След скандала "Кеш": Никой не може да прогнозира изхода от вота

Записите са на бюрото на градския прокурор, но реакция няма
22 май 2024 22:40, Анисия Иванова
40

Скандалът "Кеш" се развихри 2 седмици преди изборите за български и евродепутати.

"Същината е за какво се говори в записите - пари кеш, които трябва да бъдат събирани за предизборната кампания през 23 г., това го говори финансов министър, който знае законодателството. Много добре му е ясно, че когато в една партия се събират пари кеш, това са черни каси", коментира журналистът Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя изрази изненадата си от липсата на реакция на прокуратурата и Сметната палата по изтеклите записи.

"Казват "Ние искахме да съберем 3 млн.", но не ги събрали - брутално нагли са, безпардонно газят законите в тази държава. В понеделник се обадих в прокуратурата, за да разбера дали са прочели медийните публикации. Оказа се, че записите са на бюрото на градския прокурор г-жа Кирилова, очаквах вчера да има реакция, такава няма. Вътрешният министър се хвали с 62-ма задържани за купуване на гласове. Имаме наченки за пране на пари, сигнали за черна каса за политици, които дойдоха с лозунга "борба с корупцията" и те са тези, които са носителите на тази корупция, която ни се сервира пред очите", заяви Велева", заяви Велева.

В ефира на Bulgaria ON AIR общественикът проф. Стоян Денчев определи скандала като "нечуван".

"Видях реакциите на Борисов и Пеевски, много остри реакции. Очаквам реакцията на г-жа Нинова, на тези новите, които искат да влязат в парламента. Когато заработи НС, ако трябва да се направи и специална комисия. Очаквам и посланикът на посолството на САЩ да реагира - да се каже дали е диктувано кой да бъде включен в списъка "Магнитски", каза проф. Денчев.

И двамата са убедени, че избирателите са отвратени от случващото се. Но и никой не може да прогнозира какъв ще е изходът от вота на 9 юни.

"В момента предизборната кампания не е адекватна, няма послания. Говори се за пари постове, не се говори за законодателна политика, как ще се промени животът на хората", каза Валерия Велева.

Очакванията на гостите са ПП и ДБ да се разделят. И двамата не виждат причина ГЕРБ да не управлява заедно с ДПС след изборите.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от Избори 2024
Анализатори за политическия процес у нас: Достигнахме дълбока яма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Дуньо П. преди 3 седмици
Брутална фуста,която си е отворила всички дупки за пари,за много пари.Преди години тази със стандартната прическа,си занесе телесата чак в Делиормана в с. Дръндар,къде живее майката на Ах. Доган.За какво е отишла до там драги читателю,сам ще си отговориш.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
О да, повярвах. За Бойко имаше десетки записи, и то действителни, не режисирани, само че неговия КЕШ помогна да си запази гласовете на изборите.Разликата с ПП е, че те не купуват гласове и пак няма да им се отразят записи като от 1923-та
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП вече най после разбраха че ще имат 5%на изборите и копуват гласове за 100 лв ,с крадените 9 милиарда от държавата )((
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тук един пита "как се крадат стотици милиарди?". Човечето даже не знае кого да пита. Питай ГЕРБ, те добре знаят как
26
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЕРБ откраднаха парите на България за 10 години напред, а това са стотици милиарди, а тук за някакви мижави 3 милиона говорят
25
8
 
5
 
! Отговори
= преди 3 седмици
оппа герб откраднали стотици милиарди. откъде бе бавно развиващо същество? Ние имаме 50 милиарда бюджет, как се крадат стотици милиарди? те всички партии на власт крадат, част от опозицията също но след някои остават магистрали, жп линии и всякаква инфраструктура, а след шарлатаните остават само дългове
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Номер 14 ??? Пита: "при изборна активност 25-30% , от които 10 са ,, не подкрепям никого,, , този НОВ парламент законен ли ще е ???". Разбира се, че ще е законен, ако ще и само 240 човека да са гласували за някоя партия или коалиция. Не е морално, но е законно.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Искали да съберат 3 милиона, но не ги събрали. Да се поучат от ГЕРБ, които откраднаха стотици милиарди докато Борисов беше премиер.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Шарлатаните пълнят джобовете, а вие лапайте мухите. На това му се вика от трън та на глог, не промяна , а подмяна
21
0
 
6
 
! Отговори
Пудела преди 3 седмици
Който има има.
20
16
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 седмици
Хе! Варелия!? Която взема интервю на бай Дог по чехли и пенюар...!? Варелия, която бе неотменна част от реквизита на Борисов при гастрол в чужбина да, ,,отразява събитието"!? Денчев! Библиотекарската мафия, който някой го пита пред месец - два, дали е съгласен да му вдигнат паметник до този на Велко Кънев в Елхово и той ,,скромно" дал съгласие! Приживе! Герб, чийто електорат е на ведомост, преносно и буквално!? ДПС с етническия вот..!? И да иска някой друг да изкупи електорат, всичко е тяхно!
19
4
 
23
 
! Отговори
??? преди 3 седмици
при изборна активност 25-30% , от които 10 са ,, не подкрепям никого,, , този НОВ парламент законен ли ще е ???
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
14 Пари за избори, но на сметка, не в чували!!
17
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ПП,ДБ купуваха БТВ, НОВА, Дневник...Позор!
16
12
 
34
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Какво му е трудното за прогнозиране? Пускаме водата и Про100то,Кокорестия заедно с целия Шарлатански сбироток изтичат в канала.
15
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е защо, то е лесно да се прогнозира - ако има кеш, има и гласове. Това е.
14
6
 
17
 
! Отговори
Иван Анисий преди 3 седмици
"Очаквам и посланикът на посолството на САЩ да реагира - да се каже дали е диктувано кой да бъде включен в списъка "Магнитски"...<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Пояснявам за професора:Губернатора на колония БългЕрия мистър КенеFFт Мърршшъв няма навика да дава обяснение на подчинените си слуги,лакеи и гь330лизци от управляващата хунта,а още по-малко на платените медии, профес0ВЕ,политподлози и аналллиза4и.
13
17
 
22
 
! Отговори
Вин преди 3 седмици
Най-отявлените *** на прехода, верека Велева и дс-калтака Денчев говорят за морал по рубладжийската медия на мутроболшевишка групировка, ти да видиш!
12
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Редно е сега всички партии които ни надуват главите че купуването и продаването на гласове е престъпление да заявят че със ПП коалиция няма да правят.В противен случай само говорят на вятъра.
11
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чакай малко! ПП имат право да събират пари за предизборна кампания и това, че от записа личи, че нямат много пари, говори че са ги събирали почтено, не чрез далаверите на Герб. Те не говорят за далавери. + Валерия Велева обикаля навсякъде из медиите, за да внушава колко са велики Герб и колко са провалени ПП. Точно обратното е!