7 г. лагер заради боядисаната петолъчка в Москва?

Младежи я боядисаха в цветовете на украинското знаме
Обновена: 22 авг 2014 14:16 | 22 авг 2014 10:55, Елка Василева
157
7 г. лагер заради боядисаната петолъчка в Москва?
Снимка: БТА

Младите хора, заподозрени, че са пребоядисали в сряда в цветовете на украинското знаме петолъчка на небостъргач в Москва, няма да бъдат обвинени за вандализъм, както се предвиждаше, а за хулиганство с политически мотиви. Заплашват ги по-тежки присъди - до седем години в лагер, информира "Ведомости", цитиран от Би Би Си.

Четиримата са под домашен арест, посочва вестникът и съобщава имената им - Александър Погребов, Анна Лепьошкина, Евгений Коротков и Алексей Широкожухов. Те признали, че скочили от сградата с парашути, но заявили, че не са боядисвали звездата и друг е окачил на покрива украински флаг.

Още по темата

Според адвоката Владислав Кочерин, цитиран от "Ведомости", дори четиримата да не са участвали пряко в акцията, ще отговарят, ако са съдействали с нещо. "Дори доставянето на боята и знамето може да се квалифицира като помагачество", твърди той.

Според юриста в крайна сметка обвинението може да се откаже от твърденията за политическа вражда, което ще смекчи наказанието, ако например се установи, че младите хора са били водени от "дружелюбни подбуди" - стремеж към дружба между народите на Русия и на Украйна.

Процесът ще прерасне в шумно дело, твърде наподобяващо делото на "Пуси райът", убеден е правозащитникът Павел Чиков.

Руските "власти не си взеха никакви поуки от делото на "Пуси райът". Те ще сътворят от тая четворка нови герои ей тъй, без да има защо" - ако стане дума за сериозни присъди, ще има "международен отзвук, следовници, флашмобове", прогнозира аналитикът Константин Калачов.

Бейсджъмпингът - екстремният парашутизъм, практикуван от заподозрените, не подкрепя вандализма. Руските власти ще сгрешат, ако политизират процеса, предупреждава той.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: москваРусияпетолъчка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Не знам дали ще станат герои,ама до смъртта си ще имат болки в кръста от студа който ще поемат на север.....
114
0
 
0
 
! Отговори
Темида преди 9 години
Всекиму според фамилията:Александър Погребов - погребениеАнна Лепьошкина - да я отлепятЕвгений Коротков - ще бъде укротенАлексей Широкожухов - ще му ушият широк кожух
113
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 140не са толкова модерни като хамериканските кравари, там направо стрелят на"поражение" без да са сигурни крал ли си, или само си ***
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е в лагера , урките ще им цепнат трътките.....Не повезло - ссучат са!
111
1
 
5
 
! Отговори
Priest преди 9 години
Malko im e.
110
2
 
17
 
! Отговори
Нема лабаво преди 9 години
Седем години в лагер и то руски,ох как ще ги отрезви.Що не боядисат Емпаиър Стейт Билдинг в Манхатън пак с украинското знаме.Една възрастна монахиня беше влязла на територията на ядрена централа в САЩ да протестире.Хванаха я и я осъдиха по бързата процедура без да се съобразяват с Бога.
109
2
 
21
 
! Отговори
Шопенко преди 9 години
Ако бяха направили това в Гърция , Русия щеше да им заприлича на майка Тереза
108
1
 
16
 
! Отговори
? преди 9 години
"Не си взели поука от Пуси Райът"Има видео по руските сайтове как се праскат като животни, даже едната бременна в 8мия месец в музей. Гнусна работа, никакво изкуство не е това.Та аз не знам в някоя демократична западна страна да е разрешен груповия секс на публични места като музей, библиотеки и църкви. Особено пък САЩ, каквито са пуритани, попа ще ги застреля за треспасинг още докато се събличат голи в църквата.А пък осъдят ли ги като секс офендерс ще лежат цялата присъда. Няма помилване.
107
2
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРКА. преди 9 години
ЗАЩО БОЯДИСВАТ ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ.?! КАТО НЕ ИМ ПОНАСЯ ДА СИ БОЯДИСАТ СОБСТВЕНИТЕ ЖИЛИЩА ИЛИ ПО - УДОБНО ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ОТ ТАМ.СЛЕД КАТО НЕ СА СТРОИЛИ НЯМАТ ПРАВО НА МНЕНИЕ., А ДА СЕ ЗАХВАЩАТ ДА УЧАТ И РАБОТЯТ , НО ЗДРАВО
106
26
 
4
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Важното е, че във Фашистка Русия будните хора подкрепят свободата. А трябва да погледнете глупостите в "Известия" от какви зажмоцани *** се списват, за да си направите сметка кой подкрепя ***.
105
0
 
0
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
125. точно. спомнете си за едно от услов. , при което путин трябваше да даде разреш. за оставане на сноудън в рус. а то бе- да не продължава да издава "общи" тайни... до onz. ами вижте, 7г. само ще разсипят тия деца. талантът трябва да бъде намиран поощряван да се доразвива. ако повечето отговорни длъжности бяха заети от хора, които имат вроден талант за тях, то нямаше да сме на това световно "дередже. защото тез хора щяха да си вършат работата не само зарад парите, а и зарад предизвикателствата
104
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вече има пресъда обвинени са в хулиганство и са под домашен арест нищо сериозно кви пуси райът ги гонет...
103
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ и Русия са сиамски близнаци, правят войни за да си сплотяват и ограбват населението, което живее мизерно, диктатури с империалистичи амбиции! Който подкрепя Русия, несъзнателно подкрепя САЩ, защото те се крепят на един и същ принцип и са си взаимоизгодни! Аз виждам САЩ и Русия като съучастници в най - големите престъпления и не ги харесвам еднакво! Бъдещето е силна, независима, обединена Европа, която да води човечеството напред!!
102
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руската икономика е пред срив, затова търсят враг, само така могат да обединят народите и да отложат разпада на федерацията!----------------------ЩАТите затова ли правят войни от 20-30 години? Да не им се разпадне федерацията ...
101
4
 
1
 
! Отговори
pastoral преди 9 години
планът за разпад (на идеята) за обединена европа върви с пълна сила. погледнете само онез, които още преди десетина год. "предвиждаха" разпад на европа, който трябваше да бъде осъществен още преди 5 г. и се замислете кои кръгове имат полза от една европа раздирана от военни конфликти. акцията е безразсъдна и излишна, понеже се обезсмисля от фона на опасностите за света за момента, на който тя е проведена. 7г каторга е много глупаво за хора, които могат да работят на високо без да се главозамят.
100
2
 
6
 
! Отговори
до 120 преди 9 години
Само САЩ не искат обединена европа, защото ние ще поемем управлението на света, а те примигват като чуят, че може някой ден да трябва и да работят, не само да препродават!
99
13
 
9
 
! Отговори
Мужик преди 9 години
Бреййй, много *** на Путин тука бре. Плащат ли ви за тая пропаганда от Москва или сте просто заблудени? Ако ви плащат искайте да е в американски долари на тия дето ги плюете от сутрин до вечер щот с рублите само може да се обършете отзад след голяма нужда!
98
8
 
6
 
! Отговори
до 118 преди 9 години
аз не искам независима България, аз искам обединена Европа! Аз искам България да бъде република в Европейската федерация, кояте е по - голяма и по - силна и от САЩ и от Русия! Европа е с 550 млн население, с най - силната икономика, и най - стабилната, най - хуманното управление, традиция и история! По единично е ясно, че винаги ще бъдем манипулирани, но когато сме част от една голяма държава, базирана на принципа на Демокрацията ще е различно!!
97
6
 
4
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Защо няма лагер за мръсните комунисти изгорили знамето на Европейския Съюз в центъра на София???--------------Защото се случи в България, а в България престъпниците не се осъждат!
96
1
 
2
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Ами айде де!От кога чакам.Само дето първо ще дойдат Б51!Нали видя какво стана с Кадафи, Египетската власт, Асад(който все още се държи, защото Русия го пази)! Това ще стане и с теб ако решиш да правиш независима държава България!Няма такива филми, нали видя как дойдоха 3-*** американски сенатори и Роската обърна курса!

Спонсорирани публикации