С "Цветята на Корана"

Фестивалът се откри в Дома на киното
18 яну 2010 14:16, Петя Славова
10
С "Цветята на Корана"
Снимка: Позор ООД

За втора поредна година в Дома на киното беше открит фестивалът „Цветята на Корана”.

В продължение на месец зрителите ще имат възможността да видят избрана селекция от филми, заснети в страните от Близкия изток и Северна Африка.

Сред официалните гости на събитието бяха посланикът на ИР Иран Голам Багери, посланикът на Сирийската арабска република Салах Сукар, съветникът по културните въпроси на Иран Мохсен Панаханде, както и много представители на културния живот в България.

Още по темата
14 яну 2010 16:04
4

Фестивалът се откри с филма „Плачещата върба” на най-награждавания ирански режисьор Маджид Маджиди. Филмът може да се гледа и на 18 януари в Евро синема от 19,15 часа.

Във филма Маджиди преобръща общоприетите представи за желанието на един незрящ да прогледне.

Сблъсква ни с вътрешните терзания на един човек, който не е сигурен дали зрението няма да съсипе досегашния му начин на живот.

Събитието ще продължи до 18 февруари в салоните на „Дома на киното”, „Евро синема” и „Червената къща”, като освен филмовата програма фестивалът ще предложи и вечер с литературно четене на персийски и арабски автори, дебат на тема „Ислямската заплаха отново на мода”, както и чайна церемония, на която по традиционен начин ще бъде сервиран ароматен ирански чай.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
България е символ на корупция, мутри и нисък стандарт в цяла Европа. Но това не значи, че няма интелигентни и/или почтени българи. Аз не се идентифицирам с хората, направили от България тоалетната на Европа. Така че мюсюлманите, направили стойностни филми, едва ли са същите диваци като тези, които залагат бомба в самолет или заведение и които пребиват жена с камъни, защото е изнасилена.
9
0
 
1
 
! Отговори
жана преди 14 години
Тук се говори за кино, все пак! Не за политика, нито религия, нито за закостенели нрави, така че няма значение дали режисьора и актьорите са мюсюлмани. В тези филми се разказва за житейски случки, за съдби човешки.Погледнете по-широко!
8
2
 
0
 
! Отговори
Negative преди 14 години
Как е възможно изобщо да ни занимават с кино създадено от диваци , има си разни ислямски държавици и там да си правят фестове и каквото искат.Корана стана в цял свят символ на тероризъм и диващина - ние ясно трябва да покажем че се разграничаваме от диваците и не искаме тяхната култура.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не говорете глупости, наистина. фестът е страхотен, показва филми, които никога не са идвали в страната ни. наскоро си говорих с една приятелка и тя ми каза, че не е гледала съвременен турски филм. Супер жалко, защото те имат много добро ЕВРОПЕЙСКО кино и ги награждават по цял свят. Само ограничени и комплексирани хора няма да го разберат
6
2
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
ne iskam da 4uvam ni6to za tezi fa6izirani,diskriminacionni musulmani.koito sa i pedofili po zakon.ne mojee da mi obesnjvate koe e izvra6tenie,a kogato stava vapros za islamisti pri koito izvra6tenieto e norma,da me karate da gi uvajavam i obi4am.krai na dvoinia standart,za men te sa urodi vsii4ki do edin.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аман от ислямски фестивали!те да си гледат бозите
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Gledah filma, bese neveroqten!
3
0
 
1
 
! Отговори
Asja преди 14 години
Bravo, mnogo hubav festival!
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Komshu:)shapka ti triabva,ti stud ne si vidiql
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ама айде стига със тези *** бе,нас кво ни интересува?