Софиянски готов с конституция, писал я с приятели

Представя я до седмици, обяви се "за" професионален служебен кабинет
Обновена: 15 ное 2016 09:54 | 15 ное 2016 09:52,
84
Софиянски готов с конституция, писал я с приятели
Снимка: архив, Bulphoto

До две седмици в Народното събрание ще влезе проект на нова българска конституция, изготвен от бившия служебен премиер и кмет на столицата Стефан Софиянски и сформираното за целта специално движение – "Конституционен сбор".

Още по темата
"Аз съм изключително за нова конституция. С екипи, с приятели, сме подготвили нова Конституция. Дали тя е най-добрата или не, не мога да кажа, но във всички случаи тук, в рамките на няколко дни, ще я представим и ако е разумен парламентът и ако не иска да правим драми, нека този парламент приеме проекта на новата конституция, защото за свикването на Велико Народно събрание е задължително да има проект на нова Конституция", поясни той пред Bulgaria ON AIR.

"Ако искаме да имаме разумно развитие на страната, не смятам, че правителството на Бойко Борисов е било най-доброто, дори смятам, че едно професионално служебно правителство - да се потърсят хора, които са достатъчно независими, като примерно могат да бъдат от висшите учебни заведения, имаме толкова сериозни ректори, от БАН, за да има един знак за независимост. Ако се назначи едно служебно правителство, което обаче не носи политически оттенък, а носи една независимост, обществото ще има достатъчно голямо доверие към него и то ще изкара до провеждането на изборите", коментира още Софиянски.

Заедно с него по темата в студиото говори и проф. Пламен Киров, който интерпретира молбата на президента Росен Плевнелиев за тълкование на Конституцията от съда.

"На мен ми се струа, че искането на президента подсказва само едно - на него му се иска, ако има как, да насрочи избори за нов 44 парламент без да е разпуснал настоящия 43-ти, тъй като Конституцията не му позволява това да го стори и малко странно ми се видяха тези консултации, които той проведе с новоизбрания преиздент във връзка с евентуално състав на служебния кабинет, който ще трябва да бъде назначен и очевидно желанието на президента Плевнелиев е незабавно, колкото се може по-бързо да бъдат насрочени избори за нов парламент".

Според Киров свикването на Велико Народно събрание крие рискове, а предлагането на нова конститиуция е опит за решаване на елементарен политически проблем с ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
31
 
! Отговори
Тодор преди 7 години
Лекето на Божков ...
47
1
 
39
 
! Отговори
123 преди 7 години
Абсолютно съм съгласен, че Софиянски...пардон - Мафиянски, е за затвор - отдавна!Какъв е ТОЯ и дружките му, че ще предлагат нова Конституция ?!?Нагли стари корумпирани муцуни! Изпълзяват периодично и други, като него, в опит да се реабилитират пред обществото ни. Да, ама - НЕ!Всеки знае, как спомогна за разрушаването на България (както и в частност на гр.София), така че никой няма да му обърне внимание. По-важно е, че вече е време определени служби да му обърнат внимание, и на дружките му!
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toia shto ne e v zarvora!!!!!
45
0
 
29
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 7 години
Тоя па не се накраде!!!! Заради този ухилен хайдук и приятелчетата му СДС изтече в канализацията!
44
0
 
31
 
! Отговори
Radina преди 7 години
Какъв СОФИяНСКИ ???????Забравихте ли какво какво направи докато властвуваше и крадеше ????????
43
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един наглите идивиди ,на които ние наивните хора вярвахме.А той продължава да си мисли че може поне още един да ни излъже
42
0
 
26
 
! Отговори
Народен преди 7 години
Софиянски готов с конституция, писал я с приятели---------------------------ЧЕРЕПА ли :D Отврат.
41
0
 
9
 
! Отговори
SOFRIO преди 7 години
KOI SI TI , I ZASTO IMASH PRAVO DA GOVORIS V EFIR VE...
40
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
президенската институция е напълно излишна за малка българия имаме премиер изамове председател на нс и замове председател на конст съд и ако депутатитестанат 120 напълно излишна генерира разходи и скандали ако трябва и референдум най добре
39
0
 
18
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Чл.1 Всеки крадец независимо от броя и размера на извършените от него кражби на обществено имущество и средства се ползва от закрила на закона.
38
1
 
17
 
! Отговори
анти преди 7 години
а ето един стар наглец където отново се опитва да се намърда във властта,бивш управник и крадец
37
1
 
24
 
! Отговори
иван преди 7 години
между виното и киселото зеле ,стоейки си на Поручик Чунчево ,другаря софиянски решил да спретне с приятели и една нова конституцийка.Дал бог много такива политици с такива приятели и черепи за сватове!П.П.-дали ти е добро винцето,че да определим конституцията дали добре тече от казана ти?
36
2
 
36
 
! Отговори
Sofia преди 7 години
Този няма ли кой да го бутне в затвора, пък ако иска да им пише и нови правила на затворниците. Софиянски се оказа най- крадливият човек след Костов
35
0
 
5
 
! Отговори
3M преди 7 години
До Моряк и половинаБъркаш времето. Петдесетте години останаха в миналия век.Нещо за класи и класова борба?
34
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Довечера събирам комшиите пред блока на бира и за конституция.
33
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чл. 1 Сделката с Халите е неприкосновена и не подлежи на преразглеждане и разваляне.
32
2
 
17
 
! Отговори
Кирчо-Гела преди 7 години
От Лудогорец съм, познавате ме. Сега по темата. Бай Стефане, нямаш никакъв шанс отново да налазиш отново в политиката. Радвай се на внуците си и уважавай бабата Алисия до теб Не ти препоръчам да правиш друго с бабата Алисия, зная , че вече не можеш. И ти знаеш това. И тя знае това. Хайде, много здраве от Разград и от мен - *** Гела.
31
0
 
16
 
! Отговори
маке преди 7 години
закъснел е ние с Гоче комшията трета бочва изпразнихме и почти сме готовисамо че сме малцинство жената се брои за три гласа и отгоре на сичкото е против
30
1
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Днес да не е 1-ви април ???
29
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая конституция не е на Софиянски а е на Васил Божков Черепа, те са роднини, на Софиянски дъщерята е женена за на Черепа сина. Семейството, мафиотската фамилия баце.