Ваня Григорова: Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго

За мен е важно връщането към корените, заяви тя
Обновена: 4 май 2024 17:49 | 4 май 2024 17:45, Нели Христова
61
Ваня Григорова: Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго
Снимка: БГНЕС

Посоката, която ще следвам в Народното събрание, е тази, която следвам и до момента. Последователността в действията и целите в политиката е това, което липсва на хората. А при мен го има и всеки може да го проследи назад в биографията ми - защита на трудовите права, национален суверенитет (с акцент върху енергетиката), запазване на ключови държавни предприятия в обществени ръце и други. Това заяви общинският съветник от БСП-София Ваня Григорова в ефира на БНТ.

"Чудесно е, че г-н Москов беше преди мен в студиото. За него няма проблем детската болница да е частна. За нас има. Частното здравеопазване не е благотворителност, основна негова цел е печалбата, която идва основно от публични средства. Чували ли сте за "пациентела"? Това е нещо средно между пациент и клиентела. Да, за тях ние сме клиенти, не пациенти", каза Ваня Григорова.

Тя обясни, че повече от 10 години се занимава с обществени проблеми и това ще продължи, ако стане и народен представител.

"Не, не съм представител на КТ "Подкрепа" в тези избори. Представител съм на работещите хора, без значение къде членуват. Но - да, в управлението трябва да има представители на работещите, каквито са синдикатите. Вероятно затова моята кандидатура въобще не е прецедент - настоящият вицепрезидент на КТ "Подкрепа" беше кандидат за депутат от коалиция с участието на БСП. Дългогодишни колеги синдикалисти са и дългогодишни общински съветници. Да стоиш отстрани не те прави чист, а безпомощен.

За мен е важно връщането към корените, тъй като “лявото" е забравило, че в основата му, във фундамента му са работещите хора. Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго. Коалиция "Солидарна България" няма да влиза в сглобка и няма да е патерица. Когато влезем в Народното събрание, водещата ни мисъл при вземане на решения ще бъде: “Това добре ли е за работещите? Добре ли е за хората?“, каза още Григорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от Избори 2024
Румен Христов ще води листата на ГЕРБ - СДС в Монтана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
14
 
10
 
! Отговори
Стига сте тролили преди 4 седмици
против Ваня! Костадинов го каза преди три или четири месеца защо не я приобщи! Засега остават действително само възрожденците като по малкото зло, колкото и да не се харесва на някои лапнишарани!
28
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Или сте много млади и не знаете или бързо забравяте какво стана след 11 ноември 1989 година. Тогава демократите забраниха партийните организации по месторабота, за да подчинят работещите. Профсъюзът беше унищожен със закон. Това даде възможност на СДС да краде безнаказано. Левите партии защитават работещите и мястото им е точно по месторабота, а не по местоживеене, както нареди мафията след 1989 година
27
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
На Ванчето дори България вече и е тясна - виж виж поне като председателка на европейският парламент поне става на първо време ...поне докато Мъск я прати на Марс за междугалактическа мазачка...на филии
26
4
 
18
 
! Отговори
Ех, тази популистка преди 4 седмици
. . . Нито лявото, нито синдикалното могат едно без друго. . . Но и двете могат без тебе!
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вуйнето ако не се беше изправила срещу дс ле ке, а някой стойностен кандидат, никой никога нямаше да чуе за нея. Сега понеже трябваше да се избира между по малкото зло, си повярва че е някакъв фактор:)
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е къде са ПП ръководителите ,явно лапат агнета и козунак от 200 лв ,няма 3 милиона от бюджета ,бая агнета ще купят )
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Чакаме дуела между тая и Нинова))
22
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мая ти вкарва подводници за водачи в листите! Ти ще ги вкараш и после Бареков! Толкова ли си зле ванче?
21
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Новото проектче на ДПС? хехе
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хах даже я е срам да си признае, че е от рИмски произход. Като я питат и почва да лъже и да маже, ама типчно за етноса и.
19
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ясно е, че Ваня Григорова е права, особено щом тpолитариата така се е разпенил против нея.
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Липсва й политически опит, но за синдикатите да лъже и маже става.
17
6
 
18
 
! Отговори
Чочоолу преди 4 седмици
Цинга манга фук, пълни *** с лук.
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
и лявото, и синдикатите могат спокойно без григорова, а един проект за да е успешен трябват поне 10 години, за да си създаде кадри, които споделят програмата и идеологията, иначе се пълнят с "политически остатъци", както се изрази една дама, готови да сменят партия след партия заради депутатска заплата
15
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тази Ваня се взе на много сериозно, а се оказа една интересчийка. Използваше левия електорат за кметските избори. Вместо да се обединят в един силен блок, Григорова и Манолова ще отцепят гласове за да задоволят патологичните си амбиции за власт. Сега се показват по тв и се излагат с максималистичните си и егоистични амбиции.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лошото на проекта е , че накрая излиза , че е проект , Ваня лъсна по-рано , че е проект .
13
10
 
11
 
! Отговори
Тази шведка преди 4 седмици
Скритата патерица на Шиши и Буда вече стана мега досадна!
12
3
 
3
 
! Отговори
баш тарикати преди 4 седмици
Профсъюзите-в частните фирми!Какво се мотаят в държавната администрация и фирми!?
11
11
 
7
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 4 седмици
Тази е бедна и зависима ще краде много и тя и нейните покровители. Била е чистачка в училище. Тази няма капацитет. Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и грабежи на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция. Респект към ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не *** на болни мозъци слуги на СССР
10
0
 
4
 
! Отговори
:))) преди 4 седмици
До Анонимен 6 То такова влизане е по-лошо от излизане!