Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България

Вървим в правилната посока, смята лидерът на ГЕРБ
Обновена: 22 мар 2017 06:43 | 21 мар 2017 22:08, Красимир Ангелов
150
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто за България
Снимка: БТА

Членството на България в ЕС е най-доброто нещо, което се е случвало на държавата, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред агенция Ройтерс.

"Българското членство в ЕС, макар че в момента в България не е модерно да се говори за него, е най-доброто нещо, което ни се е случвало", посочи бившият премиер.

Още по темата
Агенция Ройтерс посочва в своя материал, че българският дясноцентристки лидер, който се надява да се върне на власт след изборите тази неделя, заявява, че България трябва да работи за възможно най-бързо задълбочаване на европейската интеграция.

"Проевропейската и пропазарната партия ГЕРБ на Борисов има малка преднина в допитванията до общественото мнение пред социалистите, които са за по-голяма роля на държавата в икономиката. Но след като всеки пети българин още не е решил за кого ще гласува, резултатите от изборите са непредвидими и България вероятно ще има още едно нестабилно коалиционно правителство", отбелязва Ройтерс в своя материал.
 
Агенцията отчита, че България продължава да е под строгото наблюдение на ЕС по проблемите на корупцията и организираната престъпност. "Вървим в правилната посока. Сега трябва да положим максимални усилия в борбата с корупцията и незаконния трафик", казва пред Ройтерс Борисов, който е убеден, че неговата партия може да се справи.

Отношенията с Русия остават сложен политически въпрос в България, която беше близък съюзник на Москва по време на Студената война, отбелязва Ройтерс и припомня, че социалистите обещават да блокират удължаването на санкциите на ЕС срещу Русия заради анексирането на Крим. "Продължаваме да сме против анексията на Крим, защото когато границите се променят със сила, България става уязвима", заявява Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
32
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Tози човек е предател на моята родина!
54
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече платените дра.скачи плюят по ЕС, толкова повече настройват нормалните хора против Русия.
53
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...както винаги...потъващия кораб....Само кираба на Русия не питъва, така ли товарищ? Едибствено правилно е да бъдем руски васал 45 и пак трябва да станем такива, според теб, нали?Няма по-големи национални предатели от русофилите!
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце трябваше да пее тази песен още на президентските избори​ а не да гояоро глупости за лодки, платноходки и т.н. в Черно море.
51
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-важното сега е да изритаме крадливите мутри, които вече почти 10 години са се вкопчили във властта като пиявици.
50
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно прав е!!!
49
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като си помисля че в Европа тоя наистина го имат за някакъв фактор...
48
23
 
7
 
! Отговори
Циник преди 7 години
ЕС даде свобода, и възможности..за предприемчивите, волеви, и трудолюбиви хора!На шеметаците, които плюят ...- не ви е виновен съюза, че си избирате все едни, и същи крадливи мутри! И сега - с другарката Нинова ще пресечете корупцията в корен, и ще цъфнете , и вържете! Гарантирам! Още по-добре ще се "оправите"...ако направите "триумвират" с Турция, и Русия! Ще текнат реки от безплатни блага...и всеки българин-ще се чуди - какво да прави с милионите рубли, и турски лири! Няма такива ***!
47
3
 
27
 
! Отговори
мнгмисибе преди 7 години
Най - хубавото за мен е че ГЪРБАВИТЕ не са на власт
46
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов пред Ройтерс: ЕС е най-доброто, което ни се е случвалоАми да, вие се оляхте с краденето от Европрограмите. Тиквата покрай ЕС и програмите стана милиардер, напълни партийната каса и най-вероятно ще си купи изборите.
45
4
 
30
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Този човек два пъти подава оставка и два пъти иска веднага след това пак да дойде на власт. СТИГА!!! ГЕРБ = ГРОБ за България!Еврейско-гейския съюз било най-доброто, което ни се е случвало... боже милостиви, това не мога да го коментирам дори
44
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямам понятие как ГЕРБ може да са лидер по предварителни проучвания, след като чета във форумите каква голяма любов изпитва народа към бившия премиер.Пази бог да споменавам името му. Може пък и аз да не съм в ред.
43
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е Мутрата-Олигарх - толкова много за краденето не е имало от никога.
42
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неграмотна Тиква със свалени ***.
41
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самодоволен и глух са стенанията на измъчения народ. Сляп като кон с капаци. С толкова пари можеше да направи две Българии.Крадец безподобен.
40
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно! Най-доброто за бандите във власт. Делите си баницата както ви е кеф. Знаете че за вас няма съд и законност. Вили на могили. Яхти и слънчеви курорти в Алпите и Флорида.Бойко ти нямаш съвест. Погледни бедните пенсионери работили цялживот за благо на родината. Колко бъргари останаха на територията България. Ти си долен страхлив, и долен тип.
39
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас ще е, като тези ваксини са отрови, чрез които, под формата на задължителна превантивна профилактика, фармацевтичната мафия си пълни касите, а техните слуги лекарите провеждат безплатни тестове , и то с малки деца :(
38
26
 
3
 
! Отговори
Марин Василев преди 7 години
Вярно е, само мързеливите са зле сега! Възможностите сега са безкрайни за предприемчивите!
37
3
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
"Европейският съюз е най-доброто, което ни се е случвало" ...На вас - да, но на нас не !
36
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Подкрепям господин Борисов. Преди 89та при комунизма работех на 380 лева заплата, сега взимам на 4600 лева. ЕС наистина е най-прекрасното нещо което се е случвало на България.