В Украйна се появила "Югоизточна република", има си президент

Анатолий Визир поиска подкрепа от Русия
16 апр 2014 11:58, Елка Василева
35
В Украйна се появила "Югоизточна република", има си президент
Снимка: архив, Reuters

Бившият председател на Луганския областен апелативен съд Анатолий Визир се самопровъзгласи за президент на „Югоизточната република“ и поиска подкрепа от Русия. Изявлението му е качено в YouTube, пише Lenta.ru.

Бившият съдия твърди, че е бил избран на президентския пост /при какви обстоятелства не е ясно/ и обещава да защитава интересите на Югоизточна Украйна. Той заяви също така, че по решение на някакъв „комитет за федерална сигурност“ на територията на региона се обявява извънредно положение. В същото време Визир посочи, че е готов за преговори с украинското ръководство.

„Моля братския руски народ да подкрепи федерализацията на югоизточната част на Украйна, обръщам се към президента на Руската федерация“ той да не допусне „да бъдат залети с кръв“ славянският и другите народи в страната, каза той.

Визир призова „цялата световна общност“, включително САЩ и ЕС, да не се намесват в процесите и реформите за федерализация на Украйна.

По думите му „икономиката на Югоизточна Европа преминава към руската рубла“. Освен това там се въвежда конституцията от 1996 г. - „тази конституция, в която се казва, че носител на суверенитета и единствен източник на властта в Украйна е народът“, заяви той.

Според местните медии Анатолий Визир е юрист по образование. Работил е в съдебните органи над 20 години. Бил е председател на Луганския областен апелативен съд от 2006 г. до 2011 г.

Изказването на Визир беше коментирано във Facebook от лидера на Радикалната партия и кандидат за президент Олег Ляшко. Той нарече бившия съдия протеже на Александър Ефремов – лидер на фракцията на Партията на регионите. Ляшко припомня също за депутата от Луганския областен съвет от партията на регионите Арсен Клинчаев, който през март беше задържан по подозрение в причастност към щурма на областната администрация. „Какви още доказателства са нужни, че терористичните акции в Източна Украйна се организират от „регионалите“, които са се продали на руските окупатори“, заявява кандидатът за президент.

Агенция УНИАН съобщи на 14 април, че протестиращите в Луганск са поискали от ръководството на областната държавна администрация да не се подчинява на Киев, да бъде признато народното движение и да бъдат освободени задържаните проруски активисти.

През последните дни в Луганск рязко се изостри противопоставянето между привържениците на федерализацията и властите в страната. Участниците в протестите продължават да контролират сградата на областното управление на Службата за сигурност на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БЪЛГАРЧЕПрочети по-внимателно история,момче!Украйна съществувала под название Киевска Рус от 7 век и Киев е станал град,когато Москва е нямало на карта.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бандеровците в Украйна, кафявата фашистка плесен, която днес управлява Киев доведоха държавата си до това положение. Цепенето на Украйна ще продължи до пълна победа на руските хора, които знаят що е това фашизъм. Казано с други думи- всеки да си сърба попарата, която е надробил.
27
0
 
9
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
"ДЕМОКРАТИЧНИЯ ПРЕВРАТ " се провали , остава и башибозука на газовата принцеса да бъде терминиран !
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринХахахаха! Антисхриста вика дръжте антихриста!!!
25
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
русия да си опича ума, китай и точи мерника от доста време
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ти какво искаш, все едно шопите да кажат , че трябва да се хвърли атомна бомба над Добруджа и всички добруджанци да се изгонят и изтрепат - и в Добрич да им ръкопляскат ли ? Украйна не е единна държава. Даже според западните политолози, тя е класическа държава на разлома - между Западната католичекс ацивилизация и Източната православна цивилизация. Дележът и е заложен още с нейното създаване в тия граници.
23
1
 
12
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
До Анонимен 24 Неолибералните бандероски *** са обградени с Киев?Какво ще правим?
22
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е абсолютна инвазия на Русия в Украйна.
21
31
 
6
 
! Отговори
НЕ СОРОСОИД преди 10 години
Тук има само отвратителни червени ***! Това, което извършва Русия в независима Украйна е незаконно, подобно на САЩ в други държави! аКО ТЕЗИ ЮГОИЗТОЧНИ РАЙОНИ СА БИЛИ РУСКИ, СЪС СЪЩИЯ ДОВОД ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА "ПОДКРЕПИ" ПРО-ТУРСКИ СЕПАРАТИСТИ В КЪРДЖАЛИ, НАПРИМЕР, А ЗАЩО НЕ И ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - ВСЕ ПАК СМЕ БИЛИ ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ ПОВЕЧЕ ОТ 500Г. ВИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИТЕ ЛИ ЕВЕНТУАЛЕН ПОДОБЕН АНАЛОГИЧЕН ПОДХОД НА ТУРЦИЯ, ВИЕ ЧЕРВЕНИ ЧЕРВЕЙЧЕТА И ПСЕВДО-СЛАВЯНОФИЛИ?
20
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние сме за ***, нямаме нищо общо със Запада. Ама нищо.
19
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
добре русуя та русия та русия. вижте от коя страна на барикадата сме НИЕ и после (ако имате сиво в-во) решете дали да се ритате себе си в колената.
18
6
 
25
 
! Отговори
zoro преди 10 години
Bulgaria PODKREPQ Russia.USA ke padne!!!!!!!!!!!
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този изглежда много серьосен и стабилен човек. Щом такъв човек е решил да се опълчи на властта в Киев значи нещата са стигнали доста напред в източна украйна и връщане назад няма. Никой не иска да го вкарат в затвора или убият в резултат на пуч и би премислил преди да се присъедини към въстанниците.Изглежда че нашите медии не показват обективната истина за процесите в Украйна и информацията се просмуква едва едва през цензурата.
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БългаринТи си *** в овча кожа.я кажи нещо дето има смисил а не "кой не скача е червен", че тези вече сме ги слушали!
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Още малко и на яйцете ще му разбъркат жълтъка - три четри седмици!
14
9
 
18
 
! Отговори
Путин преди 10 години
Вперд на Киев!
13
8
 
35
 
! Отговори
NOI преди 10 години
До БългаринНЕ СЕ НАРИЧАЙ БЪЛГАРИН...СРАМИШ ИМЕТО....ШАПКА ИМ СВАЛЯМ НА РУСНАЦИТЕ ....НЕ СА ВЛЕЧУГИ КАТО НАС...
12
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бившият председател на Луганския областен апелативен съд Анатолий Визир се самопровъзгласи за президент на Югоизточната република---------Хахах, точно както направиха Турчинов и Яйценук. С камъните на ЦРУ по тяхната глава! :)))
11
32
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Кървавият Болшевишки Антихрист ще нападне Украйна до Великден !Помнете ми думата !Бог да е с вас,братя украини!
10
3
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 10 години
До АнонименБраво! ДЕПОРТИРАНЕТО ДА СЕ ИЗВЪРШИ В ЗАДНИЯ ТИ ДВОР В ПРЕКИЯ И ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ! ***.к недоносен!

Спонсорирани публикации