Местан видя опит за държавен преврат

Всички членове на СИК да се разписват върху бюлетините, предложи той
Обновена: 12 май 2013 09:38 | 11 май 2013 18:16,
69
Местан видя опит за държавен преврат
Снимка: Булфото

Опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта чрез мащабна фалшификация на изборния резултат видя лидерът на ДПС Лютви Местан по повод акцията на прокуратурата и ДАНС в Костинброд. Там в печатница "Мултипринт" бяха открити  350 000 незаконни бюлетини.

Лютви Местан поиска извънредно заседание на ЦИК предвид изключителността на ситуацията и да вземе единствено възможното решение. ДПС предлага ЦИК да задължи всички РИК и СИК да проведат утре изборите при определена процедура.

ДПС предлага при полагането на първия печат всички членове на секционните комисии да се разписват на бюлетината и след като гласуват, вторият печат да се полага само на бюлетина, която има подписи.

Още по темата
 „Така могат да бъдат елиминирани незаконно раздадените бюлетини“, смята Местан. ДПС настоява всички политически сили да изразят мнение по предложението. Местан настоява за категорична подкрепа от премиера Марин Райков и преди всичко от президента Росен Плевнелиев предвид  съмненията за подобни манипулации на президентските и местните избори.

„Ако това не бъде подкрепено, върху изборите утре ще тегнат тежки съмнения дали те не са манипулирани, защото тези 350 хил.  бюлетини  може да не са единствените“, предположи Местан.  Според него тези бюлетини просто не са били все още изнесени от печатницата, собственост на активист на ГЕРБ. 

„Никой в България днес не сигурен дали намерените в печатницата 10 палета по 35 хиляди бюлетини са всички незаконно отпечатани бюлетини. Искаме да се проведе сериозно разследване дали вече не са раздадени бюлетини на български граждани в страната и в чужбина“, призова още лидерът на ДПС.

Той призова и за разследване дали има добре организирана престъпна група, в която участва и „услужливата социология, която даваше преднина от 16 до 20% на ГЕРБ“.

Според него, за да се изчисти международният образ на България, трябва да минем през жесток политически катарзис.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така както са я подкарали гробарите , скоро ще трябва и българи над 20 години да си напечатат - да има кой да работи , да го дерат с данъци и осигуровки на минимална работна заплата , да го дерат с енергоразпределители и топлофикациики , пък те ще си делкат паричките от магистралките.Евала , до къде я докараха гробарите
29
3
 
7
 
! Отговори
AYSHE преди 10 години
Tozi nasajda vechno strah v dushite na muslumanite .
28
3
 
10
 
! Отговори
пилигрим преди 10 години
Слугата надмина господарите си-ДС и Доган.Трябва да си заслужи поста.Пука му ,че резили България!
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС е опасна за демокрацията терористична групировка и трябва да се забрани напълно
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кажи го пак на турски както на вашите митинги в нарушение на закона.
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко,Цецко,Касим Дал и Корман Исмаилов все още си живеят в измисленият свят на лентички,Audi A8, Крайслери с антенки, платени журналисти и покорни нему институции !Предстои им тежко отрезвяване на 12 май и ще вземaт от трите най дългото !
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А освен подписи ,не искате ли и да ни фотографирате с бюлетината в ръка?!!!
23
6
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
КОИ СТЕ ВИЕ БЕ?ПОКАЖЕТЕ МИ ЕДНА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ В ЕВРОПА/В ТУРЦИЯ КЮРДСКАТА ПАРТИЯ Е ИЗВЪН ЗАКОНА/.СЪЩЕСТВУВАТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАШИТЕ КОЛЯЧИ/БИВШИТЕ КОМУНИСТИ/И ВИЕ ПРЕТЕНДИРАТЕ ЗА ЗАКОННОСТ,ГРАЖДАНСКИ ПРАВА И Т.Н.А ПРЕД ОЧИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕБИХТЕ ЕДИН...И ТО НА НАЙВИСОКО НИВО.И ВИЕ МЕСТАН УЧАСТВУВАХТЕ В ТОВА ГРОЗНО ЗРЕЛИЩЕ.ТОВА ЛИ Е ВАШАТА ПРЕДСТАВА ЗА ЗАКОННОСТ...?
22
3
 
5
 
! Отговори
dx преди 10 години
Бюлетината е "ИНТЕГРАЛНА"!?.Да не би заловените да имат вече знака"Х"???На "съответната" партия,та за това да е тупурдията?
21
4
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
oti tolkova mrazim turcite be bratya,ami nie zatova nikoga nyana da se opravim s tzoi nacionalisti4eski nihilizam,neka se uvajame
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРЕВРАТЪТ ГО ИЗВЪРШИХТЕ ВИЕ, НАГЛЕЦИ, ПЪРВИЯТ ТУРСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕВРАТ В НАЙ-НОВАТА НИ ИСТОРИЯ
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКА СВЕТА ДА ВИДИ НА КАКВО Е СПАСОБЕН БЪЛГАРИНА И ЕС ДОБРЕ ДА ПРЕЦЕНИ СЛЕДВАШТИТЕ ХОДОВЕ,ВЯРВАМ ЧЕ МЕРКЕЛ НЯМА ДА НАБЕДИ ***.
18
2
 
2
 
! Отговори
do 15 преди 10 години
Ami Volenco za kakvo go imash ? Vse edni i sashti *** sa samo za lichni oblagi si misliat ! Nai dobre shte e da zabraniat partiite na etniceska osnova , i togava shte sme evropeici !
17
17
 
5
 
! Отговори
х преди 10 години
Напълно естественно,платените драскачи на Цецо пак са крак ,за тях няма ден на размисъл.
16
8
 
30
 
! Отговори
Х преди 10 години
В ТУРЦИЯ 10 000 ГЛАСУВАХА В ЕДНА СЕКЦИЯ,ТОВА АКО НЕ Е ФАЛШИФИКАЦИЯ.И ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ИМА МУТРА ДА ГОВОРИ ЗА ЧЕСТНОСТ.
15
6
 
10
 
! Отговори
чичо преди 10 години
Добре, че когато онзи *** насочи пистолета към главата на Доган, охранителите от НСО бяха баби не го гръмнаха! Каква песен щеше да пее Местан как лошата полиция убила невинно момче с пистолет играчка. Вече улица или турско село щеше да са кръстили на бургаското хахо. Някой да не е съгласен?
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан,Станишев,Кунева,Костов..бих казал смешно и арогантно отстрана на една завинаги отиваща в забвение партия,последни конвулсии,чакащи невежеството и ограничеността на един народ ,да преобрати нещо,което отдавна природата вече го е изхвърлила....накрая само бих допълнил още едно малко допълнение към водещият на този театър -г-н Бареков във природата има възмездие и ако има нещо ,което винаги се връща то е точно кармата.....тя не забравя.....последно да кажа. Да живее България
13
6
 
32
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Местан е национален предател и тласка държавата към гражданска война. Идеята му е да отделят районите в компактно мохамеданско население. Политиката и изказванията му са насочени винаги срещу статуквото и са изпълнени с провокации и преиначване на фактите. на Местан и шефа му мястото им е в затвора. Видяхме колко са толерантни и миролюбиви. Добре че момчето им проговори на турски, иначе щяха да го убият.. помислиха го за българин.
12
2
 
16
 
! Отговори
гог преди 10 години
За този дето казва че престои п реврат МОЛЯ прокаратурата два се самосезира . Тази партия да се исключи чрез закон . Тия хора които говорат за държавен преврат ------ веднага да се задържат в прокаратурата иф подстрекатела БАРЕКОВ в прокаратурпата. Ако прокаратурата не обър(не внимание ще стане нечувано по наште ширини. Бареиков вздривява държавата.
11
3
 
8
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Павле,ами те са за вашите дето не могат да четат на български.Или пак със клечките?Ама сега понеже е назад и затова им се раздават предварително-готови.

Спонсорирани публикации