Партията на властта печели местните избори в Русия

Високият резултат на "Единна Русия" зарадва Медведев на рождения му ден
Обновена: 15 сеп 2014 14:16 | 15 сеп 2014 10:05, Елка Василева
27
Партията на властта печели местните избори в Русия
Снимка: БТА

"Единна Русия" - партията на властта в страната, печели вчерашните регионални избори от всички нива: за губернатори, кметове и местни законодателни събрания, пише "Комерсант".

Почти всички руски региони избираха в неделя общо 30 губернатори, 14 регионални парламента и трима кметове на големи административни центрове. Гласуваха също анексираните Крим и Севастопол.

Лидерът на "Единна Русия" - премиерът Дмитрий Медведев, навършил вчера 49 години, нарече изборния резултат на партията "най-добрия подарък" за рождения си ден. По думите му вотът е преминал при "сериозна конкуренция", посочва "Комерсант".

Според политолога Евгений Сучков обаче руското законодателство не дава възможност в изборите да участват сериозни конкуренти на действащите регионални лидери – "освен там, където губернаторите са твърде непопулярни".

Високият резултат на "Единна Русия" произтича от "вдигналия се рейтинг на (президента) Владимир Путин", който "издърпва нагоре всички останали", коментира аналитикът Евгений Минченко.

Лидерът на руските комунисти Генадий Зюганов, цитиран в статията, критикува ниската според него избирателна активност, накърняваща "легитимността".

На изборния ден властта в Русия вдигаше активността с ниски цени на хранителните стоки, слагайки търговски павилиони край изборните секции, отбелязва "РБК дейли", цитиран от Би Би Си.

Широко рекламирана била продажбата на евтини салами и картофи в близо 3000 такива павильона.

"А ЦИК се погрижи да ограничи достъпа до секциите на независими наблюдатели от общественото движение "Голос" – те бяха отстранявани като "чуждестранни агенти", констатира изданието.

Според ЦИК изборите са минали без сериозни нарушения, допълва то, отбелязвайки обаче ред сигнали от наблюдателите. "По брой на жалбите води Москва", се казва в материала.

Основен повод за скандали в навечерието на вота бе предсрочното гласуване - конкуренти на действащата власт твърдяха, че тя използва административен ресурс, принуждавайки заетите в бюджетния сектор да тръгнат към урните, пише "Новие известия".

Според "Независимая газета" точно преди изборите юристи на руската компартия са подали в Московския градски съд 43 иска срещу кандидатите на "Единна Русия" за столичната община, срещу Московската и окръжните избирателни комисии заради привилегированото според тях положение на партията на властта в агитационната кампания.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
4
 
! Отговори
Путкин преди 9 години
Който не гласува правилно веднага в Сибир!
14
7
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 9 години
Руснаците са *** и *** народ, свикнали са да бъдат мачкани и нямат собствена воля, за разлика от украйнския народ. Явно.... присмяла се козата на овцата, че и се вижда "сливата"! ами българите да не сме по добри? а украинците не са никакви патриоти, а поредните ***, които се връзват на европа! шепа продажници им спретнаха такъв цирк, че ще им държи влага дълго, докато плащат заемите и членските вноски на ек и лапат ***, който европа ще им подхвърля!
13
4
 
6
 
! Отговори
ДО 17 преди 9 години
ТИ МОЖЕ ДА СИ *** И БЕЗ ДА СИ КОМУНИСТ....
12
5
 
6
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Само за уточнение. Това актуална новина ли е или е от 1984 година.
11
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са *** и *** народ, свикнали са да бъдат мачкани и нямат собствена воля, за разлика от украйнския народ. Явно им харесва в магазините да няма никаква качествена стока, да бъдат изолирани от цивилизования свят, както и фактът, че рублата се обезценява все повече и повече. На руснака му дай да си пие водката и въобще да не му пука кой ще го управлява. Докато кремълското джудже и приближените до него олигарси управляват Русия, страната няма да види нищо добро!
10
5
 
7
 
! Отговори
hitman преди 9 години
Говоря за свободата като генерално понятие ама вие червените глави слагате всичко в контекста който си искате. Управляващите в момента си бяха тука доста преди запада, но щом така ти е по-лесно да мислиш. Давай. Никой не те спира. Преди можеше да търкаш бетонен под в Белене за тая работа.
9
10
 
8
 
! Отговори
hitman преди 9 години
Кажи ми как беше по-добре като хлапе ядох банани само по коледа. А за уокмен филипс струващ 28 долара и 20 марки чаках 2 месеца от корекома срещу бингото.Само мързеливите кавали бяха добре тогава. Кажи ми ... моля те кажи ми :)
8
6
 
8
 
! Отговори
чекист преди 9 години
До ЕхотоИ беше далеч по добре когаго Живков печелеше с 99 процента изборите. Лошото започна когато победиха едни " С малко, но завинаги":)Колко от 25 годишните знаят за Ф Димитров, П Берон, Ж Желев....Деца обаче поднасят зветя пред паметника на Живков , изграден от гехните родители и баби и дядовци.
7
6
 
8
 
! Отговори
hitman преди 9 години
Този път са успели да удържат избирателната активност под 100%. На миналите какъв копом бяха дигнали с тоя резултат от 140%.
6
9
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Вся власть советам! Путин не е по-различен от Сталин. Просто не се е окопал достатъчно, за да започне да разстрелва и депортира, но има време.... още пет години и ще го видим в пълен блясък.
5
10
 
9
 
! Отговори
Бъндк преди 9 години
Няма честни избори, никъде. Путин държи здраво Русия и по-хубаво. Когато една държава се управлява добре, няма значение кой я управлява. Един ден тези, които псуват "кремълското джудже" ще има със свещ да го търсят. Ама ще гледат само черния .... На Обама.
4
12
 
9
 
! Отговори
Ехото преди 9 години
Има ли изненадани ?Бай Тошо, печелише с 99,6% !
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що си мислите, че на Запад изборите са по- честни. В САЩ даже не печели спечелилия повече гласове. Русия си е демократична държава, поне от гледна точка на това, че забаламосват хората с идеята, че нещо зависи от тях. Нали това е идеята - един социален отдушник и галене на човешкото его. Това е и причината, да няма обесен демократ досега - наказанието за зулумите му е, че не сме го избрали :)
2
18
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха-ха-ха :))) преди 9 години
Ха-ха-ха :)) Защо изобщо трошат пари в тази криза, когато заради санкциите няма какво да ядат? Направо да си го направят пожизнен диктатор Цар Лилипутин, пък като умре, тогава пак да има избори
1
9
 
12
 
! Отговори
честни са били, мда преди 9 години
"А ЦИК се погрижи да ограничи достъпа до секциите на независими наблюдатели от общественото движение "Голос" те бяха отстранявани като "чуждестранни агенти"

Спонсорирани публикации