ГЕРБ и СДС сигурни в успеха на коалицията си, регистрираха се

Двете партии отиват заедно на вота
Обновена: 17 фев 2021 11:26 | 17 фев 2021 10:13, Веселина Йорданова
64

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ и СДС отиват заедно на парламентарните избори. Днес коалицията се регистрира в ЦИК за вота на 4 април в последния възможен ден.

Подадените подписи са 9999, а са събрани над 52 хил.

От ГЕРБ отчетоха, че структурите им са в изключително добра кондиция и са убедени, че коалицията на най-голямата партия и най-старата дясна партия след демократичните промени ще доведе до успех.

Възможните коалиции след вота не бяха коментирани с аргумента, че първо трябва да минат изборите и да се види разпределението на силите, но основен опонент за партньорите остава БСП.

Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа, коментира Даниела Дариткова и апелира за масово участие в изборите. Според нея основното предизвикателство е провеждането на избори в условия на пандемия. Тя обаче не отговори на въпроси за конкретни лица в листите.

Зам.-външният министър Георг Георгиев каза в отговор на въпрос, че датата 4 април затруднява организацията на вота в чужбина. Той напомни, че има държави в тежък локдаун и че тогава е католическият Великден.

Георгиев обаче каза, че се прави всичко възможно и се водят ежедневни разговори, за да могат българските граждани по света да упражнят правото си на глас. До момента разрешение за провеждане на изборите за български парламент са дали 66 държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
ПОБЕДА ЗА ГЕРБ И СДС преди 3 години
ВСИЧКИ ДО УРНИТЕ НА 4.4- САМО ТАКА МОЖЕМ ДА ПРЕБОРИМ АФЕРИ ОТ ТИПА КОСТИНБРОДСКА.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако са първи ще са с не повече от 25% и дори 3 коалиции или партии няма да могат да сформират правитество. Тегло ни чака.
47
2
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Подписалите се за регистрирането на тази коалиция ще изплащат заемите, емитирани от правителствата на Борисов. А те са за повече от 30 милиарда лева. Честито на БНБ-то, финансовите анализатори и избирателите на Герби и СДС !
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще проверяват ЕГНетата от списака на ВБ, то ЕГНтата на всички регистрирани партии трябва да се проверят, макар да има/няма дописани, надписани, преписани и свъхпреписани ЕГНета. В противен случай ВБ ще има пълно право и ще докаже че в листите за регистриране на другите партии има егенетизиране с ЕГНетата на енегоидите.не сме му никакви на ВасоБожакъ, ама да се люсне сумати пара за поправителни избори е голям кахър за едни и голям декиш за други.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блажени са вярващите.
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай боже.Ще гласувам за ГЕРБ.
43
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възмутително!!! Едните се страхуват да се изгубят властта и се коалират с всякакви умрели партии. Другите умрели от глад се опитват да се докопат до кокала. Дори Алеко не би бил в състояние да опише тази пошлост и наглост.
42
11
 
9
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Ако имахме наш български Пиночет бих гласувал за него,защото ненавиждам БСП.Обаче такъв няма.БСП е плевел,който трябва да се изкорени,изгори и след това да се изхвърли на бунището .И понеже Пиночет си нямаме ще гласувам за ГЕРБ/СДС.
41
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдс са тия заради които ни е срам да се наричаме българи по света.
40
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АКО БСП- СПЕЧЕЛИ- ИЗБОРИТЕ ЧЕСТНИ, АКО ГЕРБ И КОАЛИЦИЯ СПЕЧЕЛЯТ - ИЗБОРИТЕ МАНИПУЛИРАНИ- НЪЛ ТЪЙ ДРУГАРИ- ВСИЧКИ ВИ ЗНАЕМ НОМЕРАТА И ДЪЛГО ВИ ТЪРПЯХМЕ. АКО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ПРИБЕРЕ И ОСЪДИ ВИНОВНИТЕ ЗА РАЗГРАБВАНЕТО И ФАЛИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ- ГЕРБ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ИЗБОРИ- НАРОДЪТ ИСКА СПРАВЕДЛИВОСТ!
39
11
 
4
 
! Отговори
само СДС!!! преди 3 години
До ДаСДС са тези заради които можеш да си сложиш личната и кредитната карти в джобчето, да хванеш самолета и да идеш до Париж, Амстердам или Стокхолм. Явно си много млад и не си живял в мракобесните времена преди 89-та.
38
13
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Разбира се, че ГЕРБ ще спечели изборите, няма 2 мнения. Само се моля тук пишещите другари комунисти-пенсионери дано са живи още 4 години управление на ГЕРБ, за да им четем тъпизмитe и смехориите :))) Дано не се поболеят от злоба и да измрат или пък просто от старост
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни сте!
36
3
 
6
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ЗАЩО БИКОВ Е БЕЗ МАСКА ??????????????? ХАЙДЕ ГЛОПЕТЕ ГО ДА ВИДИМ КОЛКО СТЕ ЧЕСТНИ
35
1
 
4
 
! Отговори
моч преди 3 години
До мочко пикльовАууу , простете моля ако съм Ви изпръскал или дори поомокрил хубавичко ! Уверявам Ви било е неволно :))) Ама нищо . нищо , поне се надявам да си извлечете поука и да не се завирате с подобна самоувереност тук-там ако се сещате , защото знае ли човек с какво може да се закичи ;)
34
7
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 години
До само СДС!!!Ама кои и какви са СДС че не знам?
33
11
 
12
 
! Отговори
само СДС!!! преди 3 години
Браво!!! Нека да подкрепим дясната политика!!! Не е важно кой какъв е бил преди 30 години, а какъв е сега и каква политика провежда. За страната ни е жизнено важно да продължи все по-дълбоката интеграция в структурите на ЕС. Да се завършат магистралите и да се модернизират главните жп линии, да се изграждат пречиствателни станции и водни цикли и в малките населени места.
32
2
 
2
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Маргарит Мицев в листите ли е ?
31
4
 
7
 
! Отговори
Ахмет Доган преди 3 години
Браво на моите хора. Не случайно ДПС ви подкрепя кворума в момента. Ще го подкрепяме и за напред. Все пак аз разпределям порциите в държавата. Времето не НАШЕ!
30
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, ГЕРБ и СДС.Неочаквано добра комбинация !На който му е хрумнало, браво !