"Небраска" откри So Independent

Ето и предложенията за днес
25 окт 2013 17:20, Петя Славова
1
"Небраска" откри So Independent
Снимка: So Independent

Снощи в препълнената зала 2 на Синема Сити - Парадайс Център се откри Четвъртото издание на единствената панорама на независимо американско кино у нас - So Indpendent с един от победителите в Кан 2013, филмът на Александър Пейн - "Небраска".

От 18.30 в клуб Мотто на 25 октомври се открива изложбата на Владимир Тодоров - типажи от филми /"Беулф", "Коледна приказка", "Алиса в страната на чудесата" и др./и илюстрации към книги. Владо Тодоров е и автор на визията на So Independent 2013.

От днес So Independent превзема още четири от столичните кина. В Люмиер, Евросинема, Дома на киното и обновеното "Одеон" може да видите:

 "Прелъстени и изоставени" е в "Одеон", 18.30 часа. Документалният разказ на Алек Болдуин за 65-годишнината на фестивала в Кан ще ви срещне лично с Бертолучи, Копола, Полански, Скорсезе и още режисьори променили езика и историята на киното.

Отново там, от 20.30 часа е "Ездачи на стихии". Този епичен документален филм е проследява жаждата на двама приятели да открият и да се спуснат по най-големите и най-опасни вълни на Австралия. Истински операторски шедьовър.

"На крачка от славата" ще е с прожекция в кино "Люмиер" от 18.30 часа. Трогателен, откровен разказ за големите беквокалисти онези неизвестни гласове, които са в основата на популярната музика. Какви са колебанията, жертвите и предимствата да останеш в сянката на Мик Джагър, Брус Спрингстийн, Стинг, Стиви Уондър?

"Небраска" e от 20.30 часа в Люмиер. Ако сте пропуснали на откриването човешкият и чувствителен филм на Александър Пейн, ще може да го видите сега. "Небраска" вероятно ще е един от претендентите за "Оскар".

От 20.00 часа  "Моят Бруклин" може да видим в Евросинема. Това е личното пътуване на режисьорката Кели Андерсън като потърпевша от благоустрояването на Бруклин, в стремежа и да разкрие силите, които стоят зад префасонирането на квартала и по критерии за раса и класа.

В  Дом на киното от 18.00 ще се прожектира  "Биг Сур". "Това без съмнение емоционално произведение на Майкъл Полиш по романа на Джак Керуак прекрасно изразява меланхолията и неувереността, като в същото време не позволява претенциозността и самовглъбяването да вземат връх." Тим Гриърсън - Screen International
От 20.00 е "Учителят" в Дом на киното. Поразителен портрет на скитниците и търсачите в Америка след Втората световна война. С участието на Хоакин Финикс.

"Последен квартет" може да видим от 19.00 часа в Синема Сити Парадайс Център. Актьорите Филип Сиймор Хофман, Кристофър Уокън, Катрин Кийнър и Марк Айвънър са един истински струнен квартет, който ще ви представи един вълнуващ разказ вдъхновен от камерната музика на Бетовен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Сульо преди 10 години
Почна парада на чек*ята,некачествените прожекции,лошите субтитри,претоплените манджи дето вече ги има в нета и т.н.