Преговорите пак забуксуваха, споразумението ГЕРБ-РБ се бави

Реформаторите не са готови с идеи за кабинет, ГЕРБ ги иска
Обновена: 1 ное 2014 08:14 | 31 окт 2014 17:48,
152
Преговорите пак забуксуваха, споразумението ГЕРБ-РБ се бави
Меглена Кунева Снимка: архив, Булфото

Преговорите за кабинет между ГЕРБ и Реформаторите отново забуксуваха. След поредния кръг разговори в парламента между двете формация стана ясно, че писането на коалиционно споразумение се отлага до неясно кога.

Още по темата
Дотам се стигна, след като ГЕРБ поискаха от Реформаторите до утре да им предложат структура и идеи за разпределение на Министерски съвет.

Блокът обаче няма тази готовност, стана ясно от думите на Томислав Дончев.

Докато няма парламентарно мнозинство, което да застане зад програмата на кабинета, няма как да дадем предложения за структура и състав на кабинета, каза след преговорите пък лидерът на СДС Божидар Лукарски.

„По независещи от нас причини изготвянето на коалиционно споразумение се отлага до момента, докато от страна на колегите от Реформаторския блок нямаме тяхното виждане за структурата, разпределението на отговорностите и конкретните предложения за структурата на МС”, каза Дончев. Той допълни, че без тези детайли не може да се продължи напред.

Изявлението му идва няколко часа след като Бойко Борисов обяви, че не е оптимист за края на преговорите и дори обясни, че ако до понеделник няма споразумение, в сряда ще върне мандата.

„Ситуацията е динамична. Това, че днес е постигнат напредък, това не значи, че утре този напредък не може да бъде унищожен”, каза Дончев в коментар на думите на Бойко Борисов.

Въпреки забавянето ГЕРБ обявиха, че имат готовност да работят с най-високо темпо.

Преговорите ще продължат по изработването на управленската програма.

Екипът на Бойко Борисов обясни и че има свое виждане за разпределението на отговорностите в бъдещия кабинет.

„Това трябва да стане на пропорционален принцип”, обясни Румяна Бъчварова. Тя допълни, че идеята на ГЕРБ е решенията в бъдещия кабинет да се взимат с консенсус като се дава възможност за особено мнение.

Преговарящата от името на Реформаторите Меглена Кунева обясни, че няма дадени никакви предложения и уговорки за постове на този етап.

И според нея това трябва да е следващата стъпка след уточняване на програмата на бъдещия кабинет.

Сглобяването й между платформите на ГЕРБ и РБ ще продължи и в почивните дни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
2
 
1
 
! Отговори
Писанчо преди 9 години
За всичко РБ е виновен...! Брей.. А ГЕРБ са вода ненапита. Поставяме значи неизпълними условия и после викаме - РБ не са готови..РБ се дърпат..РБ се държат като умници..РБ така..РБ онака.. Ами как да влезеш в коалиция с вълка, без да си сигурен, че няма да те изяде.. Браво на РБ! Или ще се правят реформи, или се спира краденето, или се бори мафията...или няма правителство с тяхно участие. Обратното би било глупаво набутване. А Боросов нека си направи правителство с ***. Той това и иска.
92
0
 
1
 
! Отговори
Белята преди 9 години
До Анонимен-19: Глад , мизерия и безработица !!! Такова нещо през соца --- нямаше ! Но сега го има ! Тези лъжи може да ги пробутваш на зомбираните тийнейджъри !
91
0
 
2
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Според мен не РБ,а Герб трябва да предложи МС и после да се дискутира...
90
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 9 години
Реформатори пазете се!Трябва да сте се уверили в едно,че винаги Герб ще са прави-те имат телевизии,имат платени журналисти.Ще ви очернят,це ви изкарат виновни за всичките си грехова и некадърност.Как може да се хващате с такива *** незнам,на какво се надявате.
89
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 9 години
До Анонимен 125$Борисов към Миков на консултациите:- БКП-то ми е много по-добро от БКП-то ти!$
88
1
 
1
 
! Отговори
Joro преди 9 години
Jalko che reformatorite ne sa mnozinstvo.DPS,BSP i Bareka sa s mnogo kinti i mutqt glavite na horata ejednevno.dobre che sme v EU pone i ni turpqt oshte.
87
1
 
3
 
! Отговори
Кейн преди 9 години
2222 година-преговорите между ГЕРБ и реформаторите,които тази сутрин трябваше да подпишат за кабинет се отлагат по неясни и независещи от никого причини,неназован и неинформиран източник обаче потвърди,че Миглена и Раданчо пак са били Бойко на сантасе в пенсионерския голфо-тенис-футболен клуб-Банкянското тигърче
86
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕФИРМАТОРИТЕ СА КУКЛИ - ВНЕДРЕНИ КОМУНИСТИ И КОНЦИТЕ ИМ ДЪРПАТ ОТ БСП
85
0
 
8
 
! Отговори
ARHANGEL преди 9 години
У нас дори и кадрите на отворено общество, института за либерални стратегии и т.н. структури, заети с планирането на края на българите, не могат да се разберат помежду си. Не могат, защото са движени от три неща - лакомия, егоизъм и простотия. Затова и на нас не ни прилича никаква демокрация. Тук трябва здрава ръка и много много бой. Първите, на които трябва да се начупят главите са тези гадове, които всеки ден гледаме - политиците, без значение от коя партия са!
84
3
 
13
 
! Отговори
часовникар преди 9 години
Боци го натискат да бъде с деформаторите в "дясно", иначе отдавна да ги е отсвирил.
83
1
 
16
 
! Отговори
бг преди 9 години
Полу-трaнспaрентно върху черен сутиен, еднaтa мекицa нa половинa е излезнaлa!Безпaрдоннa, диaгонaлно-устaтa кифлa-пaрцaл, недостойно и отблъсквaщо!
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
познавам мазни хора , но по мазни и глупави от тия реформатори няма честно минават всякакви граници !
81
7
 
17
 
! Отговори
сталин преди 9 години
Кой се е фанал с тиквата, бял ден не е видял! Това рб го разбраха и бягат, ама са определени за патерица на бостана, така, че отиват в канала при ндсв!
80
1
 
13
 
! Отговори
Нaционaль преди 9 години
"Когaто идеите се провaлят, добрa рaботa вършaт думите."- Гьоте
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Късайте нервите на Мутрата и накрая му кажете - Сори, ние с мутри не работим!
78
2
 
16
 
! Отговори
Деформатор преди 9 години
Всъщност целта ни е да протакаме. Такива са директивите.
77
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време ГЕРБ да се обърне към своя най-голям партньор в сянка протурската партия ДПС и естествено "Патриотичния" фронт, защото и те се познават с турските мекерета.
76
2
 
4
 
! Отговори
нищообщостемата преди 9 години
Уважаеми днес.бг сайта ви се зарежда отвратително бавно не вярвам лирекс да са виновни за това !
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По долу вижте едно писание на неграмотен гербераст, вманиачен поддръжник на небесния '' Бойко '' който е ''заобграден'' от еди какви си и следват цинизми и простотии. На такъв *** народ такъв *** премиер се пада.Мизерници заслужавате си съдбата
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България се е щревърнала в един голям психодиспансер.Управлението е окупирано от *** и криминално проявени индивиди които са и с психически отклонения.Това ще завърши мноооого зле.

Спонсорирани публикации