Джак Ричър е като Джеймс Бонд от времето на Студената война

Том Круз в трилър, напомнящ киното от миналия век
28 дек 2012 12:12, Петя Славова
25

Снимка: Форум Филм
Смъртта може да споходи всеки, дори в привидно най-спокойни моменти - по време на разходка в парка с малко дете или отново там, докато си пийва сутрешното кафе. Въпрос на късмет е някой да стане жертва на маниак снайперист, решил да отмъсти на живота, като застреля колкото се може повече хора.

Това е началото на новата продукция с участието на Том Круз „Джак Ричър“. Неговият персонаж намира връзка между уж случайно застреляните в парка жертви, а с този филм киното отново намира сходства с реалния живот, бълвайки поредния сюжет за умопобъркан хладнокръвен масов убиец.

"Джак Ричър" всъщност е екранизация на трилъра „Един изстрел“, като за главната роля са се спрягали още имената на Брад Пит, Хю Джакман и дори Уил Смит. По ум и достойнства бившият военен Джак Ричър не отстъпва на Джеймс Бонд. Герят има много жени, може да изчезва незабелязано и да разплита тайни конспирации. Тук именно се нарежда и екранната му половинка - красива адвокатка, изиграна от Розамунд Пайк, която е била момиче и на Агент 007 в "Не умирай днес".

Това, което липсва на сюжета, са реалните екшън сцени. Режисьорът Кристофър Маккуори ("Операция Валкирия" и носител на "Оскар" за сценария на "Обичайните заподозрени") ни оставя да очакваме най-лошото, но противниците, с които се сблъксва Ричър, изненадват с непохватността си, която на места дори изглежда пародийна. Продукцията напомня повече на киното, което се правеше в Холивуд по време на Студената война. За това допринася и противникът на Джак Ричър, който естествено е руснак и представя нацията като ходещи зомбита, които плячкосват другите държави.

Иначе в „Джак Ричър“ Маккуори разчита на добър актьорски състав. Ролята на злодея Зак е поверена на Вернер Херцог, който умее да бъде неприятен тип на екрана, въпреки че в екранизацията е спестена предисторията на персонажа му.

Все пак не са ни лишили и от любопитни моменти със свежи за жанра лафове, за които принос има и присъствието на Робърт Дювал. И така до финала, в който се появява нотка в повече от необходимата патетика, носеща отново характерния нафталинов нюанс за кино от миналия век.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Том Круз няма 170 нека първо това уточним, а книгата "Един изстрел" е страхотна, но с избора на този хобит, филмът нищо не струва. Джак Ричър е бивш военен и освен, че е 190 , тежи над 100 кг, друга възраст е... Защо поне веднъж не екранизират някоя книга като хората? Последното разочарование беше Алекс Крос, нищо общо с книгата!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джак Ричър е мъж над 190 около 100 кг, не като този гном връзкар, позор за хубавата книга. Няма да се гледа.
20
0
 
0
 
! Отговори
Жул преди 11 години
Поредната *** боза....
19
0
 
2
 
! Отговори
KINO преди 11 години
В АМЕРИКА ИМА ПРЕКРАСНО НЕЗАВИСИМО КИНО КОЕТО В ПРОЦЕНТИ СЕ ГУБИ В БОЗАТА ХОЛИВУД. ТАМ В ХОЛИВУД ЗНАЯТ,, РЕЦЕПТАТА,, А ТЯ Е ПРАВИШ ФИЛМ БОЗА ЗА МАСОВАТА ПУБЛИКА КОЯТО СИ Е ДОСТА ТЪПИЧКА ИПЕЧЕЛИШ ***, АКО НЕ ТРЯБВА ДА СПЕЧЕЛИШ ОСКАРИ КОЕТО Е НЕВЕРОЯТНО ТРУДНО ,ЗАГУБА НА ПАРИ И ТН. ВСИЧКИ НОРМАЛНИ ДЪРЖАВИ ОСОБЕНО ,ЮЖНА КОРЕЯ И РУСИЯ РАЗБРАХА ЧЕ ЗА ДА ИМАТ ТЯХНА НАЦИЯ КОЯТО И ПСИХИЧЕСКИ ДА Е ЧИТАВА ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМАШ И РОДНО КИНО, И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СА В НЕБИВАЛ ВЪЗХОД В ПРАВЕНЕТО НА ФИЛМИ
18
3
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Къде го сложиха тоя тапишон да играе Джак Ричър?
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В книгата на Лий Чайлд.......Джак Ричър(героя) е висок 1.98 или нещо подобно.....а Том Круз е висок точно 1.68 ....?????
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Филма е исключително ***. Незнам дали е излязал в България, но ако ви се гледа хубав филм, то това е Django Unchainet.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, според книгата Джак би трябвало да е висок над 190 и тежък между 110-125кг, а не да е тапата Том Круз, на когото Крейг Фъргюсън от късното шоу на CBS слага поставка да не му висят краката от стола, когато му гостува. Обаче който плаща, той поръчва музиката, а филмът се продуцира от самия Том Круз, затова и главния герой съвсем спокойно може да бъде и хобит.
14
1
 
4
 
! Отговори
някой си преди 11 години
До до 1, гледах го снощи бе *** . .*** хжърлените на вятъра кинти . .пъълна боза
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
предлагам да убием дядо Коледа. Да го забраним с канон и закон. И да пуснем дядо Мраз на свобода за да радва децата от всички религии и не религии.
12
10
 
9
 
! Отговори
Рептила Т. Круз преди 11 години
Рептила и илюминатска *** Т. Круз е най-дървения и надценен актьор на новото хилядолетие, а относно този филм нямам и капка съмнение, че ще бъде поредната рядка американска повърня. Но какво да кажем за Холивуд, та тези безхаберници направиха и невъзможното - *** новия филм за Борн - че един Джак Ричър ли не могат да окепазят, еле па с бездарника Т. Круз в главната роля. Смех
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а ти си един пораснааал, здрач, хахахаха - който не е на твоето мнение, е пубер
10
8
 
7
 
! Отговори
здрач преди 11 години
Егати здравия филм, добра работа на Том Круз! Перфектно си влиза във ролята, който разбира от кино, трябва да го гледа, без значение колко си джавкат пуберите отдолу!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гледах филма в USA и е исключително *** и дълъг.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къде може да се гледа в мрежата
7
2
 
5
 
! Отговори
Браво №4 преди 11 години
Джак Ричър - височина 193 см.Том Круз - височина 170 см.- ахах,чудесно сравнение...но си е живата истина...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледах филма, наистина е средно ниво, а сме свикнали том круз да гледаме в къде къде по-добри екшъни - мисията невъзможна е друга работа, така се смях като влязоха горилите да бият томчо, ами те се пребиха един друг, няма такава сцена, да не говорим, че той се срещна с истински страшните противници чак на финала, където хватките бяха супер глупави. до тогава се занимаваше с улични боеве с някакви недодялани хлапета, гледал съм го и затова го коментирам
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един приятел им бил казал!? Да ви еб* в *** да ви еб*!!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Джак Ричър - височина 193 см.Том Круз - височина 170 см.
3
7
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Първо го гледай и после коментирай ***!