Да свалиш цял филм за броени секунди

Сеул влага $1,5 млрд. в 5G мрежа
23 яну 2014 20:58, Бойчо Попов
14
Да свалиш цял филм за броени секунди
източник: Reuters

Южна Корея ще инвестира мащабно в разширяването на своята инфраструктура за мобилен интернет. През следващите шест години страната ще вложи около 1,5 милиарда долара, за да въведе в експлоатация национална 5G мрежа, която ще представлява следващата епоха на мобилния трафик на данни.

„Ние подсилихме нашата икономика чрез въвеждането на 2G през 90-те години, през 2000 г. - с 3G и с 4G технологията през 2010 г.", се казва в изявление на Министерството на науката на Южна Корея. Сега е времето изпреварващо да се инвестира в разширяването на 5G мрежата за данни. Първата тестова фаза ще започне през 2017 г., а в съответствие с плановете до 2020 г. мрежата трябва да е налична за всеки.

5G-технологията е следващият крайъгълен камък в индустрията на предаването на мобилни данни след UMTS и LTE. Очакванията са, че 5G-услугите ще са с 1000 пъти по-бързо изпълнение, отколкото сегашната технология, което ще направи възможно свалянето на пълнометражен филм за секунди. Който иска да свали днес подобен по обем файл (от около 800 мегабайта), ще има нужда от поне 40 секунди, ако ползва стандарта 4G. В допълнение технологията 5G ще бъде достатъчно надеждна, за може например да позволява сърфиране на борда на влакове със скорост от над 500 километра в час.

Обявеният сега амбициозен инвестиционен план на южнокорейците, които и в момента разполагат с най-бързата мрежа за данни в света, са най-високите по обем инвестиции в последните години. През миналата година обаче Китай обяви, че неговият пионер в телекомуникационното оборудване Huawei планира да предложи 5G мрежа също до 2020 г. За тази цел групата ще вложи приблизително 600 милиона долара. Предвид нарастващите усилия в Европа (на Стария континент са предвидени вложения в размер на 900 млн. долара) и САЩ за разработване на 5G мрежа, азиатските страни очевидно не искат да губят време. 

Още подобни новини от технологичния сектор четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Rumen преди 10 години
Ние стройм Химко Враца... ще им продаваме Тор.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние пък ще наливаме пари у тракера, че зимата като му седнем с домашната гроздова и туршията само американски сериали гледаме.
10
1
 
9
 
! Отговори
Да бъда искрен преди 10 години
Дали ще свалям с 1 мегабайт, с 5 или с 10 няма голямо значение за мен. Всичко се сваля много, много бързо. Предполагам, че ако дърпах blueray и гледах филми всеки ден, щеше да е от значение.
9
1
 
8
 
! Отговори
, преди 10 години
То па едни филми....
8
1
 
22
 
! Отговори
Az Tam преди 10 години
А ние пък ние ще купим на бабите ни нов декодер. Цифровизация му е майката примитивни корейчета :)
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко трябва да си *** да коментираш че някой щял да открадне прари от инвестиция за нова технология :D За тези който сравняват с българия - кога у нас е имало инвестция за нова технология - никога. Тук се краде от инвестиции които са за осъвременяване на пропадналите ни технологии, а не създаване на нови. В единя случай имаш луди приходи, в другия се опитваш да догониш света по качество - т.е. и да има печалба е слаба
6
2
 
8
 
! Отговори
internet преди 10 години
Znaete li komentirashi che tova e durgava s nai - burzi internet uslugi v sveta. A znaete li che na vtoro miasto sled neia, kolko i da vi e chudno, e nashata Bulgaria. No.....nashite ceni dalech ne sa dostignali tehnite. pri nas e nai evtino. hodil sum kade li ne i vi kazvam tuk e rai za internet uslugite. V momenta za 5lv imate neogranichen internet vav vsiaka edna tochka na stranata. skorosta e burza do dostigane na limirt i posle pada....no.....tova sa samo 5lv (2.5 ewro/3,5 dolara).
5
6
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
политиканчетата пак го обърнаха на комунисти и крадене. политиканчета ***, ако бяхте излизали малко да подишате въздух по света, щяхте да сте изненадани от много неща, и интернета щеше да е най-малкото.
4
10
 
10
 
! Отговори
чекияра преди 10 години
с такава технология ше мога за отрицателно време да сваля най - новите творчески изяви на Aletta Ocean, Sheena Shaw, Phoenix Marie, Nikki Benz, Black Angelika, Shyla Stylez, Gyna, Melissa Lauren, Francheska james, Abella Anderson или Bonnie Rotten!!
3
8
 
34
 
! Отговори
Пендро преди 10 години
Станишков: - Ейй тцтцтц, Орешак...трее да кандидатстваме и ние тука за разширение на мрежата. Сметай тия жълтури от милиард и половина колко могат да откраднат. - Еее шефе, чакай да тръгне Белене, като се отчетеме на Доган и мафията, за нас ще останат като за 500 живота след това. - Абе колко са пара за 500 живота. Аз говоря - КРАДЕНЕ ЗА ЦЕЛА ВЕЧНОСТ ДА ИМА
2
5
 
38
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 10 години
В Кривунделово имаме... път до Байхуево и с магаренцето ако не се инати си е 10 минути до мегдана.
1
23
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това може да се случи само там, където няма комунисти, има ли, то веднага парите трябва да се откраднат.