Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?

Коалиция между ГЕРБ и БСП е абсолютно възможна, смята експерт
15 ное 2016 10:30,
210
Мажоритарните печеливши: ГЕРБ, БСП и ДПС! А Слави, Марешки?
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Политологът Димитър Ганев обясни, че с въвеждането на мажоритарна система неминуемо ще се стигне до парламентарно представителство на три партии - ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според него за ДПС това е лоша новина, защото вече ще има еднопартийни мнозинства.

"Въпросът за големите формации е дали Слави Трифонов ще се пусне в надпреварата. Веселин Марешки вече даде своята заявка за това", посочи той Bulgaria ON AIR.

Политическият PR Арман Бабикян се съгласи, че резултатът от евентуален мажоритарен вот ще е точно такъв. Той подчерта, че много важно е кой и как разпределя тези 240 места при мажоритарни избори.

"Самите партии не са наясно в коя политическа идеология са. Електоратът на Марешки не е хомогенен и е трудно да се каже с какви политически разбирания са хората, които гласуваха за него", посочи той.

Димитър Ганев коментира и думите на премиера Бойко Борисов, който съзря бъдеща коалиция между БСП, ДПС и ДСБ. Според политолога Борисов се опитва да пакетира ДСБ в този политически блок.

"ДСБ не е основният партньор на БСП и ДПС. В последния месец виждаме два политически блока - от едната страна е дясно-патриотичният блок на ГЕРБ и Обединените патриоти, а от другата страна са БСП и ДПС. Вероятно в центъра ще бъде новата партия на Марешки", каза още Димитър Ганев.

Арман Бабикян добави, че в момента е абсолютно възможна коалиция между ГЕРБ и БСП. Все пак той уточни, че след президентските избори това става малко по-трудно.

"Политическата логика показва, че в момента има разместване на пластовете, което е удобно за появата на нова лава на повърхността. Едно е да пишеш сценарий, друго е да участваш в сценария", каза Бабикян попитан дали шоуменът Слави Трифонов ще направи нова политическа партия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герб вееч яхнаха вълната на мажоритариня вот - те разбарха, че дори ад не успеят да станат най-голямата партия сега на тези избори които се задават, на по-следващите ще имат безспорно мнозинство. При мажоритарен вот, ще има само две партии които да се редуват, както навремето беше със СДС и БСП.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези сметки са така при настояшия пропорционален вот. али ще е така с мажоритарен? Едва ли. Справка - току-що завършилите президентски избори. Ако партиите смятат да предлагат магарета, все ще изберем нечие друго в знак на протест ;)
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Патриотичният блок може да стане втора сила и въпреки това да няма нито един представител в парламента. При мажоритарен вот се гледа само първата сила за всеки регион, дори да е била с половин процент. патриотчният блок може да има 20 процента - и пак да са непредставени с нито един депутата при мажоритарна система, както стана във Франция за департаментите. в момента народа е СРЕЩУ имигрантите, но като влязат БСП и Герб ще провеждат политиката на Меркел.
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът не е в Слави, той си плете кошница и тази на хората, които стоят зад него. Проблемът е на хората, че не могат да осмислят промените, които се предлагат. Повечето си нямат представа от право и райони. Помните ли как на предишни избори Слави беше най-активен в кампанията на Кунева да стане тя президент. Каза ли извинявай. А и да каже - какво от това. Сега с мажоритарния вот пак същото, някой ден ще се усетим, ама късно. Иначе Слави за шоумен става, ама политиката не трябва да е шоу.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В малките населени места ще ни управляват крепостни феодали като Цоко и братя Галеви. Перз 2009 при квази-мажоритарната система на Първанов Братя Галеви имаах само 8 процента по-малко от Герб в дупница. Ако имашие втори тур щяха да избършат пода с Герб. същото е и с Ковачки в Димитровград с Гриша Ганчев - в Ловеч. ще закрепостят хората в тези градове и постоянно ще са депутати.
19
3
 
9
 
! Отговори
do 15 преди 7 години
Замислете се защо такива като Ценко Чоков са години наред начело в тяхното си населено място. Някой има някакъв местен бизнес владее си гражданите, плаща на ромите и е на власт. С мажоритарния вот ще се напълни Палрамента с Ценко Чоковци. Тогава феновете на Слави ще се сетят да му търсят сметка, ама човекът ще си пие кафето някъде по света.
18
2
 
12
 
! Отговори
младежът преди 7 години
Изпитвам жалост за ниската работна класа, за хората където наистина работят по 10-12 часа за да могат да си платят сметките и да преживеят до следващия месец.Тези хора не са малко в България. Те са съвремените роби и разбира се, най-вече те желаят промяна.
17
1
 
4
 
! Отговори
ДАНИЕЛ МИТОВ JEW 1 преди 7 години
СЛАВИ 1991 НЕ БНЕШЕ ДОРИ В КУ-КУ ОЩЕ...ТОЙ ДОЙДЕ В КУ-КУ ПРРЕЗ НОЕВРИ 1992 Г. НА МЯСТОТО НА НВЛАДИ ВЪРГАЛА КОИТО ИМАШЕ РАК НА НЕЩО СИ...А АЕЦА КОЗЛОДУИ СТАНА, ПО ВРМЕТО НА ДНЕС-МИЛИОНЕРА ОТ БСП -- ПЕТЪР КУРУМБАШЕВ И ТАМ РАЗНИ МЛАДИ РЕПОРТЕРИ ОТ КУ-КУ. ДОРИ УТИ БЪЧВАТА БЕШЕ ЗА КРАТКО В КУ-КУ .
16
3
 
1
 
! Отговори
ДАНИЕЛ МИТОВ JEW 1 преди 7 години
ОЩЕ 1991 Г. ИМАШЕ ГЕРМАНСКИ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА АЕЦ КОЗЛОДУИ, СНИМАН ОТ КУПЕНИ СЛУГИ БЪЛГАРИ, КЪДЕТО ПОКАЗВАХА РЪЖДЯСАЛИТЕ ТРЪБИ, ЖЕЛЕЗА И КРАНОВЕ НА АЕЦА В ПОДЗЕМИЯТА, И УПЛАШИХА ТОГАВА ХЕЛМУТ КОЛ И МАНФРЕД ВЕБЕР... ОЩЕ 1991 ГОДИНА !!А ПОСЛЕ ФРАНЦИЯ И РУМЪНИЯ ВЛЯЗОХА В АЛИАНС ЗАРАДИ АЕЦ ЧЕРНА ВОДА + КАНАДА СЪЩО...А ПО-КЪСНО ПРЕЗ 1998 ГОДИНА АВСТРИЯ И ГЪРЦИЯ СЕ ВКЛЮЧИХА ПО ЧИСТО ЕКОЛОГИЧНИ ПРИЧИНИ И ПОРАДИ ТЕХНОГЕННО-БЕЗОПАСНИ ПРИЧИНИ СРЕЩУ АЕЦ КЗЛОДУИ.КАК СЛАВИ ??? СЛАВИ НЕ БЕШЕ В КУ-КУ П
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 3Е ти сам го каза...за какво са ни мажоритарни избори, след като така или иначе се гласува партийно? Само още повече ще се бетонират най-вредните партии. Особено с близо до 100% гласували при задължителен вот (На манипулирани избори и според самия Трифонов...). А партийните субсидии ако ги няма...да, точно така - още повече бетониране на най-големите и крадливи партии, които не разчитат на тях, докато малките съвсем няма да имат шанс.
14
1
 
11
 
! Отговори
Революция в главите! преди 7 години
Ние нямаме гражданско общество,нямаме осъзнати и самостоятелно мислещи личности,а от това следва,че хората масово гласуват за тези,които често виждат от екрана.Показателни са точно сегашните избори,защото единици бяха запознати с всички кандидати,а и с програмите им.За хората явно е достатъчно,че познават ГЕРБ и БСП от непрестанното им натрапване от екрана и гласуват за тях,въпреки,че и двете многократно са се компрометирали.Народът така или иначе гласува за партии,не за личности.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярно ли е, че Корнелия и избягала в Сибир, след тоталния провал на бсп?
12
1
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Българските партии са криминални организации ,които трябва да бъдат третирани като част от организираната престъпност.Нормално е босовете им да се притесняват от неизвестността на мажоритарния вот.Досега кандидатите бяха номер от някаква бюлетина който избрани срещу някой лев гласподаватели трябваше да узаконят.
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Парадоксалното е, че Слави, които прави всичко възможно да мине за патриот, ще изчисти патриотите от политическата карта на България, защото мажоритарната система няма да позволи на по-малките партии да влязат в бъдещия парламент. Този шоумен веднъж вече нанесе огромна вреда на страната ни някога, когато в едно предаване на Ку-Ку стартираха мощна кампания срещу АЕЦ Козлодуй, която по-късно доведе до ненужно затваряне на малките блокове. Сега пак мътят водата.
10
4
 
26
 
! Отговори
Марешки преди 7 години
Марешки е патерица на ГЕРБ! Бойко го готви отдавна! Не случайно плюеше единствено по Радев, но не и по Цачева! Нещо повече, уж му се "повръщало", но да се гласува за Цачева! Бойко го заведе в Локо Пловдив, за да си изгради име! Какво да се каже за Марешки, те хората го видяха! Всеки да си прави сметката, до колко той е искрен и до колко наистина желае да направи нещо за страната! Той просто иска да обере негативния вот и после да го събере с този на ГЕРБ, уж в името на България!
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОДОБНИ ВНУШЕНИЯ ПОКАЗВАТ САМО ЕДНО - СОЦИАЛИСТИТЕ ВЕЧЕ СЪВСЕМ СА ИЗЧЕРПАНИ.
8
7
 
10
 
! Отговори
do 3 преди 7 години
Между другото малките партии каква роля игратя. Никаква. Това едно и второ, то сега няма разлика. Радев не бе избран мажоритарно, ако не бе от БСП - бе въобще НЕИЗБИРАЕМ. Мажоритарни избри! Глупости. И каква работа вършат тези 250 депутати? Един закон за РАС не могат да гласуват- внесен е през 2013 още. Хайде стига лъжи и манипулации.
7
13
 
7
 
! Отговори
Щирлиц Иванов преди 7 години
След чудовищната манипулация отново най-губещите са печеливши . БСП в продължение на 27 години лъжат и убиват електоратът си . Всички десни-достатъчно бесни вървят по тяхният почин и не виждам защо да ги избираме ? Аз лично ще гласувам за партията на Велизар Енчев .
6
2
 
19
 
! Отговори
С преди 7 години
Вярно ли Кунева е избягала от България и се крие в Брюксел след тоталният провал на реформаторите!?
5
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** народ слаба държава . Щом като вярвате на един чалгар като Слави халал да ви е демокрацията .