Трети конвой с руска помощ премина украинската граница

200 автомобила ще доставят храни на хората в Югоизточна Украйна
20 сеп 2014 08:17, Елка Василева
25
Трети конвой с руска помощ премина украинската граница
Снимка: архив, Reuters

Третият конвой с руска хуманитарна помощ премина руско-украинската граница и започна да се придвижва в Югоизточна Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В конвоя има около 200 автомобила. Те превозват хранителни продукти за жителите на Югоизточна Украйна, включително зърнени култури и консерви, генератори, лекарства, топли дрехи и бутилирана вода за пиене, като превозваният товар възлиза общо на 2000 т.

Преди изпращането на колоната за оглед на хуманитарния товар нееднократно са канени представители на украинските митници и  Червения кръст. Те обаче са отказали без обяснение за причините, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Това е вече третата колона с руска хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна. При първите две в Луганск бяха доставени общо 4000 т хуманитарен товар, добавя агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
До Анонимен 20.........и сега щяхме да водим война с ''мирни опълченци'' подкрепени от бронетанкови хуманитарни колони, а по черноморието - ''вежливи зелени човечета''.
13
10
 
0
 
! Отговори
юбералес преди 9 години
След бронетанковите хуманитарни колони идва ред и на автомобилните такива.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Естественная ответная реакция на санкции - прекратить отдавать, а не отказываться получать. Но здесь важен один нюанс. Отказавшись от экспорта нефти и газа, Путин в первую очередь подрывает благосостояние тех, кто жирует на нефтепродуктах, - своих ближайших сподвижников, преданных ему олигархов, да и свое собственное. А отказавшись от импорта продовольствия, ни он сам, ни его ближайшее окружение ничего не теряют: люди с высоким уровнем воровских доходов всегда прокормятся. Пострадают те, кто аккуратно считают деньги до следующей получки или пенсии.
11
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия нарушава държавната граница на Украйна и това си е акт на агресия. Вече го правят ежедневно както си искат...
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Наблюдател 13 Иракският министър на петрола Абдул Карим Луайби обяви, че ръководена от Лукойл група е започнала добив на петрол от огромното находище "Западна ***-2" в Южен Ирак, предаде Асошиейтед прес. На официална церемония по откриването министърът посочи, че производството е започнало на равнище 120 000 барела дневно, като целта е то да достигне 400 000 барела на ден до края на годината.
9
2
 
21
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Гьотверенджия 12: Предпочитам руска помощ пред еврогейска и западна, ако говорим за БГ.И това перфектно го знаят повечето в България, и не само там. Западните помощи са само оръжие и нищета , попитай сирийците, питай украинците, питай иракчаните, питай либийците, питай когото искаш в голямата част на света която не се води по западните стандарти :))
8
0
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Номер 6 и подобните му *** продажни да си пият хапчетат а да не говорят глупости. Единствено Русия помага на пострадалите хора там, никакви червен кръст и ала бала други *** организации не са направили нещо, само приказват че пращали а никакви доказателства няма, поне едно видео да бяха постнали. А какво носят камионите, питай ОБСЕ които ги проверяват редовно и следят на руската граница..Дори ОССЕ призна че няма никакви боеприпаси или оръжие... Но иначе лайките си лаят по сценарий.
7
0
 
15
 
! Отговори
циганин преди 9 години
Основна черта на днешното поколение българи: БАЙГАНЬОВЩИНАДокато не станем единни както са ни завещали нашите предци ще сме "не народ а ***".Що се отнася до този конвой и това което се случва в Украйна: по делата ще ги познаете!!!
6
2
 
19
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
До Анонимен 7 Нямаш нито снимки нито доказателства Ти си една НПО ***,която си е продала г*за за някой долар и пишеш откровенни лъжи В конвоя ,и да им стоки с двойно предназначение,не значи че има бтр. ри примерно Инак може да кажеш,че руските камиони карат танкове,ама кой ли ще ти повярва,освен някой ***
5
0
 
22
 
! Отговори
ОФ преди 9 години
Белият Конвой с руска хуманитарна помощ вече е в предградията на Донецк.
4
36
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо продуктите ,които раздават на сепаратистите са украински ? И вафли, минерална вода, всякакви храни - всичко е произведено в Украйна......Защото : -200-те камиона не носят хуманитарна помощ ,а оръжие и боеприпаси-Обратно вкарват в Русия хеликоптерни двигатели, перки и оборудване от единствения завод ,който е до Луганск.-А на населението раздават откраднати украински стоки от супермаркетите и складовете на МЕТРО .Има снимки, има доказателства, не почвайте с това
3
0
 
29
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Мисля че в заглавието има нещо излишно-а то е:"украинската граница"!
2
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !А Васил Левски е казал: Който ни освободи, той ще ни зароби..Но въпрос на избор разбира се: американци, руснаци или турци...
1
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лудата баба меркел няма ли отново да протестира или и тя вече разбра, че по-добре бели камази, отколкото злени.

Спонсорирани публикации