Не искам да съм премиер, заяви Първанов

Президентът си остава държавен глава доживот, коментира лидерът на АБВ
Обновена: 21 сеп 2014 13:40 | 21 сеп 2014 11:10, Красимир Ангелов
53
Не искам да съм премиер, заяви Първанов
Георги Първанов. Снимка: Булфото

"Аз не искам да бъда министър-председател. Това съм го казвал преди 10 години, когато можех да бъда при определени обстоятелства“, обяви президентът (2002-2012 г.) Георги Първанов в предаването "Събуди се” по Нова телевизия.

Лидерът на АБВ обясни, че не се е кандидатирал за депутат, защото "президентът си остава държавен глава доживот“. По думите на Първанов президентът може да се занимава с политика, но според него е недопустимо да сваля нивото на президентската институция чрез поява в парламента.

"Не всички хора трябва да се кандидатират за всякакви постове“, уточни бившият държавен глава. По думите му в битката за парламентарните избори партиите не показват сблъсък на идеи, каквато всъщност е идеята на предизборната кампания.

"Предизвикателство е да направиш нещо ново, да тръгнеш на чисто без пари, без структури и без хора”, коментира той опита на АБВ да влезе в парламента. Според Първанов нещата вътре в БСП са показали, че за дълго време партията няма как да бъде променена отвътре.

"В БСП се опитвах да променям, изказвайки се на така наречените пленуми, неприлично за един досегашен държавен глава, настоявайки да се реализират поети ангажименти или опонирайки на някои кадрови решения, които определено бяха неприемливи и които обществото отхвърли. Не се получи. Видя се, че има един инат, който за мен е необясним", заяви президентът и продължи:

"На последния конгрес на БСП повечето от кандидатите говореха нещата, които ние назовахме първи и малцина се осмелиха да кажат "Това наистина бяха идеи, които сегашното АБВ отстояваше в едно друго време".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 9 години
абсурд. на кой може да му хрумне таково нещо?
39
2
 
0
 
! Отговори
Член на АБВ преди 9 години
Коментарите са обидни и незаслужени. Алтернатива за Българско Възраждане не е стара, а нова партия. Съвременният прочит на патриотизма, политическото ляво , професионализмът и културните обноски- това можете да откриете в тази партия. Да гласуваш за коалиция АБВ означава да дадеш гласа си за за патриотизма, а не за национализма; за социализма, а не за комунизма; за професионалното и отговорно управление на държавата, а не за крадливата управленска прослойка , която 25години мъчи народа!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки глас за Патриотичния Фронт, ако не искате турците да управляват повече!БСП винаги са били в съглашение с тях, т.нар. Реформаторски блок си има турска партия, Атака крепеше правителството на турците, Гоце бе избран два пъти с помощта им, а Борисов ще се съобразява с единствените, с които ще може да управлява - ПФ, та ще се откаже бързо от глупостите за 10 зам.министри-мюсюлмани. Хора, бъдете прагматични и бъдете патриоти!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нискочелия политически ***!
36
0
 
4
 
! Отговори
чупакабра преди 9 години
Разбирай - не искам да съм пенсионер.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
червен ***!
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ е "партията" на всички ЧЕНГЕТА и дърта блудница на българския политически хоризонт! АБВ=БКП=БСП=дс,кгб
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tоя агент Гоце седефа...доказа,че не е никакъв политик...10-години като "президент" ни излагА клато лъжец,убиец на животинки,облдаващ непълнолетни момиченца,триперлия ,женкар от ниско ниво,агент на ДС,КГБ,некадърник и т.н.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То пък някой те иска за премиер,че да отказваш.
31
7
 
1
 
! Отговори
Щ преди 9 години
Само ,,атака'' сидеров може да е такъв-онакъв ама е против турците ,всеки път добри обещания за България казва Бойко само ленти реже а парите отиват за магистрали и като свърши парите и се ослушва и иска еврозаем народа тъне в мизерии трябва да се връщат двойно по вече от нашия гръб
30
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "ПЛЕНУМИ" НЕ СЪМ ГИ ИЗМИСЛИЛА АЗ , А И НА ТАКЪВ НЕ СЪМ ПРИСЪСТВАЛА. ТАКИВА КАТО ВАС- КОИТО НИЕ СМЕ ИЗБИРАЛИ СА ПРИСЪСТВАЛИ. НЕ Е КОРЕКТНО ОТ ВАША СТРАНА. УВАЖАВАХ ВИ МНОГО , НО ВИЕ НЕ УСПЯХТЕ ДА МИ ДОКАЖЕТЕ ТОВА В КОЕТО ВЯРВАХ И УВАЖАВАХ. НЕ СЕ ИЗВИНЯВАМ ЗА ТОВА , КОЕТО НАПИСАХ.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не искам да си премиер, спокойно
28
0
 
4
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
DORI I DA NIAMA DARGAVA TOI SI OSTAVA PREZIDENT.PREZIDENT ZA PENSIA,ZA ZAPLATA GOLIAMA.
27
0
 
7
 
! Отговори
4ти километър преди 9 години
Жалко! Тамън смятахме да те издигнем за такъв...
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си "държавен глава до живот" чий го дириш в листите с кандидати за НС?
25
2
 
3
 
! Отговори
Няма преди 9 години
Не се страхувай,ако въобще предположим премиер на рублажиите и кубинците с пищови и палки,влизащи в БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМEНТ ще е един Юда.Не случайно ходи по колониалните страни Куба,УКРАИНСКИ Крим,че и излага БЪЛГАРИТЕ И РОДИНАТА НИ с просташкото си поведение в Германия и Франция.Той поне видимо се натиска и подскача.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Президентът си остава държавен глава доживот" - и кой те излъга, че е така? :D
23
4
 
12
 
! Отговори
Пази , Боже ! преди 9 години
Е кой пък ще направи Гоцю Рублата премиер ?!?!Навярно зелените човечета на ***....
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено, че гоце не иска да е в явната политика - всеки иска да е кукловод на сянка скрит.Еми пъне се трябва да се връщат комисионни а при *** тия неща не минават!
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агент Гоце, слугата на Путин и троянския кон на Кремъл в ЕС искал да е премиер.Комунистическата наглост няма край.Че и онзи престъпник Румен Петков му е дясна ръка.Ако някой гласува за тези предатели...тогава сам си заслужава музерната съдба в *** България и не заслужава и грам съчувствие.

Спонсорирани публикации