Нови данни: 7 партии влизат в следващия парламент!

"Екзакта": 12% са променили решението си за кого да гласуват от кампанията
Обновена: 23 сеп 2014 17:17 | 23 сеп 2014 14:30,
201
Нови данни: 7 партии влизат в следващия парламент!
Снимка: архив Булфото

7 партии ще има в следващото Народно събрание. Това показват най-новите резултати от социологическо проучване на Екзакта Рисърч Груп. То е проведено в периода 15-19 септември, уточнява „Фокус“. Данните са базирани на отговорите на категорично решилите да гласуват българи. Към настоящия момент те са 55%, показват данните.

Още по темата
Според проучването, ако изборите бяха на 20 септември, за ГЕРБ биха дали вота си 36,5%. БСП остават втори на значително разстояние с 20,2 на сто от гласовете. За ДПС биха гласували 11,9%, за РБ – 7%, за АБВ – 5,3%, за ББЦ – 5,2% и за Патриотичния фронт – 5,2%.

Преди ден и „Галъп“ излезе със свое проучване, според което ГЕРБ (35,9%), БСП (18,3%) и ДПС (14,2%) са сигурни участници в следващия парламент. ББЦ (5,8%), Реформаторите (5,6% ) и Патриотичният фронт (4,9%) – почти сигурни, а АБВ (3,6%) остава под чертата.

В анализа на днешното си проучване Екзакта Рисърч Груп определя разликата между АБВ, ББЦ и ПФ толкова малка, че най-вероятно подреждането им ще остане загадка до самите избори.

Най-мобилизиран към момента е електоратът на ДПС, показват още данните на "Екзакта". 96% от избирателите на движението, които са гласували за него през май 2013 година, възнамеряват да препотвърдят вота си.

Електоратът на ГЕРБ, както и преди евровота, е по-мобилизиран от този на БСП и в същото време има по-голямо твърдо ядро. Периферията на ГЕРБ допълнително набъбва и поради конформисткия вот, сочат данните.

12% от българите твърдят, че са променили решението си за кого да гласуват през първите две седмици от кампанията, показват още резултатите от проучването. На 88 на сто от избирателите кампанията не е повлияла.

Хората, които са се повлияли от агитацията, са най-често на възраст под 30 години, жители на столицата и високообразовани респонденти. Избирателите на малките партии твърдят по-често от останалите, че кампанията им влияе. Ромите и етническите турци го отричат, показва още изследването.

От "Екзакта" правят уточнението, че резултати са получени от регулярно национално представително проучване на агенцията и не могат да бъдат тълкувани като нейна прогноза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен премиер! Долу САЩ, ДОЛУ ЕС! Долу фашизма!
146
1
 
0
 
! Отговори
Acho преди 9 години
До anonimen36%
145
1
 
6
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
СТАРИ ДАННИ: Национални предатели ни управляват, а ние си клатим, кой каквото има и неусетно остаряхме. СТИГА ДРЯМАЛ РОБЕ, ТРЕБЕ ПРЕТРЕШАНЬЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КЕРЕМИДИ!!!
144
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
AKO DPC-BCP-REFORMATORI-CDC-DCB VLEZAT VAV VLASTA, SHTE IZGORQ BALGARIA PLUS SMARTONOSEN VIRUS! ER DOGAN USIGURQVA GKASOVETE NA DPC , A KOSTOV NAPRED S REFORMATORI I DCB I CDC OGRABVA I UNISHTOGI BG ! PRAVETE SI SMETKA ! GLASUVAITE ZA GERB I TO VSICHKI ! AKO VIE NE MOGETE DA SE SPASITE I AKO NE ME OSTAVQTE DA VI SPASQ, TOGAVA UMIRATE, PO DOBRE ZA VAS !
143
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ей Спонги, костовисте герберосан сега, недей да лъжеш. Просто твоят Костов, който по една анкета излезе най-мразеният бг политик приватизира така неграмотно всичко, така подари заводите, че получилите ги седесари ги нарязаха за скрап щото толкова им е акъла. За справка така ликвидираха и карабостроителницата във Варна а в Констанца я приватизираха на ДЕУ и харата си строят кораби а вашите седесари всичко издадоха като бедни *** за скрап. Чао смешнико!
142
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА 37%ГЕРБ 2,1%
141
10
 
8
 
! Отговори
Прабългарин преди 9 години
Значи никой не е вързан да стои в робска България. Нашите прадеди и те са тръгнали на запад като са ги подгонили другите варвари. Изнасяите се защото оправия няма да има. Геноцит и разруха до край чака българите, спасявайте децата си докато е време.
140
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето един показател! На олимпиадата в Сеул през 1988 г. България имаше 10 златни медала. Дори ни отнеха 1 или 2. Единия бе на Ангел Генчев, който вдига щангите прекрасно, но допинг.Колко шампиона имаме на последната олимпиада, освен Боко Едрата Тиква?
139
10
 
17
 
! Отговори
ПЕТКО преди 9 години
До anonimen: БОРИСОВ СИ ОСТАВА В ИСТОРИЯТА С ТОВА ,ЧЕ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ БЕЗХАБЕРНИК ЗАЕМАЛ ПОСТА ПРЕМИЕР И РАЗБИРА СЕ СЪС СВОИТЕ ЛЪЖИ ,ДЕМАГОГИИ И СМЯНА НА МНЕНИЕ ШЕСТ ПЪТИ НА ДЕН ПО ЕДИН И СЪЩИ ВЪПРОС ! ЖАЛКО ,ЧЕ ГЕНЕРАЛИТЕ ИЗДИГНАЛИ ГО ,НЕ СИ ВЗЕМАТ ПОУКА И ПАК НИ ГО НАТРАПВАТ ! НО ,ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ,ТАКА ИМ НАРЕЖДАТ ОТ САЩ И ЕС !
138
9
 
17
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до спонги и преди 9 години
Момче, ходил съм навсякъде в европа. Само в скандинавието не съм бил. Имам усещане, че наистина част от хората у нас всяка сутрин ги "друсат" с райски газ, та не виждат какво се случва. В европа ни мразят Исторически обусловено е западняците да ни мразят! Това, че разни дрисльовци лъжат как печелели в Испания или Италия по 3500 евро е пълна лъжа. Вярно е, че там може да се пести, но с цената на мизерия. Но верният ни път е на Унгария! Него трябва да следваме! Само дето си нямаме Виктор Орбан!
137
2
 
9
 
! Отговори
бени преди 9 години
Съединението прaви силaтa!Кaквa пaродия!Бългaри,рaзединявaйте се!Дaйте дa си спретнем още пaртии!Нa тримa - по еднa!
136
15
 
6
 
! Отговори
Икономист преди 9 години
До АнонименБяхме сред първите 25 икономики в светаТова звучи по смешно и от виц !! Може да е било вярно ако обърнеш листа със статистиката обратно
135
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Спонги Бяхме сред първите 25 икономики в света. Сега сме и зад Йемен. Търкалаш се от злоба, щото имаше индустрия ,а сега сме сляпото черво на ЕвроГейският. Злоба от безсилие да докажеш,че не е имало мощна индустрия. То и златото, аризаха на стратегически инвеститори. Като муха на *** си ,само и само да оплюеш България или си си природно *** да отричаш очеизвадното , па макари минало. Или си шабес-гоим. те обичат така....да плюят извора, от който са пили.
134
3
 
8
 
! Отговори
tikos преди 9 години
Tozi pat ne glasuvam, a atakuvam!!!
133
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АРХАНГЕЛ до спонгиМи да - очевидо русия(с малка буква, за да е ясно) е виновна - кой плаща на троловете на бсп-то за опорните точки? Ако децата искаха комунизъм щяха да бягат в русия. Да, ама не - бягат на запад. А като сте си научили момичетата само да лапат салама - еми това е. *** в центъра по хематомия в Хага и виж колко български имена ще видиш. Много! Проблема е, че на общия фон са малко - тези дето стават са малцинство - и в България и в чужбина.
132
4
 
12
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ до спонги преди 9 години
Не знам дали си спонги или обонго, обаче е най-лесно да обвиниш някого просто и ей така. Интересно ми е, като ес и нато са гарант за националната ни сигурност, защо откак сме в ес и нато България стана под 7 млн. /от 9 млн.през 1988/, защо децата ни мечтаят да се махнат от родината си, защо унищожихме мощната си индустрия, защо хубавите ни момичета са *** на запад, защо цели райони от страната са превърнати в пустини и в табори, защо нямаме армия и т.н. Защо? Русия ли е виновна?
131
7
 
5
 
! Отговори
se преди 9 години
И този път ще пропусна.Не давам гласа си за хора мафиоти.По добре в къщи пред компа отколкото да позволявам енергийната мафия да си развява коня!Основана причина да не гласува целия ни род е увеличението на тока което ще ни докара повече разходи и стягане на коланчето....
130
15
 
8
 
! Отговори
sasho преди 9 години
и аз сьм за фронта . дано този пьт да влезем
129
2
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
До Патриот DA NO MNOGO PARI TRIABVA DA PLATITE ZA ZBORITE.
128
2
 
10
 
! Отговори
Патриотичния фронт преди 9 години
vijdam 4e mn minusi slagat gerberaskata *** i siderastkata papla4

Спонсорирани публикации