Коя ще е най-добрата анимация?

Обявиха краткия списък за претендентите "Оскар" в категорията
Обновена: 6 ное 2013 17:27 | 6 ное 2013 17:27, Петя Славова
0
Коя ще е най-добрата анимация?
Кадър от "Аз, проклетникът" 2, който е сред борещите се анимации за наградата "Оскар". Снимка: Форум филм

Ето че една от най-чаканите награди - "Оскар" скоро ще бъде раздадена за 86-и път. Датата е 2 март 2014 г. И макар да има още няколко месеца, вече се подбират най-добрите претенденти за американското престижно отличие.

Желание за приза в категорията за анимационни проекти имат общо 19 продукции. Сред тях са и най-касовите анимации за 2013 г. - "Аз, проклетникът 2" и "Университет за таласъми", съобщи сп. "Ню мюзикъл експрес".

Двете анимации, реализирали съответно 910 милиона долара и 740 милиона долара в световния бокс-офис, ще си оспорват място сред номинираните заедно с продукции като "Облачно с кюфтета 2: Отмъщението на огризките", "Смърфовете 2", "Круд", "Тайната на горските пазители", "Турбо" и "Самолети", пише БТА.

Следва още по-трудната задача. На специалистите ще им се наложи да изберат от тези деветнайсет проекта, между три и пет, които да се борят за златната статуетка.

Кои именно ще стигнат до финал ще се разбере на 16 януари 2014 г., когато Академията за кинематографично изкуство и наука обяви номинациите си в различните категории, припомня БТА.

На следващата церемония за наградите "Оскар" призът за най-добра анимация ще бъде присъден за 13-и път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари