Сигнал за бомба прекъсна гей филм

Прожекцията била в близост до билборда срещу гей парада
4 юли 2012 16:16,
48
Сигнал за бомба прекъсна гей филм
Снимка: Булфото

Сигнал за бомба прекъсна прожекцията на докуленталния филм "Право на любов" за семейства на лесбийки и гейове.

Прожекцията бе планирана от местната организация на ЛГБТ в Пловдив и бе прожектирана в кафене в центъра. След претърсване на обекта, зрителите се върнали и догледали филма.

„Това без съмнение е атака на хомофоби, тъй като заведението се намира в близост до хомофобския билборд с лозунг  "Гей парада разрешен. Пушенето забранено. Кое е по-вредно за нацията? -ВМРО НИЕ".”, заявиха пред Dnes.bg председателят на ЛГБТ – Пловдив Ивелина Паничарова.

Тя припомни, че организаторите на филмовата вечер от правозащитната организация на лесбийки, гей мъже, бисексуални и трансполови хора миналата седмица са изпратили писмо до кмета на града Иван Тотев да свали афиша, който отправя нетолерантно послание и ги унижава.

Според "ЛГБТ Пловдив" лозунгът руши престижа и доброто име на Пловдив, дискриминира и подтиква към омраза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: гей парадпрожекция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
11
 
! Отговори
ДРЕ преди 11 години
Нали искате демокрация и равенство! На ви сега демокрация и равенство... тва се случва и по другите страни....Къв билборд ви пречи, ми и на мен ми пречат рекламите за дамски превръзки постоянно ама не карам СЕМ да ги спре и не пиша на тоя и оня да му се жалвам как разбираш ли ми било пречило еди кво си... нямам нищо против обратните, ама са ви арогатно високи претенциите без покритие. Тва когато го осъзнаете ще можем да разговаряме пълноценно, до тогава ще ви игнорирам
15
12
 
2
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Ти пък си казал. Наша собственост си е,страната не бива да е собственост на неестетични и глупави хора. Страната трябва да е розова, цветна, красива, хората облечени модерно и със достатъчно грим. Ще има рози по улиците, градини!
14
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Контролирането на информациония поток и цензурата са присъщи на диктаторските режими. Подобно отношение прекрасно личи в Китай. Свободни сте да се изселите към страната на ориза и трудната писменост!!!!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом с прожектирали филм,значи собственикът на заведението е позволил. Какви сте вие,че ще казвате какво правят хората в частният си живот и в частната си собственост...
12
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лайте си простаци,демокрацията не може да я сринете... Филми ще има,паради ще има и така нататък,пък вие си лайте...Но изключвайте компютъра по-често,че заради повишението на тока хейтърството ще ви излезне през носа.
11
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
abe pisnami da 4eta seki den za taq *** beeeeeeeeeeeeeeeee
10
10
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Много ми дреме за отживяла институция като църквата и простаци като националистите...Чак пък ще тръгна да се снижавам пред тях,аз от простаци и безполезни нещастници не се вълнувам...
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво, и прожектирането на планината броукбек ли бихте бойкотирали...Не ви ли е ясно,че всеки има право да гледа какъвто иска филм...
8
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами гнуси си се, и мен ме е гнус от вашата чалга,простащина и безразборно чифтосване по улиците - но не разпространявам лумпенизирани билбордове и не нарушавам общественият ред и българската демокрация. Прости ми драги,но казвам чао,имам по-важна работа от споренето със безмозъчни ***. Ще чета томчетата на Киркегор.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На вас какво ви пречи един филм,да не са ви задължили да го гледате.Щом са си платили и е позволен ,нямате право да протестирате.Още един път ще повторя,че заставате срещу демокрацията и с средновековният си мантелитет посрамвате държавата.....
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подаването на фалшив сигнал до полицията е тежко престъпление и се наказва със сурова глоба.Ндявам ске да бъде установена самоличността на извършителите. Шири се някаква просташка борба против демократичните устои на страната и това е укорно. Това е престъпление срещу демокрацията,както и хомофобията и позорния билборд. Надявам се билбордът да бъде свален,а ВМРО сурово глобени.Глоба заслужават и средновековните простаци от БПЦ и АТАКА.
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако излезе, че обратните сами са си го направили това предупреждение за бомба няма да се учудя. Хем се опитват да натресат *****растките си възгледи за някакъв "модерен морал", хем не могат да спрат да се изкарват център на вниманието. Ако закона не го забраняваше щяха всички да ходят голи от кръста надолу, за да привличат внимание.
4
5
 
15
 
! Отговори
7 преди 11 години
Aman ot PEDERUGI.
3
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалки сте прости хомофоби!!!
2
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още ли не са свалили билборда от един европейски град? Сега и гледането на филми ли ви пречи,ами то и да не дишаме...Простаци!
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре,парадът е показност, но прожектирането на филм не е! Позор!