенции.

Новият президент ще бъде изправен пред възможно увеличаване на мигрантския поток от съседна Турция и нарастващо напрежение между Русия и Запада, отбелязва Асошиейтед прес.

Радев, който е "новобранец" в политиката, привлече много българи, на които са омръзнали корумпираните политици, отбелязва агенцията.

АП припомня, че Радев, който навремето е учил в американската военновъздушна школа в Алабама, обеща да запази мястото на България в НАТО, но също така заяви, че "еврофилията не означава непременно русофобия".

Вотът означава също ново правителство за страната, тъй като премиерът Бойко Борисов неколкократно обеща да подаде оставка, ако неговият кандидат, председателят на парламента Цецка Цачева, загуби изборите, посочва ДПА.

Ройтерс отбелязва, че Радев води предизборната си кампания със силна антимигрантска реторика и аргумента, че в интерес на страната е да намери баланс между изискванията на членството й в ЕС и по-добри връзки с Русия.

Една оставка на правителството ще предизвика предсрочни избори и период на несигурност за тази бедна страна от ЕС, която през 2013 г. беше обхваната от масови демонстрации срещу корупцията и няколко месеца на политическа нестабилност, съобщава Франс прес.

ТАСС изтъква думите на Румен Радев в първото му телевизионно интервю след изборите, че в България демокрацията е победила апатията и страха.

Агенцията, цитирана от БТА, припомня основни моменти от биографията на Радев и изявленията му в навечерието на изборите, че смята да води балансирана външна политика, за да може България активно да участва във формирането на европейската и международната политика, на базата на националните интереси, и да остане активен член на ЕС и НАТО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България корупция няма. Изгонете американските нпо-та и фирми. Те мътят водата.
16
1
 
29
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До знайно -ами видяхме КАКВО Е ПАЗАЧ да е управлява държавата, затова предпочетохме ГЕНЕРАЛ да заема длъжността!!!!
15
6
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Световните (разбирай западни) агенции да си ЕбтМкта!
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига с тези комунисти, бе! Те у нас са избити на 09.09.1944, тези другите след тях са болшевики. Апропо, в ГЕРБ има повече БКП членове отколкото в БСП, а за рожбите номенклатурни да не говорим... А от всички болшевики най- гадни са тези, които се пребоядисаха с "промените", за да опоскат де що има!
13
1
 
14
 
! Отговори
някой преди 7 години
Паметта на Световните агенции толкова ли е демента,за да забравят,че обичаният от американите Рейгън беше актьор и го коментираха два мандата,и защо интересно си позволяват коментар сега,при положение,че не са на 400 лева месечно Възнаграждение?
12
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той е кукла на конци....Само стой и гледай ... Много наивно изказване че не е партиен
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев не е свързан с политиците, така че няма да има угризения като влязат в затвора.
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да 7-8 години чакахме, а комунистите преди това и толкова не направиха и сега ще сме свидетели пак да ги погледаме и да им се радваме докато не заплачем от тях.... само времето си губим и бавим в развитието
9
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така си мислиш че лесно ще върнеш Русия на наша страна....Много ще трябва да се навеждат на Путин....Аз сам за но цената ще е голяма и тогава ще заплачете за Б.Б пак
8
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми не е вярно, че само комунисти го подкрепят Подкрепян е защото е ново лице без съмнително минало .
7
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ИванТова за реформите го чакахме от Бойко 7-8 години. Но освен хленчене, оправдания, простотия, арогантност и далавери - друго не видях. Ако го беше направил, сега нямаше да се прави на обиден. Кой го кара да подава оставка, но не егото е по-важно. Падна ми в очите. Нарциса е по-важен от държавата.
6
3
 
29
 
! Отговори
ко? не! преди 7 години
Ква корупция, бе? Като вкара 300 6омуниста и 1000 депесара в затвора за корупция, тогава ще повярвам.
5
43
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сами си го набиха големия Българите....Сега да видим след колко време ще се реве от Комунистите
4
2
 
6
 
! Отговори
Mon преди 7 години
E nemame uchilista za prezidenti kato v Kenia, USA, France, Italy, UK, Germany...ama i predishnite biaha novobranci...i kakvo? Jivi ne sme li?
3
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо няма да се промени. Ще ни управляват олигарски кръгове
2
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И не закачай БСП,вицето ти го каза открито,пред цяла България.И гледай да не те осъдят за конфликт на интереси от военния съд,защото ще връщаш много пари ,а и затвор те лови.Не случайно си подаде оставката,за да влезеш в политиката.Да имаш шанс за имунитет.Ние сме виждали такива честни`политици`Много минаха и си заминаха.Гледай,докато влезеш в длъжност,да си намериш як адвокат.
1
23
 
78
 
! Отговори
Почетен българин преди 7 години
Генерале, ти си надеждата на онеправдания български народ! Историята са повтаря, използвай своя шанс! Много успех!