Първан Симеонов: ПП-ДБ ще са големите губещи на изборите

Битката на предстоящите избори ще е за второто място
Обновена: 24 апр 2024 16:20 | 24 апр 2024 14:58, Инна Ангелова
114

Срокът за регистрация на партии и коалиции за предстоящите избори през юни скоро изтича. Безспорно голямата изненада дойде от Елена Йончева, която бе номинирана в листите на ДПС за евровота, а Ваня Григорова също се включва в парламентарния вот. Пред Bulgaria ON AIR Първан Симеонов, изпълнителният директор на "Галъп Интернешънъл Болкан”, направи анализ на последните събития.
 
"Много гласове могат да си останат вкъщи. Изборите ще са 2 в 1 и това ще стимулира избирателната активност. Стигнали сме задънена улица, чудим се дали това напрежение, чакане, досада няма да избие през някой интересен играч, който се държи по-протестно. Ваня Григорова точно там се цели, в този пробив. Има много хора, които са настроени срещу сглобката, Ваня Григорова се възползва от тези ветрове, опъва платната и потегля. Ако в страната има протестно гласуване, защо Григорова да не направи пробив", коментира изпълнителният директор на "Галъп” в студиото на "България сутрин".

Очакванията на Симеонов са големият губещ на тези избори да са ПП-ДБ. Социологът добави, чв ДБ стоят някак настрани, а ПП отнасят негативите. Симеонов също така е на мнение, че през последното десетилетие на избори не се случва нищо ново.

"Възможно е в такава ситуация на липса на голям играч да има интерес към "не подкрепям никого". Нищо не се знае, това е прогноза, само гадаем. Ако тези избори не дадат решение, те така се карат, че как ще правят утре правителство, много се закучва работата. Може да се стигне до още едни нови избори", изрази очакванията си Първан Симеонов.

"ГЕРБ и ДПС от години нямат претенции да са чисти, те нямат какво да губят, имат твърда подкрепа. При ПП-ДБ компромисът сглобка изглежда по-голям. Оказа се, че те се молеха да има правителство и се оказаха изиграни и използвани. Може да не вземат дори второто място, от ДПС ще дадат максимума от себе си, могат да избухнат.  "Възраждане" са взривоопасни. Другият вариант е, когато опонентите им прекалят в опита да им натрият носа, ако продължи този линч срещу тях, ПП-ДБ са силни в мобилизациите в хода на кампанията", каза Първан Симеонов.

Първан Симеонов е изненадан от хода на Елена Йончева да се включи в листите на ДПС за евроизборите. Като в същото време посочи че тя е взела прагматично решение. "Евродепутатството е удобна политическа позиция. Много евродепутати в последните месеци се опитваха да намерят кой да ги издигне. Много очакваха президентът да направи листа, но той мъдро реши да не слиза на такова оперативно ниво", заяви Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от Избори 2024
Изтича срокът за регистрация на партиите за вота 2 в 1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
1
 
! Отговори
Марио преди 1 седмица
ПП-ДБ отдавна са губещи. Крайно време е да разберат, че в политката няма място за такива манипулатори като тях.
104
0
 
3
 
! Отговори
Асен преди 1 седмица
ПП-ДБ си изпяха песента вече
103
0
 
4
 
! Отговори
Ради преди 1 седмица
Кой каквото сам си направи........
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така е !
101
4
 
16
 
! Отговори
Ланселот преди 1 седмица
Тези които искат да гласуват за Възраждане си хвърлят гласа на вятъра. Костя не иска да се коалира с никой значи не иска да управлява. Той е там само за подривна дейност и неслучайно около него хората са без професионализъм . Язък че ви лъже за някакъв патриотизъм . Няма такова неща в политиката драги.
100
15
 
4
 
! Отговори
Един преди 1 седмица
БулгаPuстанеца си иска мутрите, щото били мъжкари. Хайде пак си върнете Бойко и пак мрънкайте що сме зле. КрeTени. Пък нека Киро и Асен да са ви смешни. СеляндуриTе точно такива като Бойко заслужават.
99
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще са губещи,я! Били се молели за правителство? КОГА бе,Симеонов? Много безочлив се правиш! Всички видяха и чуха ,че ППДБ бойкотираха ротацията,а когато номера не мина, го удариха на молби и поклони.Заради тази лицемерна лъжа ще са губещи!
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Гаранция, че тоя е от искалите по 20к на месец, за да прави шпакли по студията.
97
1
 
11
 
! Отговори
Грездей преди 1 седмица
Първанчо, ти за другите не бери кахъра - гледай ти да си на печалба брат.
96
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички сглобкадии да отичат в канала. Няма да ми липсват.
95
4
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
15% за шарлатаните, ама друг път!
94
0
 
8
 
! Отговори
И ако никой преди 1 седмица
Не гласува как ще се преизберат?
93
3
 
4
 
! Отговори
Аз виждам ДебаПСето преди 1 седмица
И грбАЛА в канАЛА при Мохамед.
92
1
 
5
 
! Отговори
Ясновидеца е?ВОЖДА преди 1 седмица
От КПП-РОСТЕНЕЦ!Познах!Кажете ако не съм познал,но мисля че,махараджата от сараите с порциите и схемите които прибира с камиони в ТЕЦ-Варна и бившите военни поделения крие парите от Българският народ да не се развива още 500г.
91
1
 
17
 
! Отговори
До 78 преди 1 седмица
Опцията "Не подкрепям никого" може да звучи престижно, но не е! Да гласуваш така, означава, че не си способен да направиш преценка коя партия или коалиция ще работи най-добре лично за твоя интерес и този на семейството! Ако имате желание не е трудно да направите листа с въпроси и отговори за управляващите на които да отговорите, напр. Коя коалиция ще доведе до ред, предвидимост, спазване на определени правила от всички; заплатите каква покупателна стойност имат; насърчаване раждаемостта и т. н.
90
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Кирето ще обещае преди изборите,че навсякъде ще се продават пици с кристали след тях и дрогираните ще гласуват за тях,не заради самите тях а заради пиците." - Кирето прие закон, според който дори пушилите марихуана преди седмица да губят колата и книжката си, ако ги хванат с тест за наркотици, така че не разбирам логиката ти. Ако ти плащат да пишеш подобни неща те разбирам. Иначе трябва да отбележа, че си опериран от логика и операцията е била успешна.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде да припомним какво повтаряха същите социолози до скоро.От избори нямало смисъл резултатите щели да са същите.Сега изведнъж големи губещи,избухвания.Пълни да не казвам какви.
88
20
 
10
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Хубавото е обаче, че Възраждане ще са втора сила! И зимата, на следващите избори и ще ги спечелят! В тях е надеждата.
87
7
 
11
 
! Отговори
ПП-ДБ измислиха .... преди 1 седмица
ПП-ДБ са наясно, че губят с много и измислиха нова, подла опорка "изборите ще бъдат манипулирани"! Не, няма! Апелирам към избирателите да гласуват масово за истинските,нормално структурирани и с ясна идеологическа насоченост партии, които са гарант за нормалност и предвидимост в нашия живот!
86
7
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
До Анкета/72 "Погазиха и Конституцията от Страх да се Пита Народа" - нормално за ЕС демокрациите.