Тъжните проститутки, за които Маркес разказва

Екранизация по последния му роман на Киномания
20 ное 2012 14:16, Петя Славова
0
Тъжните проститутки, за които Маркес разказва
Снимка: Reuters

„Спомени за моите тъжни проститутки” – екранизация по едноименния роман на Г.Г.Маркес е част от програмата на Киномания тази година.

Публикуван през 2004 г., романът е последното голямо литературно произведение на най-знаменития колумбийски писател, носител на Нобелова награда за литература от 1982 год. и считан за един от бащите на магическия реализъм в литературата Габриел Гарсия Маркес. Романите му “Сто години самота”, “Любов по време на холера”, повестта „Хроника на една предизвестена смърт” и др. имат световна известност.

„Спомени за моите тъжни проститутки” разказва историята на Ел Сабио – възрастен журналист, който пише за карибски вестник.

Като дете Ел Сабио идеализира майка си до такава степен, че след смъртта й никога не успява да се привърже към друга жена и цял живот остава ерген.

От младини става редовен посетител на публичен дом, а в навечерието на 90-ия си рожден ден решава да си подари „луда нощ с млада девственица”. Преди да навърши 91, Ел Сабио преживява истински емоционален вихър от любов, омраза, ревност, убийство и разочарования.

Филмът е копродукция между Испания, Мексико и Дания. Режисьор е датчанинът Хенинг Карлсен, а в адаптацията на сценария участва и Жан-Клод Кариер. В актьорския екип блести звездата на Джералдин Чаплин, която играе ролята на съдържателката на публичен дом Роса Кабаркас.

Филмът може да видим на 20 ноември от 19.00 часа в кино „Люмиер“ и на 24 ноември от 22.00 часа в Дом на киното.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари