Джеймс Камерън и Гилермо дел Торо – безумие планини повдига!

Двамата режисьори работят по екранизацията на култовия роман "Из планините на безумието“
1 сеп 2010 12:10,
5

Виж други галерии »
1

Поредната суперпродукция, продуцирана от Джеймс Камерън, вече има първи чернови на сценария и вече кара феновете на хоръра да трепнат в очакване.

Преди няколко месеца бе потвърдено, че екранизацията на романа „Из планините на безумието“ (At the Mountains of Madness) на Х. Ф. Лъвкрафт ще бъде във формат 3D, а на режисьорския стол ще застане Гилермо дел Торо (Guillermo del Toro) – две важни причини Камерън, който отдавна иска да работи с мексиканеца, да се включи в проекта.

„Очаквайте мащабен и епичен хорър, какъвто не сме виждали от доста време – сравним с мащаба на „Пришълците“, заканва се Камерън в интервю за списание Wired.

Ловкрафт е оставил много на въображението. Той не описва нищо. Успява да създаде усещане за смразяващ хорър без конкретни детайли. Вярвам, че Гилермо ще прибави към това своя оригинален и винаги неочакван усет за дизайн. Честно казано, нямам търпение да видя какво ще измисли и възнамерявам да задействам чарковете на продукцията така, че да не се тревожи за нищо“, споделя още продуцентът.

След като Гилермо дел Торо се отказа от режисирането на "Хобитът" (The Hobbit), изглежда, At The Mountains Of Madness ще бъде следващият му голям проект. Той разработва сценария му с партньора си от друга предстояща продукция –  Тhe Haunted Mansion – Матю Робинс.

Очаква се снимките да започнат догодина.

Сюжетът на „Из планините на безумието“ разказва за университетска експедиция, която е изпратена на Антрактида.

Там учените откриват и изследват останки от непознати живи същества и каменни образувания с изкуствен произход.

Надписите по руините показват история на древна раса, живяла на Земята преди появата на човека. Учените разбират, че тази раса е унищожена от същества, предназначени да извършват черната работа...

Романът на родоначалника на хоръра е основа на цял нов жанр в литературата на ужасите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
с. преди 13 години
Лъвкрафт мачка!Наистина е господарят на ужаса!Романа е уникален!Да се надяваме,че и филма ще е страхотен!
5
2
 
1
 
! Отговори
movieman преди 13 години
Само не разбрах, за каква точно истина са щели да ни подготвят чрез книги и филми, както споменава АНОНИМЕН в коментара си. Нещо за 2012, което той и група богоизбрани от сега знаят, а останалите простосмъртни люде трябва внимателно да бъдат подготвени за ИСТИНАТА! Каква истина точно? И защо да ни подготвят така постепенно? И той като я знае/очевидно/ подготвен ли се чувства. Щото иначе защо ни трябва да знаем нещо, което не можем да променим? Пълни тъпотии са тия истории за 2012, но някой вярва
4
2
 
1
 
! Отговори
movieman преди 13 години
Според мен ще е нещо върховно този фирм. Камерън умее да прави качествено кино, а Гилермо дел Торо - ужасийки. В тандем ще се получи филм, който ще е за любителите на хард ужасите. Ще има пипнати визуални ефекти, много напрежение и екшън. Може би ще е нещо като "Нещото" "Пришълците" плюс ново ужасно същество, което предстои тепърва да бъде създадено от тия двамцата кинаджии. Като му знам филмите на Камерън, едва ли ще е някоя клиширана история. Но пък той ще е само продуцент.
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малко по- малко , чрез книги и филми ще ни подготвят за истината през 2012 година.
2
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
И аз.:)
1
2
 
8
 
! Отговори
Yes, horror!!! преди 13 години
Нямам търпение!!!