Проф. Константинов: До 10 ноември ще имаме правителство

"Политиците открехнаха вратата към ада и побързаха да я затворят"
Обновена: 23 окт 2014 21:36 | 23 окт 2014 21:35, Камелия Цветанова
35
Проф. Константинов: До 10 ноември ще имаме правителство
Проф. Михаил Константинов. Снимка: Булфото, архив

Най-късно към 10 ноември ще имаме гласувано правителство, може и малко по-рано, смята математикът и дългогодишен член на ЦИК проф. Михаил Константинов.

Още по темата
Според него това означава, че малко повече от месец след изборите ще е готов кабинетът, което е съвършено нормален срок.

„Изглежда, че напоследък българските политици открехнаха вратата към ада, видяха какво ги очаква там и побързаха да я затворят и да се дръпнат назад", коментира той по БНР.

Според него вариантът следващото управление да е коалиция на малцинството е добър.

„Хубавото на тази коалиция е, че тя е изчистена в тематично отношение, най-малко компромиси ще трябва да направят участниците, защото като изключим някои спорове за това как да се проведе съдебната реформа между ГЕРБ и Реформаторския блок, различия няма“, коментира той.

Константинов смята, че опасността е, че когато другите политически сили не са пряко ангажирани в коалицията, и тяхната подкрепа няма да е толкова решителна в някои моменти.

„Получава се нещо като коалиция на желаещите, а основната работа я вършат тези, които са подписали споразумението. При едни сериозни трудности и по-масови народни недоволства  много от политическите сили може да откажат да подкрепят, което би било опасно. Мисля, че поне до лятото на другата година не трябва изобщо да се клати властта“, настоя анализаторът.

Според него на фона на факта, че Русия и Украйна са в конфликт, а една от най-жестоките терористични  организации „Ислямска държава“ набира сили, „вместо да гледаме истинските опасности, ние се занимаваме с глупости“.

„Да не се втренчваме в това кой кого подкрепя, защото има няколко задачи, които са безусловни и те трябва да се решат във времето“, призова той.

Според проф. Константинов Народното събрание трябва да излезе с подробна декларация с предстоящите задачи пред него.

По повод на искането на Патриотичния фронт за ревизия в енергетиката през последните години, той коментира, че в България най-много се краде в именно в този сектор и в пътното строителство.

„И там нещата трябва малко да се поразбутат, защото ако продължа така, изобщо няма да можем да се отлепим от дъното“, настоя той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 9 години
Тъй рече духовният наставник на нацията, известен и като "постоянното присъствие".
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато не гласуваш и повериш изборите в ръцете на глупаците, идват на власт простаците! Ручайте си сега бандита и слугите му. А тези от т.н. Патриотичен фронт са едни абсолютни въздухари.
21
19
 
5
 
! Отговори
стефан преди 9 години
Всички партии без Герб да направят правителство. По добре ДПС отколкото Б.Б. Откъде накъде пазвантина на Т.Ж. ще ни управлява с 35 % представителство в парламента и ще налага воля над другите 65 %.
20
1
 
2
 
! Отговори
choko bokov преди 9 години
na toia simpatiaga biaha kazali niakade che osnovnata mu zaplata e 9000 leva mesechno
19
1
 
10
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Каква война, какви пет лева.... Нямаме право въобще да коментираме и да се възмущаваме при срамния факт че под 50% от хората отидоха да гласуват!!! Като сме толкова пасивни (във всеки смисъл на тази дума), трябва д аси мълчим и никакви войни да не ни идват в главата... защото то и една война не мож еда направим . ще излезнат дежупните пиянски и наркомански атакистки и цензурни агитки, и това ще е
18
7
 
10
 
! Отговори
Дойн преди 9 години
Сега Професора като математик ли се изживява или като ментор на герберите? номерца...
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ми развалихте сутринта с тоя грозник
16
10
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Професор "на всяка манджа мерудия" пак се е изходил по въпроси, от които не разбира. В случая е интересно например дали между ГЕРБ и турската партия на Касим Дал има различия? Турската партия на Касим Дал е част от така наречения реформаторски блок, в който няма нищо реформаторско.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
moje da imame i neshto drygo ,mirishe na grajdanska voina.
14
11
 
31
 
! Отговори
И какво от това? преди 9 години
Към 10.11 ще имаме едно самовлюбено *** начело на държавата, готово да излиже подметките на кой да е брюкселски бюрократ, да сключи сделка с монополист и да отреже лентичка. Почвайте да подготвяте тировете с прасета в негова защита, някъде около Коледа ще потрябват и гледайте да са здрави! И черна вакса си купете, да намажете и заприличате и външно на *** от някоя изпаднала африканска република!
13
12
 
33
 
! Отговори
А нее преди 9 години
Декември нови избори. Защото народа излиза.
12
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проф. Константинов: До 10 ноември ще имаме правителство И до 20 декември ще бъде пометено от народа с камъни и колове, вервайте ми. Революцията срещу евроатлантическите триполови психопати е неизбежна, запомнете го.
11
2
 
9
 
! Отговори
Умните Хора преди 9 години
До boc"Прочетох коментарите и се потвърди това, че никой не харесва умните хора."Не си написал установи, а потвърди!=> Щом се е потвърдило, значи си го очаквал! А щом си го очаквал, защо те изненадва :))и нестига че те изненадва, а чак те вбесява и го заклеймяваш: "Дерзайте платени и неплатени гл*паци!"А защо заклеймяваш нещо, което не би те изненадало, щом го очакваш? Защото те е яд че е така ли, въпреки че си го очаквал?Но щом те е яд, значи те не са прости!! :)
10
14
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тая герберастка шушумига може да й дадат някое топло столче.
9
17
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО 10 НОЕМВРИ КАБИНЕТ, ДО 10 ДЕКЕМВРИ ОСТАВКА.
8
18
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей Консантинов, *** такава - я кажи какво ще правят 17 дена?????? Това мина всякакви граници
7
5
 
7
 
! Отговори
Инспектора преди 9 години
До лекар-психологНе се притеснявай и ти докторе! :=)Мнението на другите е оценител на техните способности, а както знаеш - те трудно се променят :=)но като си тръгнал да се открехваш, да споделя и аз, че твоето е много зле, не мога да кажа дали също като това което коментираш, защото не е ясно кое мнение коментираш всъщност ;=)и едните и другите са продажни и подли ***, така че твоята надежда също те издава :=)
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До лекар-психолог Ами какво прави служителите на ДС ,Цветан Цветанов , Димитър Главчев и още цял легион от службите в Герб ?
5
15
 
38
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 9 години
А до 10-ти януари ще го свалим с камъни !
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
A след 20 февруари няма да имаме

Спонсорирани публикации