Време за жени: Мъжки стриптийз

Стивън Содърбърг прави човечна история за силния пол на пилона
6 юли 2012 10:52, Петя Славова
4

Снимка: Тандем филм
Напоследък, като че ли Стивън Содърбърг предпочита да прави филми за мъже. Или по-скоро – с мъже. След поредицата му от “Бандата на Оушън”, където женските роли са кът, дойде ред да видим и “Професия стриптизьор”, чието оригинално заглавие е “Magic Mike”.

Историята ни вмъква зад кулисите на нощен бар, където на пилона се вихрят мъже със завидно телосложение.
Представителите на силния пол всяка нощ подлудяват женската аудитория с добре замислено секси шоу и тематични облекла. Майк (Ченинг Тейтъм) е звездата на дансинга, който въвежда в професията и Хлапето (Алекс Петифър).

Не очаквайте да се насладите на нещо като "Време за мъже". Содърбърг подхожда по различен начин към този вид жанр и филмът му не е просто забавление. Режисьорът извежда на преден план социалния въпрос – кой стои зад тази професия - до къде стига шоуто и от къде продължава реалния живот.

Ставаме свидетели на личностното израстване на стриптизьора с голям опит (Майк), който се опитва да се измъкне от тази си съдба и едновременно потапянето на младия (Хлапето) в меката на професията.
Содърбърг прави човешки филми, като поставя ясно границите – може ли човек да се измъкне от бита си или е по-добре да се научи да живее в него.

Сред градиращи все по-зрелищни и вдъхновяващи стриптийз номера, наяве излизат и проблемите на персонажите. Режисьорът ни доближава до техните вътрешни конфликти, запознава ни с желанията им за бъдещето. Така стигаме до катализатора, провокирал стремежа за промяна у Майк – красивата сестра на Хлапето, изиграна от Коуди Хорн.

Естествено, че нежната аудитория ще е по-вдъхновена по време на филма, където Ченинг изпълнява перфектни стрип номера. Все пак преди да стане част от голямото кино, той е покорявал жените именно с умението си да се вихри на пилона.

Любопитен пълнеж е и присъствието на Матю Макхонъхи, който играе шефа на клуба (нещо като мъжка Маман).
Сред останалите колеги на пилона ще видим и познати лица от малкия екран като Адам Родригес, известен от сериала “От местопрестъплението” или Джо Манганиело от “Истинска кръв”.

Филмът е достойно начинание на Содърбърг, който неведнъж е доказал, че е добър в разиграването на различните жанрове от “Секс, лъжи и видео”, “Трафик”, “Ерин Брокович”, "Че" до последния му проект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
God преди 11 години
Вчера гледах филма и много ми хареса. Содърбърг е майстор на разказване на сериозни истории прикрити пред лековати на пръв поглед сюжети. Матю Маконъхи прави поредно оригинално превъплъщение. Съвместните му тренировки с Ланс Армстронг са дали ефект.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добър филм, все пак содърбърг има какво да покаже, наистина не е само за забавление
1
2
 
2
 
! Отговори
..... преди 11 години
Филмът е просто невероятен. Перфектното съчетание между смисъл, сюжетна линия и красиви актьори. Заслужава си да се види!