Макрон с мрачна прогноза: Нашата Европа може да умре

Той отправи призив за защита на демокрацията срещу национализма
26 май 2024 21:51, Красимир Ангелов
485
Макрон с мрачна прогноза: Нашата Европа може да умре
Снимка: БГНЕС

"Нашата Европа днес е смъртна и може да умре", предупреди Емануел Макрон в Берлин по време на първото посещение в Германия на френски президент от четвърт век.

По време на посещението си той отправи призив за защита на демокрацията срещу национализма на предстоящите европейски избори.

"Тя може да умре и това зависи само от нашия избор. Никога не сме имали толкова много външни и вътрешни врагове. Европа преживява, както казах преди няколко седмици, момент, от който зависи нейното съществуване, аз наистина смятам, че нашата Европа може да умре", подчерта френският лидер.

Според него този "труден момент за Европа" е свързан с украинския конфликт.

В допълнение, тя е изправена пред „предизвикателството да декарбонизира икономиката, където изменението на климата трябва да бъде разглеждано без компромис с икономическия растеж и индустриализацията“. „Аз също смятам, че нашата демокрация е в някаква криза и ние сами го виждаме“, каза френският лидер. Той смята, че тази криза е причинена от възхода на национализма.

Засилвайки предупреждението, Макрон насърчи европейците „да гласуват за партията, която подкрепяме, и партия, която защитава Европа“.

След разговорите в Берлин със Щайнмайер в Берлин Макрон трябва да отнесе посланието си до Дрезден в бившата източногерманска провинция Саксония, където националистическата партията „Алтернатива за Германия“ (АиФ) има силна база от поддръжници. Във вторник Макрон ще посети западния германски град Мюнстер и по-късно в Мезеберг, извън Берлин, за разговори с Шолц и за съвместно френско-германско правителствено заседание.

Германската визита на Макрон идва две седмици преди европейските избори, където социологическите проучвания показват, че коалицията му изостава доста зад крайната десница и тя ще трябва да се бори дори за трето място, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


485
Още от Избори 2024
Борисов пред US конгресмени: С гласовете на ГЕРБ бяха приети ключови проекти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
346
0
 
8
 
! Отговори
тоти преди 2 седмици
ДОКАТО СЕ ЗАНИМАВАМЕ С УКРАЙНА И НАЛИВАМЕ ПАРИ ,,ЗАЛУДО''ЩЕ СЕ ВИДИ ,ЧЕ МНОГО ДРУГИ ПРОЕКТИ ЗА СИЛНА ЕВРОПА ОТИДОХА ПО ДЯВОЛИТЕ !!! УКРАЙНА Е ПЪТНИК И ЦЕЛИЯ СЦЕНАРИЙ Е НА ПУТИН И АРТИСТА ЗЕЛЕНСКИ,КОИТО ИЗТОЧВАТ ЛУДИ ПАРИ ОТ САЩ И ЕС ЗА БЕЗСМИСЛЕНО ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА ВОЙНАТА <А ПОСЛЕ И ЗА ВЪЗТАНОВЯВАНЕТО ,КЪДЕТО ДЕСЕТИЛЕТИЯ ЩЕ СЕ ХАБЯТ РЕСУРСИ <НО НИКОЙ НЕ ГО ГРИЖА,ЧЕ ТОВА СА ВАШИТЕ ПАРИ ОТ ЗАПЛАТИ !!!!
345
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Eto go ziveka otkril toplata voda a nie gi tyrsim v bankj
344
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Европа, обединена от християнството, може да оцелее. Европа обединена от парите със сигурност няма да оцелее и върви към края си.
343
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Наблюдателят на The American Conservative Джеймс Карден:За да се убедим, че концепцията на Запада за борба между демокрацията и авторитаризма е лъжлива, е достатъчно да погледнем върху самите ценни партньори на Вашингтон, такива като премиера на Израел Бeнямин Нетаняху, принца на Саудитска Арамия Мухамед бен Салман Ал Сауд или Владимир Зеленски, който обяви извън закона 11 опозиционни партии и отмени президентските избори, позовавайки се на суровите условия на военното време.
342
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Навремето Русия освободи Франция от Хитлер за две седмици ,сага макарона е с друг фашист от Украйна ,така че вашата ЕС нвба да умре макарончо )))
341
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само факта, че си позволяваш да използваш думата "господар", който трябва да "управлява" хората, говори за това колко си нагло същество си... вероятно поредният нахалник, който иска да се добере до властта ;)
340
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
и като нещеш отговор защо питаш тогава ?
339
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
,,целта е една-да се свали драматично стандарта на живот на коренного население и да се превърне в..."Скоро не бях чувал по глупаво твърдение!И за какво да искат да го правят?!Кой ще има полза от това?!Питам аз и отговор не ща!
338
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лелеее,колко много коментари тука на истински европейци,чистокръвни арийци!Оставили всичко и дават акъли за преустройството й! А бе смешници нали като се разтури Европа ще останете гладни и боси на улицата!Вие държава не можете да управлявате и никога не можете да изберете правилните хора,които да ви управляват!Следвате правилото ,,ден да мине,друг да дойде"!За вас е важно да сте сити пък не е важно кой е господаря,който ви го осигурява.По рано преживяхте от евтините руди а сега от фондове...
337
1
 
14
 
! Отговори
от предния преди 3 седмици
тоест исках да кажа, че и да имаше маркон дете/деца, нямаше да е по-различен, категорично се обзалагам. Даже щеше да е още по-надъхан да изпълнява нарежданията на кукловодите си.
336
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до "Макрон къде ти е детето," - разбирам популизма ти, но това няма връзка, а и богатите фамилии, които стоят зад такива като него имат деца, даже са уредили потомството си за вековеч напред. А сега тук целта е една - да се свали драстично стандарта на живот на коренното население на Европа, да го превърне в жалък послушен ***.
335
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
европейските зелени, макронците, алдейците най отявлени соросомарионетки и войнолюбци.
334
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макрон къде ти е детето, а няма, затова ли не милееш за бъдещите поколения...
333
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макронците без да пият кръвта на народа, без власт ще умрат от злоба. ГЛАСУВАЙТЕ НА ИЗБОРИТЕ ДА ВЪРНЕМ ВЛАСТИТЕ НА еВРОСЪЮЗА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДИТЕ А НЕ ЗА ПРЕЗОКЕОНСКИЯ ОРЪЖЕЙНО-КОРПОРАТИВЕН ЧАСТЕН ИНТЕРЕС.
332
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГОСПОД ДА ВИ УБИЕ АНТИЕВРОПЕЙЦИТЕ ,ИНСТАЛИРАНИ ПО ВЛАСТИТЕ НА НАРОДИТЕ ОТ ЕВРОПА. ДЪРЖИТЕ СЕ НА ВЛАСТ САМО С ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ А ВЕЧЕ И С ЦЕНЗУРА ОТ ХИТЛЕРИСТКОГЬОБЕЛСОВ ТИП. АНАТЕМА
331
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Европа е на европейците а не на теб и баба ти.
330
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Макарон вашата френска Европа вече е на талибаните. Каквото посееш това ще пожънеш. Жалко за невинните.
329
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Танка на Макарон кое евро е 6...7?.....Да ней пък 8-сем. Ами ракетите и снарядите дет ги п.уцат, те кое евро са...? Иначе ше ми говори за декарбонизиране на икономиката и как Европата "Му" ...щяла да умре!
328
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днешните демократични общества крият много голям проблем ,огромната пропаст между закон и морал.Нещата така са изградени,че за едни остават само ползите ,а за по голямата част от тези общества остават само вредите.Растат привилегиите на властта.Изчезват морала и доблест.
327
0
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Тяхната Европа(на Сорос) със сигурност ще умре!Въпросът е нашата,нормалната (бяла и хетеросексуална) Европа да оцелее!