Над 10 кандидат-депутати се опитвали да купят преференцията

Бакалов: Прави се "кастинг" на хора, които да извършват купуването на гласове
Обновена: 14 сеп 2014 15:17 | 14 сеп 2014 12:02, Анисия Иванова
19
Над 10 кандидат-депутати се опитвали да купят преференцията
Йордан Бакалов. Снимка БТА

МВР е засякло повече от десет кандидати за депутати от големите партии в опит да купят преференциален вот. Това каза служебният вътрешен министър Йордан Бакалов пред bTV.

Пред журналисти по време на професионалния празник на пожарникарите пред паметника на Незнайния войн в столицата днес Бакалов допълни, че това са хора на по-задни позиции, които се опитват да крадат преференциален вот, за да спечелят гласове на изборите и да се преместят на по-предни позиции.

Още по темата
"Прави се „кастинг” на хора, които да извършват купуването на гласове”, подчерта той.

Той поясни, че МВР работи по сигнали за новата схема, като допълни, че не е малък и броят на сигналите за купуване
 на гласове.

Около 1000 души са тези, които МВР ще наблюдава като потенциален контингент, който може да търгува с гласове. Голяма част от тях са с криминални досиета. Предизвикателство обаче остава дали ще бъдат събрани  достатъчно доказателства за осъдителни присъди, допълни министърът.

Според вътрешния министър проблемът е в Изборния кодекс, тъй като се дава възможност кандидатите за законотворци да играят с пари, а не с политики. „На тези избори, така както е приет Законът от Народното събрание, първите са доста по-бетонирани, но не е невъзможно да бъдат изместени ”, смята той.

Пред bTV той коментира и системата за реагиране при кризи. Според него трябва да се работи по превенция на катаклизмите. Служебният кабинет е изпратил писмо до ЕК да се направи оценка на системата ни за реагиране при кризи.

Министърът не пропусна и Закона за МВР, според който политическият ръководител не може да извършва кадрови промени в професионалното ръководство без съгласието на главния секретар.

Попитан как работи с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, който бе назначен от предишния кабинет, Бакалов отговори: "По закон".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
АМИ ДЕПУТАТИТЕ МАРШ . АМИ ГРУПИТЕ КОИТО КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ГИ ДРЪЖТЕ В АРЕСТА ДОКАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ И ДА СИ КАЖАТ ВСИЧКО ПОСЛЕ В ЗАТВОРА . ТАМ ЩЕ ИМАТ МНОГО ВРЕМЕ ЗА РАЗМИСЪЛ .
11
0
 
1
 
! Отговори
KUK преди 9 години
A TI ZASTO SPISH.PREDAI GI NA PROKUROR--NO TE E STRAH DA NE ZAGUBISH POLOGENIETO SI.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВАРНА НА БУНТ ПРОТИВ АМЕРИКАНСКАТА ИНВАЗИЯ В УКРАЙНА,ХОРАТА ПРОТЕСТИРАТ И ПРОТИВ ,НАТО И СЛУГИНАЖА НА БОРИСОФ И СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ НА ПРЕЗИДЕНТЧЕТО.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е като с извън земнитевиждат ги само в америкапоредният позьор-сензацьорпо-талантлив *** от този не се е появявал скоро
8
2
 
0
 
! Отговори
георги преди 9 години
с номер 24 патриотичен фронт, така!
7
0
 
0
 
! Отговори
несведущ преди 9 години
И как да гласувам СРЕЩУ тях?
6
0
 
0
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
А защо да си подарявам ***,умнико?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До влюбения ромеоПрав си! Но затова трябва да се гласува напук срещу тези, които го взеха това решение. А те са ДПС, БСП и Герб. Увързани са като свински черва!
4
0
 
15
 
! Отговори
влюбения ромео преди 9 години
ДПС имат вече над 130 секции в Турция!И изборите,кой знае защо,съвпадат с техния Рамазан,когато никой не работи!Много странно,нали!?А вие се борете срещу "купените гласове"!***!
3
1
 
8
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
И защо да им подарявам гласа си,като мога да го продам!?Все същите мушмуроци във властта!
2
1
 
12
 
! Отговори
Rumen преди 9 години
Не псувай - гласувай. Това е единственото ти оръжие срещу купените гласове.
1
0
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
МВР да прати...съгледвачи и в Турция,там кой ще контролира Дупесето да...купува цели секции,с по 1000 гласували...формално за тях,или сте ги...отписали;да правят каквото си...щат.Това не е...демократично и не е...честно спрямо другите политически...играчори.

Спонсорирани публикации