Майкъл Мур се прицели в икономическата криза

Режисьорът тръгва по следите на богатите, които решиха да стават още по-богати
22 май 2009 08:52, Петя Славова
11
Майкъл Мур се прицели в икономическата криза
Снимка: БГНЕС

Режисьорът Майкъл Мур, който постави на прицел администрацията на Джордж Буш, здравната индустрия и свободната продажба на оръжия, се фокусира върху световната икономическа криза.

Режисьорът, носител на "Оскар", ще пусне своя все още безименен документален филм в цяла Северна Америка на 2 октомври, съобщиха съ-спонсорите на творбата "Овертюр Филмс" и "Парамаунт Вентидж".

"Богатите в някакъв момент решиха, че не са достатъчно богати", се казва в изявление, което цитира Мур.

"Те поискаха още – много повече.

Така че те систематично стрижат американския народ от трудно спечелените му средства. Сега защо биха го правили?

Това се опитвам да разкрия в този свой филм".

"Овертюр" съобщава, че Мур все още работи по филма и в типичния си стил пази подробностите по сюжета близо до бельото си.

Документалистът спечели наградата на Академията през 2003 г. за разследването си за контрола над оръжията "Боулинг за Колумбин" и през следващата година продължи с взривоопасния "Фаренхайт 9/11", в който приравни с дивашкото бившия президент Джордж Буш и войната му срещу тероризма.

Филмът донесе 120 милиона долара приходи в боксофиса, но не постигна целта на Мур да не бъде допуснат втори мандат за бившия американски президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
niki преди 15 години
ако искате да резберете истината за СЕЩ и новият световен ред глледайте филмите на Alex Jones I David Icke за да разберете горе-долу как действа световната конспирация.Самият факт, че филмите на Мур се издават от такива големи илюмиинатски компании говори достатъчно ясно, че е един от тях.
9
1
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 15 години
Бая си ***,и не знам дали изобщо некой може да те клонкурира
8
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в Бг ако има някой като него ще го вкарат в белене нали се сещаш...4е говори против партията....ако не ще го плюват по всички медии такива като номер 1 дето си немат и на идея за какво говорят.....
7
1
 
0
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 15 години
1. - 09:00 - Ега ти дебелата ***!От: АнонименТоя само Пеевски и майка му могат да го клонкурират. :)))""Богатите в някакъв момент решиха, че не са достатъчно богати", се казва в изявление, което цитира Мур."Те поискаха още - много повече."Той ли не знае?"Филмът донесе 120 милиона долара приходи..."Страдате от комплекси.Изчистете съзнанието си и ще живеете по-добре и по-целомъдрено.Мир ВАМ
6
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Боулинг за Колумбайн :P
5
1
 
0
 
! Отговори
Лудория преди 15 години
За мен от това, което се случва като на този пич няма. Хем казва своето мнение, хем и печели от него. Аз не виждам лошо в това?! А не като в България: или си честен и беден, или си богат и лъжец. Ако някой може да го постигне тук (има и такива) - та това е идеално. Но всеки глас против властта сами виждате къде отива - самоубива се по детски площадки, в резиденции, а в затвора наркоманче с 2 грама!
4
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво като му е донесъл 120 мил., да не би да е за сметка на нещастието на някого? Има доста голяма разлика - разбирачо
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
2. Актомври ли? моля Ви, проверявайте си текста, дразни
2
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Филмите на Майкъл Мур са доказателство за нивото на демократичност на американското общество. Той критикува всичко. Когато се появи такъв човек в България, тогава ще знаем че имаме демокрация.
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тоя само Пеевски и майка му могат да го клонкурират. :)))""Богатите в някакъв момент решиха, че не са достатъчно богати", се казва в изявление, което цитира Мур."Те поискаха още - много повече."Той ли не знае?"Филмът донесе 120 милиона долара приходи..."