От днес се подава е-заявлението за гласуване в чужбина

Крайният срок изтича на 14 май
9
От днес се подава е-заявлението за гласуване в чужбина
Снимка: Dnes.bg, архив

От днес до 14 май ще може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Това съобщиха от пресцентъра на Централната избирателна комисия (ЦИК).

Българските граждани ще могат да направят това от 12:00 часа българско време на 23 април на интернет страницата на ЦИК. Крайният срок за подаване на заявленията изтича в 24:00 часа българско време на 14 май 2024 г.

Българските граждани могат да подадат заявления за гласуване извън страната за двата вида избори - за европарламент и за Народно събрание, които ще се произведат на 9 юни. Заявлението може да бъде подписано саморъчно и подадено лично до дипломатическото или консулското представителство на България в съответната държава; изпратено с писмо по пощата или чрез куриерска услуга до дипломатическото или консулското представителство, като в едно писмо може да има повече от едно заявление, но във всяко заявление може да бъде вписано само едно лице или то да бъде подадено електронно през сайта на Централната избирателна комисия. В заявлението избирателят вписва на кирилица имената си по паспорт, военна карта или по лична карта, ЕГН и постоянния си адрес в България. Той вписва и настоящия си адрес или адреса на пребиваване, както и мястото извън страната, в което желае да гласува.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: изборигласуване
Още от Избори 2024
Григорова: Столична община е твърде малък терен за политика
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
AA преди 1 седмица
Въпросната страница на ЦИК може би умишлено е направена така, че да не може в никакъв случай да се намери линк, на който хората да се регистрират за електронно гласуване. Просто такова място в страницата няма!
7
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Васил преди 1 седмица
Ами , в чужбина са пратените там от новите буржуи дечица и роднини. Затова е тази грижа за тях -м да отидат и да гласуват за собственото си благоденствие -ТАМ , в чужбина. На родна земя родната продажна,нескопосна, посредствена ,некадърна, проста,алчна,нагла полУтическа класа ще си нагласи машините пак да си се изберат да управляват ! Докато нардодът не размаха дебелата тояга, оправия в България НЯМА да има !!!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
100% ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НЕ ГЛАСУВАМ. Отнася се абсолютно за всички сегашни и предишни "управляващи" от 1991 година до сега.
5
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 1 седмица
Скапана страница на ЦИК, няма оправия.
4
0
 
1
 
! Отговори
избори по балкански преди 1 седмица
Дебелан вече е приготвил списъците
3
0
 
2
 
! Отговори
Изборите висят на преди 1 седмица
вота от чужбина и от купения вот тука. Другите не ходят да гласуват от отвращение.
2
0
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 седмица
Търсят балъци
1
0
 
2
 
! Отговори
е-гати преди 1 седмица
Също трябва да се представи и акт за раждане, зелен сертификат и тест за бременност.