Всички заявени от МС бюлетини са получени още на 8 май

Райков призова партиите да не нарушават мълчанието
Обновена: 11 май 2013 19:25 | 11 май 2013 19:02,
66
Всички заявени от МС бюлетини са получени още на 8 май
Марин Райков. Снимка: БТА

Министерският съвет е изпълнил всички свои ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на изборните бюлетини за извънредните избори на 12 май, спазвайки процедурите и буквата на закона.

Това съобщиха от правителствената информационна служба по повод намерените 350 хил. незаконни бюлетини при операция на ДАНС и прокуратурата в Костинброд в печатница "Мултипринт". Те са били извън количествата по договора с Министерски съвет за отпечатване на бюлетини, съобщиха по-рано днес от прокуратурата.

Количеството от 8 млн. 343 хил. бюлетини беше заявено и получено от печатницата, избрана след провеждането на обществена поръчка в сроковете, заложени в договора за изпълнение, съобщиха от МС. Съгласно Изборния кодекс броят на бюлетините, които се отпечатват, трябва да съотвества на броя на избирателите в страната и чужбина + 10%.

Всички заявени от МС и отпечатани бюлетини са получени от областните администрации на 8 май 2013-та година, уточняват от МС.

“Нашите взаимоотношения с тази печатница са приключили на 8 май. Министерски съвет няма задължение по Договор и по съществуващите в страната закони да осъществява постфактум контрол върху дейността на печатницата", заявява министър-председателят Марин Райков по повод казуса.

“Всичко, което сме поръчали, е получено и разпространено. Няма служител на МС, който да е бил арестуван или спрямо когото да е образувано предварително производство. Всички останали коментари ще бъдат направени след изборите като функция от установените от прокуратурата факти и обстоятелства", добавя той.

Премиерът изразява удовлетворение, че са взети всички предохранителни мерки, за да не се стига до евентуална злоупотреба и изразява благодарност на прокуратурата. Той призовава политическите партии да не се възползват от този случай, за да нарушават предизборното мълчание.

От МВР пък съобщиха, че по искане на прокуратурата служители на МВР са участвали в проверка на печатницата в Костинброд по повод появилата се информация, че МВР не е участвало в акцията за незаконните бюлетини.

По искане на и.д. градски прокурор на София Роман Василев до главния секретар на МВР Калин Георгиев вчера служители на ОДМВР - София, РУП - Костинброд и части на Специализираните полицейски сили към ГД “Национална полиция“ са участвали в проверка на Софийската градска прокуратура и ДАНС в печатница в град Костинброд.

"Във връзка изразени съмнения за неправомерно полицейско присъствие около въпросната печатница за времето, през което са печатани бюлетините, сме длъжни да уточним, че съгласно Изборния кодекс МВР осигурява охраната на изборните помещения, изборните материали и дейността на избирателните комисии. Осигурява и охрана на транспорта с бюлетините до областните управи и местата за съхранение", се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Драги съфоромци, брака винаги се дава около 10% от поръчаните бройки.Друг е въпроса, дали това е брака, дали не са годни за употреба бюлетини.Това трябва да се провери, и , ако се окажат годни да се вземат мерки.
28
2
 
0
 
! Отговори
математик преди 10 години
До Анонимен 35 - Връзва се, защото бюлетините са отпечатани двустранно, което означава че технологичният брак на 8 343 000 бюлетини х 2 страници е 333 720 дефектни, което е приблизително 350 000(като тази бройка естествено също е приблизителна, тъй като никой не ги е броил все още), освен това тези бюлетини са и много дълги, което по най-простата логика говори, че е възможно технологичният брак да е малко по-голям процент.
27
7
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
АБЕ ***,ПАЛАЧИНКАТА И НЕ ЗНАМ ОЩЕ КАКЪВ СИ АМА ОТ МНОГО МЕСТА ЦИЦАШКОМУНЯГИ,ВЪРХУШКАТА НА ТРУДОЛЮБИВИЯ ТУРСКИ ЕТНОС,ТРАКТОРИСТИ,КОМУНИСТИ,КАПИТАЛИСТИ И ВСИЧКИ ДРУГИ ЗАСЕГНАТИ ПРЕСТЪПНИЦИ.МАЙ КРАЯ ВИ СЕ ВИЖДА!!!!!!!!!!!!
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Стига манипулации!!! По договор е бил длъжен собственикът да произведе 10% повече."Той е произвел 8.34 млн, което е с 10%(даже доста повече) над избирателите - 6.8 млн. И е бил длъжен да ги предаде всички, предал е 8.34 млн. Изведнъж обаче се появяват още 0.35 млн, които не са му поръчвани от държавата.Той твърди, че това бил 2% брак. 2% от 8.34 млн е 166 хил, а не 350 хил. Пак не се вързва.
25
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков манипулира хората!
24
7
 
18
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Ако бяха направили репортаж къде ще бъдат отпечатани бюлетините ,сега нямаше да го има тоя ЦИРК. А Бареков просто си рекламира телевизията.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Райков, виновен си, не си вършиш работата.
22
5
 
16
 
! Отговори
ОООООООООООХ!!! преди 10 години
ОНЕЗИ БЮЛЕТИНИ НА 8 СА ЕДНИ А ТЕЗИ СА ДРУГИ ТАКА ЛИ НЕ РАЗБРАХТЕ ГОСПОДИНЕ МАЙ ВИ ХАРЕСВА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ДА Е НА ВЛАСТ ЧЕ И ВИЕ ДА СТЕ....
21
15
 
21
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Абе ако стане чудо и БСП и останалата пасмина около тях спечелят изборите - дали ще искат касиране и ще реват, че изборите са опорочени ?
20
6
 
22
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
Юлияна Плевнелиева да решава вместо него. Той НЕ МОЖЕ !
19
3
 
9
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Пропуски в законодателството - факт!
18
2
 
31
 
! Отговори
КУПЕНА ВЛАСТ преди 10 години
РАЙКОВ, защо не дръпнете ушите на МВР министърката си? На пазара в София, в идеалния център е пълно с *** търговци на ЦИГЯРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ. Чуждестранните туристи са в потрес. ЗАЩО БЕЗДЕЙСТВАТЕ ? Всички неработещи политици са ЗА ЗАТВОРА. УМИШЛЕНО ВРЕДИТЕ НА БЪЛГАРИЯ и НАНАСЯТЕ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ.ПП - БРАВО НА СОТИР ЦАЦАРОВ И ДАНС. Спешно трябва да се информира целият свят за КРУПНИТЕ КРАЖБИ в БЪЛГАРИЯ. ВЪН ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ВЛАСТТА!
17
10
 
24
 
! Отговори
КУПЕНА ВЛАСТ преди 10 години
РАЙКОВ, току що Вие застанахте на страната на престъпността. Чадър над престъпници сте опънали. И ВИЕ ли сте в схемата? Колко Ви платиха?
16
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 10 години
с тия избори малко като в русия се подкупени се фалшиви и накрая на улицата неможе се съберат феновете на Путин тука така и с герп
15
7
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
8 млн. 343 хил. бюлетини беше заявено и получено от печатницата - ами 350 000 пса около 3%.Колко е нормалният брак?
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странен тип е този...
13
10
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
При тези мошеничества на герб трябва да има анулиране на изборите!
12
10
 
26
 
! Отговори
Василиса Прекрасна преди 10 години
Елементарно Уотсън... следите толкова явно водят към ГЕРБ, че няма никакво съмнение-това е провокация... целта също е очевадна- дискредитиране...а кой стои зад всичко това ще стане ясно, но след изборите... но тогава " Късно е либе за китка"... блестящ сценарий
11
19
 
20
 
! Отговори
ДО 4 преди 10 години
Как я мислите Вие тази работа? Цветанов ще управлява силовото министерство в сянка и същите ще намерят бюлетини (макар и празни) Освен това никой не е доказал за кого са и всичко в момента е само в сферата на плюнките и пенявенето преди изборите.
10
24
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Братя българи, утре всички да гласуваме, кой за когото иска, за да смажем главата на змията ГЕРБ !Не може турците да гласуват 95%, *** 90% а ние българите 25% !Хайде да си спасим държавицата от ПРЕСТЪПНАТА МАФИЯ ГЕРБ !

Спонсорирани публикации