17,5% искат Борисов за премиер, но 53% не знаят кой е най-добър

Шест или седем партиен парламент прогнозира Центърът за анализи и маркетинг
141
17,5% искат Борисов за премиер, но 53% не знаят кой е най-добър
Снимка: Reuters

17,5% от българите искат лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да е премиер след изборите, 2,2 на сто - Сергей Станишев, 2,1% - Михаил Миков, 1,8 на сто - Кристалина Георгиева, също 1,8 на сто - Георги Първанов, 1,7% посочват Меглена Кунева, 1,6 на сто - Николай Бареков, 1,5 на сто - Валери Симеонов, а 1,4% - Волен Сидеров. 53 процента не дават отговор. Това сочат данните от национално представително проучване на Центъра за анализи и маркетинг, направено с лични средства между 25 и 30 септември.

Шест или седем партиен парламент прогнозира Юлий Павлов от Центъра.

Според изследването ГЕРБ биха получили вота на 35,5% от вероятните гласуващи, БСП лява България - на 21%, ДПС - на 14%, Реформаторският блок - на 7,2 %, Патриотичният фронт - на 5,4%, "България без цензура" - на 5,1%, "Атака" - на 4,5%, АБВ - на 2%.

Юлий Павлов коментира, че изненадата е, че "Атака" придобива реален шанс да попадне в НС, макар че тези 4,5 на сто не й гарантират, че ще премине 4-процетната бариера. Той посочи, че тенденцията при "Атака" е възходяща.

Имаме шест или седем партиен парламент, като седемпартийният е малко по-вероятен, коментира Павлов.

При шестпартиен парламент ГЕРБ биха имали 97 депутати, БСП лява България - 57, ДПС - 38, Реформаторският блок - 19, Патриотичният фронт -15, "България без цензура" - 14.

При седемпартийно Народно събрание депутатите на ГЕРБ биха били 92, на "БСП лява България" - 55, на ДПС - 36, на Реформаторския блок - 18, на Патриотичния фронт - 14, на "България без цензура" - 13, а на "Атака" - 12.

Прогнозата на Центъра за анализи и маркетинг за резултатите на 5 октомври е между 33 и 37% за ГЕРБ, между 19 и 23% "БСП лява България", между 13 и 16% за ДПС, между 6,3 и 7,8% за Реформаторския блок, между 5 и 6,5% за Патриотичния фронт, между 5 и 6,5% за "България без цензура", между 3,5 и 5% за "Атака" и между 2,2 -3,8% за АБВ.

Според данните 51,5 на сто от анкетираните са заявили, че със сигурност ще гласуват на 5 октомври и са решили за кого, 17,4 на сто ще гласуват, но се колебаят за кого, 12% се колебаят дали да гласуват, а 17,4 процента са категорични, че няма да гласуват.

28,6% по-скоро смятат да се възползват от правото си на преференциално гласуване, 29,3 на сто отговарят "по-скоро не", а 21,7% още не са решили.

77,8 на сто от анкетираните отговарят, че не биха се съгласили да гласуват срещу пари, 6,9 на сто биха се съгласили срещу не по-малко от 500 лева, 0,8% - срещу не по-малко от 200 лева, 2% - срещу не по-малко от 100 лева, а 2,2% - срещу не по-малко от 50 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
zashto da glasyvam za predateli izmenici prestapnici v sofia koito triabva da badat raztreliani te tragnali izbori da praviat i zablyjdavat tia banditi recidivisti prevratadjii kriminalni prestapnici s visiashti dela i ybiici.
84
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До ШопРазумни не означава интелигентни. Бойко Борисов е ***, нагъл селски тарикат със символична диплома за висше образование. Съответно всеки селски тарикат изпитва симпатии към него, а такива в България много и затова сме на това дередже!България ще тръгне напред, когато започнем да избираме интелигентни, образовани, квалифицирани, принципни и уважаващи закона хора да управляват държавата!Селските тарикати мислят тези хора за "балъци", вместо с далавери си губили времето да учат и работят законно.
83
4
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
Някой спомня ли си ден в който да не се съобщи за големите проценти преднина на партия гроб ***? Социологическите агенций решават хода на изборите, постоянно втълпяват на хората че бока ще спечели, а всъщност всеки срещнат не го харесва. Някой можже ли да ми обясни?
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Покажете ги тези юнаци, дето се развяват по Тайван, а дават на хората по 240 лв за такава работа! Къде е тази държава! Къде е логиката да казват че са нужни 1000лв за да живее човек и в същото време заплати в такива размери! Няма държава! Няма политици! Няма профсъюзи ..Има чорбаджии и роби!
81
4
 
5
 
! Отговори
македонец преди 9 години
Само Бойче Борисовски наj великиот бугарин . Ке биде Бугариja пак на три морета
80
8
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
С изключение на ББ, зад когото стоят 15-20% разумни работещи хора, останалите "лидери" събират по един файтон народ - близки и партийни членове на заплата.
79
2
 
4
 
! Отговори
globaln234 преди 9 години
Няма кой да вярва на тези проучвания
78
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен--И ЩЕ ПОЛУЧИМ БОКОМОР-ЧУМАТА НА 21 ВЕК-ЧЕСТИТО!!!!
77
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 86 одгледахтеси чудовище от партията майка бкп бсп и сега това чудовище ГЕРБ ще ви изяде товае другарю ***
76
5
 
12
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Ернесто е партизанското ми име, тренирам за след изборите. България на престъпници повече няма да дадем, казах!
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Ернестоа дано стане тогава на сяко дърво по един убесен комунист от БСП народа сънува такова нещо
74
0
 
4
 
! Отговори
ТРОЛ КУТЕВСКИ преди 9 години
До ЕрнестоИ ти ли имаш пожар в задния двор?
73
0
 
6
 
! Отговори
ТРОЛ КУТЕВСКИ преди 9 години
Другари, всяко начало си има и край. Само салама има два края. И кремвирша от пилешки прат. Беше ми приятно заедно да заработваме тролски парички. Уви, както казах, всяко начало има и край...........
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo edno kyrshyma za vsichki predateli i izmenici .
71
12
 
12
 
! Отговори
Ернесто преди 9 години
Предстои битката на България със Софето. Тъпите шопи пак ще изберат Тиквата, но конфигурацията ще е такава, че пак няма да управлява. Тогава ранобудните ще се натъркалят пред парламата, а нпо-тата ще вият до небесата като бесни. Янките ще ни бомбят като Идил, а ние ще сме опълченци защитаващи Родината си с дърве и камънье, пфу!
70
1
 
11
 
! Отговори
Авел преди 9 години
Срещнах скоро една ромка с 2 деца,хапваха ябълки и се разхождаха из пустата улица,попитах я неволно,колко деца имате-отговори ми Десет-7 момчета и 3 момичета,замълчах си и продължих по улицата
69
2
 
10
 
! Отговори
ДО 70 преди 9 години
Е КАК СИ ОТИВА КОМУНИЗМЪТ. СЪБЕРИ ПРОЦЕНТИТЕ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ОСОБЕНО НА ГЕРБ И БЕСП И ЩЕ ВИДИШ ОТИВА ЛИ СИ КОМУНИЗМЪТ. :-)НЕСЛУЧАЙНО ГЕРБ ИСКАТ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНИЕ, КАТО ПРИ КОМУНИЗМА.
68
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В никакъв случай ББ за Мин. Председател,защото е въздух и шемет! Повече да не даваме ШАНС на социалисти да ни съсипват и крадат...
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Кои членове на ГЕРБ родителите или те самите не са били големци в БКП и БСП, а сега плюят в чинията от която са яли?
66
4
 
22
 
! Отговори
БББ преди 9 години
Гласувайте за др. Борисов, който още отсега се оправдава с проблемите в държавата. За този , който ви плаши с апокалипсис, че няма да има какво да се яде, че зимата ще е катастрофа и всички системи ще се сринат. За ББ, който плашеше децата със заеми които те ще плащат, а днес е за нов заем който да осигури комфорта му ако се върне на власт. При него наистина всичко растеше-безработица, цените на лекарствата и хр. продукти, тока. Замразени бяха само доходите. Създаде и паниката за банковата с-***

Спонсорирани публикации