Майкъл Фасбендер – дяволски неустоим и извънредно талантлив

Актьорът, който скоро ще превземе Холивуд...
Обновена: 23 яну 2012 13:21 | 23 яну 2012 13:16,
9
Майкъл Фасбендер – дяволски неустоим и извънредно талантлив
Снимка: сп. Interview

"I suppose the German side wants to keep everything in control and the Irish side wants to wreak chaos!"

"Мисля, че германската ми половина иска да държи всичко под контрол, а ирландската иска да предизвиква хаос!"

Всеки фен на Майкъл Фасбендер е луд по него по различен и специален начин. Критици го сравняват с Даниъл Дей Люис, блогъри наричат себе си „Фас-инатори", а жените тичат към кината, веднага щом актьорът се появи на екран. Невероятна еуфория предизвиква играта му на филмовия фестивал в Торонто, на премиерата на филма „Срам" (Shame), където той влиза в тъжния образ на пристрастен към секса мъж.

„Срам" е втората съвместна работа на Фасбендер с режисьора Стив Маккуин, след "Глад" (Hunger) през 2008 г., където за ролята на затворника от ИРА Боби Сендс, актьорът отслабва с над 13 кг!

Майкъл Фасбендер е роден на 2 Април 1977 г. в Хайделберг, Германия, но още като дете се премества със семейството си в Ирландия, където расте и учи. След курс по драма и комедия, той започва да играе първите си роли на 16 годишна възраст.

По-късно посещава училището Central School of Speech and Drama с профил театър и актьорско майсторство. Участва в редица английски ТВ сериали и филмовите продукции, измежду които "Gunpowder, Treason & Plot" (2004), "A Bear Named Winnie" (2004), "Our Hidden Lives" (2005) и др. до преломната за кариерата на Майкъл 2006 г., когато излиза „300" – древногръцкият епос на Зак Снайдер с Джерард Бътлър, където ролята на спартанеца Стелиос го изстрелва директно под прожекторите на Холивуд, за да получи шанса да работи с най-добрите режисьори и сценаристи.

Следват продукциите „Глад" (Hunger- 2008), „Аквариум" (Fish Tank - 2009), „Гадни копилета" (Inglourious Basterds - 2009) на Куентин Тарантино, „Центурион" (Centurion - 2010), „Джона Хекс" (Jonah Hex - 2010). Само през изминалата 2011 г. с негово участие за заснети цели 6 филма „Джейн Еър" (Jane Eyre), "Pitch Black Heist", „Опасен метод" (A Dangerous Method), касовия хит "X-Мен: Първа вълна" (X-Men: First Class) и предстоящите да излязат на голям екран „Мокри поръчки" (Haywire) и „Срам" (Shame).

На практика Фасбендер е актьор от лигата на най-добрите. Той определено е едно от най-талантливите имена на Холивуд днес, притежаващ огромен потенциал, възможности и готовност да пресъздаде всякакви образи.

А кое прави Майкъл Фасбендер толкова харесван от публиката? Дали заради фактa, че е толкова готин, хладнокръвен, спокоен, благ и очарователен както в „Гадни копилета" (Iglourious Basterds), роля, с която може да накара дори Джордж Клуни да се засрами. Или заради безстрашното, заплашително, сърцераздирателно представяне в „Глад" (Hunger).

Истината е, че той може да изиграе всичко. Може да бъде неподправено благ, може да пресъздаде сложни емоционални роли, като да бъде жесток и зловещ, да бъде забавен, да бъде секси, да бъде крайно страховит и съвършено отвратителен и гаден...понякога всичко заедно в един и същи филм (както в „Аквариум").

И ако в "Х-Мен: Първа вълна" (X-Men: First Class) Джеймс Маккавой изиграва роля на типичния положителен (екшън) герой, то Майкъл Фасбиндер играе така, че през цялото време се чудим дали в действителност е на страната на добрите.

Еуфорията около звездата тепърва предстои. Само за 2-3 месеца той се появи на кориците на някои от най-известните и тиражирани издания по света – „GQ" (Италия) и „GQ" (САЩ) през Декември 2011, "L'Uomo" (Италия) за Януари 2012, "Interview" (САЩ) и "GQ" (Великобритания) за Февруари 2012 и др.

Впечатляващ е и списъка с номинации и награди за филмите на Фасбендер. Последното изключително признание е номинацията му за най-добра мъжка роля със "Златен глобус" за изпълнението на Брандън Съливан в „Срам". Така че, бъдете нащрек за Майкъл Фасбендер.

Дали той няма да бъде новият секссимвол на Холивуд? С изгарящата си фотосесия за списание Interviw, заснета от фотографа Себастиан Ким, той дава сериозна заявка за това.

Разгледайте снимките от фотосесията в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
madd преди 12 години
страхотен актьор!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, той като е немец, не трябва ли да е Михаел?
6
3
 
0
 
! Отговори
.... преди 12 години
поредната ТЪПНЯ ОТ ОНИЯ ИЗБРАН НАРОД!!!!!
5
2
 
1
 
! Отговори
eko72 преди 12 години
...и тази е най-неустоимата му снимка.
4
2
 
7
 
! Отговори
котето преди 12 години
Ох, какво сладко коте.............
3
2
 
7
 
! Отговори
превъзбудена преди 12 години
ооооооооооооооооооооохкотьоооооооооооооооооо
2
1
 
10
 
! Отговори
дади преди 12 години
Аз за пръв път го гледах в "Аквариум" и от тогава съм му фен. :) Мн е хубав и чаровен, но не залага на това и прави страхотни роли. <3
1
1
 
11
 
! Отговори
555 преди 12 години
Невероятен мъж, гледах го в два филма (Джейн Еър и Аквариум) , .. просто е вдъхновяващ :)