Ламбо удари първия звънец, новите депутати заработиха

Народните представители положиха клетва
Обновена: 27 окт 2014 15:09 | 27 окт 2014 14:10, Екип на Dnes.bg
52
Ламбо удари първия звънец, новите депутати заработиха
Снимка: БТА

Най-възрастният народен представител от новия парламент - 71-годишният Стефан Данаилов от БСП, даде началото на днешното тържествено първо заседание на Народното събрание.

240-те депутати в 43-ото Народно събрание положиха клетва, а веднага след това в пленарната зала прозвучаха българският химн и химнът на Европа. Депутатите се заклеха да спазват Конституцията на страната и да се ръководят от името на народа.

„Сериозно или на шега се оказа, че аз пак към най-възрастният депутат и това ми даде правото да се обърна към вас с надеждата този път да съм по-добър орисник за бъдещето на парламента“, заяви преди клетвата Ламбо и така напомни за краткия живот на 42-то Народно събрание, който също беше открит от него.

Според него букетът от партии, които изпратиха свои представители в парламента, е пъстър, както и са различни посланията, с които убеждаваха своите избиратели, но въпреки това той ги призова да върнат самочувствието на хората.

„Трудното раждане на този парламент показва, че сме занемарили много от така жадуваната демокрация и вече не може да отлагаме лечението на народа“, призна Данаилов и призова депутатите крака по крачка да върнат доверието на хората, защото много още очакват промяната, която им обещаваха политиците.

За старта на парламента сградата на Народното събрание се препълни от гости. Те бяха посрещани от гвардейски духов оркестър и влизаха през парадния вход по специално опънат червен килим.

Клетвата на новите депутати почетоха президентът Росен Плевнелиев, служебният премиер и министрите му, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, посланици и евродепутати. В пленарна зала бяха и бившите зам.-председатели на парламента.

За първи път в Народното събрание има осем парламентарни групи. Очаква се всеки от лидерите им да произнесе слово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Събраха се. Бог да пази България.
38
0
 
2
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Ламбо ли си,Мамбо ли си... Нито за актьор ставаш нито за депутат. Айде ходи си живуркай с пенсийката и продължавай все така с останалите комунистически пенсионери да гласуваш за БСП.
37
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
При борбата за кокала (около 5 бона на месец) и най-върлите врагове са готови да се прегърнат. Жалка картинка!
36
0
 
2
 
! Отговори
Anti преди 9 години
Днес беше момента някой да сложи бомба в парУаменто и да го духат всичките на светия дух.А нормалните българи да се убедят, че има свети дух на този свят. Ама нейсе. :(Явно няма.
35
0
 
3
 
! Отговори
Олд старс преди 9 години
бе фирмата на Ламбо и Сотир Майноловски. Казваха: Да има някое танкерче (с петрол) за "изкуството". Когато днес стигна до думите "да изпълнявам" просто блокира, като актьор, забравил репликите си (някой му я бе взел клетвата) . Днешните ни управляващи (марионетки) са всъщност комисионери. Ако един ТИР случайно бе експлоадирал до днешното сборище, щеше да има шанс за БГ (и ако диригентите бяха в НС).
34
0
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 9 години
на децата на крадливия и мързелив народ-също
33
1
 
4
 
! Отговори
до дупедавците преди 9 години
Събрахте се, видяхте се, отивайте си!
32
0
 
3
 
! Отговори
до авторът... преди 9 години
До Анонимен 21И аз не харесвам Данаилов(най-малкото съм от друго поколение и изказа му определено не ми допада), но простоватото заглавие е изключително ОРИЕНТАЛСКО!
31
0
 
6
 
! Отговори
Професор Данаилов преди 9 години
"Що мъ не ще, бе? (проблем при регистрирането)... Откривам ДНЕСКАШНОТО заседание!" - Стефан Данаилов."Няма я клетвата! Някой ми я извадил." - Стефан Данаилов.
30
0
 
2
 
! Отговори
до Красимира преди 9 години
За 3000 лв няма да си мръднат трътката. Там са за много много повече пари.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз мога да им положа една клетва, всичко което са направили и правят за тази държава да се връща на децата им! И добро и зло!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Бай ИванKOGATO IZBEREM VOLEN SIDEROV V BALGARIA SHTE TREPERIAT SAMO KRADZITE I PRESTAPNIZITE.SAGALIAVAM I SE IZVINIAVAM,ZASHTOTO NE GLASUVAH ZA ATAKA,PROSTETE MI AZ SGRESHIH.
27
1
 
13
 
! Отговори
шоу преди 9 години
И нека циркът да започне отново СЕГА!
26
1
 
12
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"Заклевам се в името на Република България да спазвам конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се."Всички се заклеха!И тези,дето започнаха предизборната си кампания от Русия!И тези,дето ще вървят по стъпките на Осман Калъч,Давутоглу и Ахмед Доган!В името на народа! Пред Парламента отец Георги Спасов показа и дръвцето,което трябва да си носим,когато депутатите забравят клетвата! Съединението прави силата...
25
4
 
21
 
! Отговори
P.P. преди 9 години
До: 26Нещо си се объркал, Волен Сидеров е най-големият продажник на Българските интереси, защо вие атакистите не го питате за сметките му в СибирБанк.
24
0
 
2
 
! Отговори
Валдес преди 9 години
Евала на холдинга!
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
новите 240 маскари. ужас
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ура!От днес имаме нов парламент!Много съм радостен в този момент!Не знаех че имам мишок-президент.Всеки депутат е вече заклет,може да грабят всичко наред,още от светлия утрешен ден!
21
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
До АнонименВие атакистите сте много долни, а партията ви не уважава институциите и държавата като цяло.
20
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕВАЛА НА АТАКА! ЕДИНСТВЕНИТЕ БЪЛГАРИ В ПАРЛАМЕНТА!

Спонсорирани публикации