Създателите на "Бригада" правят филм за присъединяването на Крим

Това ще бъде човешка история без политически акцент
1 окт 2014 16:10, Елка Василева
9
Създателите на "Бригада" правят филм за присъединяването на Крим
Станислав Говорухин и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Кинокомпанията „Аватар филм“, известна със сериала „Бригада“, планира да направи филм за присъединяването на Крим към Русия по сценарий на писателя Сергей Шаргунов.

Продуцентът Анатолий Сивушов съобщи за „Известия“, че името на проекта е „Морето се вълнува“. Според него филмът се очаква да излезе по екраните през ноември 2015 г.

В центъра на сюжета е история за отношенията между различни хора, развиваща се през февруари-март 2014 г. Авторите на филма са се постарали да не акцентират върху политическата страна на нещата, а да разкажат една „човешка история“ на фона на драматичните събития.

„В сценария го има и Крим, и Киев, има и любов, и нелюбов, и приятелство, и учение. Главните действащи лица са много млади хора. Не мога предварително да разкрия сюжета“, каза авторът на сценария Сергей Шаргунов.

Финансирането на проекта идва от фонда за кино, руското министерство на културата и независими инвеститори. Вече са намерени инвеститорите, които са готови да предоставят около един милион долара, казват от компанията. От държавата създателите на филма планират да получат още три милиона. Снимките на филма ще започнат през пролетта на 2015 г., пише Lenta.ru.

Една от второстепенните роли във филма е предложена на Станислав Говорухин – известен руски актьор, сценарист, режисьор. По думите на Шаргунов Говорухин се е съгласил да изиграе ролята на „дядо бандеровец, който е дошъл на Майдана от Западна Украйна, живее на палатка и си е устроил там малко село“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: филмРусияКрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 долар = рубль 40 Честито, другари!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анексията на Крим...
5
2
 
5
 
! Отговори
ЛилиПутин преди 9 години
До Анонимен 5,очаква се, ама тц, забуксуваха нещата, парите свършиха в Рашка. Долара стана 40 рубли, еврото мина 50 рубли, пари няма вече за война. Каквото било-било, Крим го взеха и до там. Отсега нататък само надолу ще отиват в Рашата, за нормалните хора де, на ***-Мутя все им е тая.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Този филм е вече направен ..очаква се само разрешението на Путин да се пусне по кината
3
4
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Човешката история на вожда.
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не присъединяването на Крим, а връщането в изконните му граници.
1
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Човешка история като Рамбо 3 може би!