В Славянск откриха масов гроб с около 20 тела

Най-малко четири са на цивилни граждани
Обновена: 25 юли 2014 16:48 | 25 юли 2014 16:48, Елка Василева
129
В Славянск откриха масов гроб с около 20 тела
Снимка: архив, Reuters

Украинските власти са открили първия масов гроб в град Славянск, който доскоро беше бастион на проруски сепаратисти, предаде Франс прес. В гроба има вероятно около 20 тела, от които поне четири са на цивилни граждани.

"Знаем, че има и други масови гробове като този, но не знаем къде са. Това е първият, който откриваме", обясни Антон Герашченко, съветник на украинския вътрешния министър.

Според Герашченко четирите намерени тела на цивилни са на местни протестанти, измъчвани от бунтовниците, след като били отвлечени на 8 юни на излизане от неделната служба в църквата си и вероятно убити същата нощ.

Властите в Киев, които в началото на месеца отново установиха контрол над града, разследват случаите на изчезнали жители на Славянск. Според Върховния комисариат за правата на човека на ООН в украинските селища под контрола на проруските бунтовници са изчезнали десетки души.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Одеса посред бял ден кремираха може би 100 човека, ........*** те сами са се запалили, баси наглите маймуни са тези хохоли
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това е пак лъжа,все едно да кажат че в киев е намерен масов гроб на украинци,това са по скоро жертви от сражения за които е нямало време за погребения,и как на територията на сепаратистите ще открият масов гроб украинците,а не можели тава да са хора които украинците са избили
69
0
 
2
 
! Отговори
!? преди 9 години
И какво толкова има в това. Сепаратистите са водили сражения и са погребали мъртвите. Чудо голямо! Трябваше да ги оставят ли? Че то в нета има показани такива погребения, голямата сензация- откриваме топлата вода!
68
2
 
9
 
! Отговори
ЕЛКА ВАСИЛЕВА преди 9 години
ПРОСТО МРАЗЯ И НЕНАВИЖДАМ АМЕРИКАНЦИТЕ!!!
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масовите гробове са естествената жизнена среда на руснаците. Същества, които не са кадърни за друго, освен да убиват или да *** за кефа на всеки достатъчно безскрупулен престъпник.
66
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 Имам бъди спокоен , за съжаление с твоя умствен потенциал много трудно би могъл да разбереш разликата между Щатите и РусияИ бай дъ уей ти натиснах едно плюсче за този коментар.Такива коментари са стимулиращи-"scio me nihil scire" и по случая чакам с нетърпение книгата "Capital in the Twenty-First Century" на Thomas Piketty,която има страхотно ривю побликувано в The New York Times за да дообогатя знанията си и да стигна нивото ти.Благодаря за насърчението и фийдбековете ти по темата тук
65
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 Имам бъди спокоен , за съжаление с твоя умствен потенциал много трудно би могъл да разбереш разликата между Щатите и РусияИ аз точно това казвах,че ако се опиташ да мислиш ще си причиниш трудова злополука.Доводите ти са малко семпъл мейнстрийм,на всяка РЕП будка,киоск,нюзейджънтс шоп,нюзстанд предлагат четива където мога да прочета материали подкрепящи възгледите ти.Благодаря все пак за риториката.Беше ми интересно да общувам със българин считащ себе си за високо интелигентен.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
AMERIKANESA UMEE OTLICNO DA UNISHTOJAVA KORENNO NASEMENIE STOITE I GLEDAITE SAMO
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DJAVKAITE SE KOLKOYO ISKATE GOVEDA NE VIJDATE LI I NE USESHTATE LI I NA GURBA SI CHE AMERIKANCITE ISKAT TERITIRIITE NA YKRAINA I BYLGARIQ NE I NASELENIETO GLUPACI TAKIVA
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 Кой те излъга пък точно за Тексас , явно нямаш понятие от ЩатитеАми мисля,че и твоето понятие за Русия е като моето за Тексас
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 Кой те излъга пък точно за Тексас , явно нямаш понятие от ЩатитеЛос Анджелис бунтовете през 90-те на афроамериканците също сещаш ли се?
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
94 Не е така в Щатите има единна нация от американци независимо от техния етнически произход , да всякакви са от цял свят но всички са горди граждани на Америка , за разлика от Русия където кавказеца не е равен на руснака , в Русия има огромна разлика между етническите руснаци и останалите , точно там е разковничето.И в америка в Тексас черния не равен на белия,както кавказеца не е равен на руснака.Останалото е демократична или проруска пропаганда.
59
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
90 Разбираш ли , че прекалено дълго време са ти втълпявани идеологеми , Русия никога не е била унитарна държава , тя винаги е била сбор от народи и покорени държави , дори след като идва комунизма за това се....САЩ са държава на същия принцип като Русия-федерация от 50 щати,населявани от европейци,евреи,азиатци,бивши африкански роби и т.н.В която расовата сегрегация в някои щати доминира до 70 години на 20 век официално,а след това неформално съществува и до днес.
58
1
 
2
 
! Отговори
до 91 преди 9 години
Помисли,че роднините ти са били граждани от българския етнос в Турската империя по време на Руско-турската освободителна война.След войната,която е акт само и единствено на Русия(империя,федерация и т.н.) и нейните жертвите 66 133 души(в състава на руската не на финландската,румънската,унгарската,германската,английската армия) ти сега си български гражданин на независима държава България.Всички останали държави в света не са имали проблем с това,официалния език за българите да е турски.
57
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Кадето властва оръжието а не закона има масови гробове. Дано възстановят по-скоро каквато и да е държавност в източна Украйна, че ще почнат реквизиране на припаси за революцията. Арести по подозрения за подривна дейност и бързи процеси неудобните.
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
83 Те не са само руски , те са част от Руската Имперска Армия , която не е само руска , прави разлика , между другото и мой роднина е загинал край Гривица , не в бой защото е бил лекар , но се е заразил от болните войници имало е епидемия ,а прадядо ми като доброволец в Румънската армия е стигнал и до София ,ясно ли е.Пич що се пудриш толкоз.Това е статистиката от руските държавни архиви 66 130 души(не 60 133) руски войници загинали в Руско-Турската освободителна война.
55
3
 
2
 
! Отговори
Привет Спонги преди 9 години
Като не можеш да проумееш нещо,значи толкова ти е потенциала.Затова чети лесно смилаеми статийки преведени от западната преса,гледай емисиите на СНН,ВВС и не се надявай някога да проумееш нещо различно от това,което ти предлагат там.Капиш?
54
3
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 9 години
79 яко копаш с кремълските опорки , няма ли да кажеш нещо за градовете герои Киев Одеса и Севастопол , според теб каква част от Червената армия е украиннска , колко дивизии , цели армии и фронтове , та у нас влиза Трета украиснака армия , нали много се гордеехте...За да можеш да шляпотиш днес на български за "опрни точки" 60 133 души руски войници са загинали в Руско-Турската война.Айде напъни мозъчето малко и мисли,недей да пействаш само "опорните точки" преведени от английски!
53
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде почна се пак,тия дето убиха масово в самолета повече от 200 човека,и реваха,че сепаратистите го направили,сега пък масови гробове открили.На украинец политик вяра да нямаш,тия са по лоши и от руснаците.П.С. Да не говорим за Втората световна война дето украинците националисти избиха 150 000 души евреи,руснаци и хора от други етноси само за дни.
52
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PUTIN E VINOVEN DE KVO SE NAMERI MASOV GROB I DE KVO PADNE OT NEBETO PUTIN E VNOVEN AMERIKANSKA DOKTRINA

Спонсорирани публикации