Киев ще изпълни всички договорености

Яценюк призова демонстрантите да освободят всички блокирани сгради
18 апр 2014 08:15,
45
Киев ще изпълни всички договорености
Снимка: БТА

Украинският министър-председател Арсений Яценюк каза, че Киев ще "изпълни всички положения на договореностите", подписани в Женева, предаде ИТАР-ТАСС.

Яценюк призова демонстрантите в Украйна да освободят всички блокирани от тях сгради на органите на властта и обеща, че ръководството на страната ще "изпълни условието за амнистия на тези участници в протестите, които напуснат административните здания и предадат оръжие", но не и на тези, които са "извършили тежки престъпления като убийство".

Той настоя Москва "незабавно да изпълни това, което е подписал в Женева министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров".

Още по темата
Яценюк заяви, че тези, които са взели оръжие в Източна Украйна, трябва да го оставят и да освободят  административните сгради.

"В Женева се състоя среща в четиристранен формат: Европейският съюз, САЩ, Украйна и Русия. В резултат на преговорите беше приета съвместна декларация, която в частност предвижда незабавно разоръжаване на незаконните въоръжени формирования на територията на Луганска, Донецка и други източни области", каза той на извънредно заседание на правителството.

Междувременно постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин  изрази удовлетворение от постигнатата в Женева договореност за Украйна, но призова да се изчака нейното изпълнение, предаде ИТАР-ТАСС.

"Смятам, че това е добро споразумение. Ще видим как ще се развие ситуацията, а това положение за прозрачен и включващ всички групи конституционен процес е нещо, за което призовавахме. Ще видим как ще бъде изпълнено то", каза Чуркин.

В декларацията, приета в Женева, се казва, че конституционният процес в Украйна ще обхваща всички обществени групи, ще е прозрачен и ще подлежи на отчитане. В документа се говори за необходимостта от разоръжаване на всички незаконни групи и освобождаване на завзетите от тях сгради, улици, площади. Участниците в четиристранната среща между САЩ, Русия, Европейския съюз и Украйна също така се обявиха за отказ от насилие, сплашване и провокации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: УкрайнаАрсений Яценюк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 10 години
правият сектор е легативен и защитен от тоя *** масови убиисства грабежи и рекет извършва правият сектор лидер дмитрии ярош и сащ ги подкрепя и ес а мирните протести.тоя яценок и турчинов накараха хората с насила да се въоражат правиятсектор започнаха да убиват протестиращите.а сега оювиняват москва добре че мълчи народа на русия и не отиват доброволци тогава няма кой да ги спаси от народният съд.правият сектор да издава оръжието си тогава въстаналите.правият сектор отказа да сложи оръжие
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той не е очилатко! Той си е ляв долен пед***л!
28
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Кой го сложи там този очилатко?
27
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
На Майдана имаше обезглавени трупове , не в източните области.
26
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 10 години
Снайперистите да се скрият, за да не ги разследват , а те взели властта в Киев и искат да управляват Украйна , само че народа ги не иска.
25
1
 
4
 
! Отговори
ЧОЧО преди 10 години
КАКЪВ Е ТОЗ -МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ЛИ ? ТОЗИ Е ОТ ЧЕКИДЖИИТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО НА УКРАЙНА ,ДОКАРАНИ ТАМ СЛЕД УБИЙСТВА НА МИРНИ ГРАЖДАНИ ,КАКВАТО Е ПОЛИТИКАТА НА САЩ В ДЕСЕТКИ РАЗГРОМЕНИ ОТ ТЯХ ДЪРЖАВИ !
24
0
 
3
 
! Отговори
фарао преди 10 години
Яйцо, толкова се оака батка, че нямаш полезен ход, освен един (като Кличко) - да се покриеш да не те докопа тълпата.
23
0
 
1
 
! Отговори
лошо ви се пише! преди 10 години
Бай ви Сталин, той че ви вкара у ред...Бил умрял? Жив е в сърцата ни!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в Киев майданците дали са освободилисградите и са предали оръжието?у
21
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Киев. Въоръжени проруски сепаратисти продължават да окупират административни сгради в Източна Украйна, въпреки споразумението в Женева, предаде Reuters.
20
0
 
2
 
! Отговори
за 26 преди 10 години
Има, има... САЩ са една от тези държави!
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой беше този Яценюк?
18
6
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
Айде рашъ вие сте на ход да изпълните договрките,да ви видим.
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гейдановците ще изпълнят ангажиментите си от Женева точно толкова, колкото изпълниха споразумението от 21 февруари! Народното опълчение от Донецк да не им обръща никакво внимание, а да завземе повече оръжие и боеприпаси и да тръгва на запад! Педа.ската хунта да бъде изтикана в Полша и границата да се затвори!
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво де ,а тези от майдане които трепеха полицаи няма ли да ги приберете!?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DA JIVEEE XRISTIQNSKA RUSIQ STOJER NA XRISTIQNSKITE CENNOSTI PO SVETA.DOLU TRETOPOLOVITE BOKLUCI OT USA
14
3
 
24
 
! Отговори
до анонимен 17 преди 10 години
Явно отдавна не си ходил в Москва-и там има небостъргачи,пияндурниците не са повече от тези в сащ и европа, само електромери няма,а общо за ток, топло, вода, газ и телефон за 60 кв.м. апартамент се плаща 35 долара месечно.А не знам кой подслушваше и подслушва целия свят - чети за скандала с подслушването от страна на сащ -подслушваха дори и правителствата на европейските държави!!!!!!!!!!
13
0
 
24
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 19 Еми пък ако Русия реши да си ги разруши а ? По тая логика,хайде първо Москва да си разруши всички АЕЦ<ТЕЦ<ВЕЦ и т.н.,щото СССР ги е строил а Русия му е приемник Или пък още по-хубаво да си ги приватизира и да им стане ЕРП Праска им бруални цени на тока и като не щат,да я карат на свещи
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 14Ти си идио - провокатор и определено НЕ си славянин!
11
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега Киев трябва да изчисли колко струват всички постройки асвалт земя техника абсолютно всичко и Русия трябва да заплати всичко.Иначе се евява като крадец Русия.Те червените хич не обичат лъжата и кражбата ***.

Спонсорирани публикации