"Гравитация" остана начело на американския бокс-офис

На второ място е "Капитан Филипс", а на трето - "Кери"
Обновена: 21 окт 2013 13:38 | 21 окт 2013 12:18,
9
"Гравитация" остана начело на американския бокс-офис
Снимка: БТА

Триизмерният космически трилър "Гравитация" остана начело на бокс-офис класацията в Северна Америка за трета поредна седмица с 31 милиона щатски долара приходи от прожекции в киносалоните, съобщиха световните информационни агенции.

Общите приходи на филма със Сандра Бълок и Джордж Клуни надхвърлиха 170,6 милиона в Северна Америка за три седмици. Освен на актьорите, притегателната сила на "Гравитация" до голяма степен се дължи на 3D-технологията - 82 процента от зрителите са избрали такива киносалони.

На второ място се задържа биографичният филм "Капитан Филипс" с Том Ханкс в главната роля. Приходите му през втората седмица на екран са 17,3 милиона долара.

Двата филма и звездите им успяха да задържат на разстояние трите дебютни продукции - римейка на класическия хорър "Кери" (17 милиона долара приходи"), "Невъзможно бягство" със Силвестър Сталоун и Арнолд Шварценегер (9,8 милиона) и драмата за Уикилийкс "Петата власт". Последният се провали напълно - както прогнозира основателят на сайта Джулиан Асандж - като донесе само 1,7 милиона долара приходи.

"Кери" зае третото място, следван от "Облачно, с кюфтета: Отмъщението на огризките" (10,1 милиона долара) и "Невъзможно бягство".

"Петата власт" е едва на осмо място, въпреки че беше пуснат в много киносалони - 1769. Това е най-лошият дебют за годината за филм с толкова широко разпространение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: гравитациябокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Мони преди 10 години
Гледах го на кино и смело твърдя, че е шедьовър. Брилянтна игра на Сандра, подправена с щипка чар от Клуни, великолепни ефекти, страхотна музика и в крайна сметка нещо по-различно от злободневните буламачи. Тази година гледах много филми на кино, но само два си струваха времето и парите. Това е единият, а другия беше "Най-добрата оферта". Но и двата филма са само за истинските ценители на седмото изкуство. Не е за тези, които преоткриха киното чак в МОЛ-ерата и ходят, само защото стана модерно така да убиваш времето между шопинга и KFC-то.
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЪЛНА БОЗА!!! Не си давайте парите за тоя "филм"!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
до anonim1000 "Европа" също е страхотен филм, но е по труден за гледане от широка аудитория която не се интересува от Аерокосмически технологии. И двата имат много неточности и нереалистични неща(примерно на Европа екипажът се изтрелва от ракета Атлас-5) с товарен отсек за сателити :) Но все пак е голям напредък за холивуд и един вид връщане към класическата научна фантастика.
6
3
 
1
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
Не съм тинейджър.Пък и филмът "Европа" е хиляда пъти по-добър от "Гравитация", но няма да има тази гледаемост като комерческият американски филм. Отделно "Европа" е и по-реален, като изключим това, че намериха живот на един спътник. Гравитация е един обикновен филм, направен по американски. Ясно е, че няма нищо общо с действителността. Както пишеше авторът на "Умирай трудно" (книгата) в рекламите няма нищо истинско. Всичко е изкуствено. Същото е и в американските филми.
5
2
 
7
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Парашутите на спускателния модул на съюз не се раздуват никъде във филма, а просто системата която ги отпуска се е активирала.Ако не си запознат със съюз той използва вид пиропатрони за да ги разтвори първоначално.
4
2
 
14
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Сигурно сте на по 16-17 години. Гравитация е шедьовър на класическата научна фантастика от Рода на Космическа Одисея 2001. Но това е трудно да се разбере от поколение което очаква черни дупки, лазери и извънземни.
3
6
 
5
 
! Отговори
B. преди 10 години
Свръх *** филм!
2
11
 
6
 
! Отговори
СДГ преди 10 години
ПЪЛЕН *** ТОВА ,АКО Е ФИЛМ,ДВАМА АКТЬОРИ ЦЕЛИЯ ФИЛМ НИСКО БЮДЖЕТЕН *** ,МУДНО СЕ РАЗВИВА,ПАРАШУТИ СЕ РАЗДУВАТ ВЪВ ВАКУМНА СРЕДА ТОЛКОВА СМЕШНИ МОМЕНТИ РЕЖИСЬОРА СИ Е НЯМА ПРЕДСТАВА ДАЖЕ КАКВО СНИМА.
1
9
 
5
 
! Отговори
anonim1000 преди 10 години
На мене "Гравитация " не ми хареса.Свалих го от един руски торенттракер сайт.