"Уиджа" оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада

Лентата е донесла на създателите си 20 милиона долара
27 окт 2014 13:36,
3
"Уиджа" оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада
Снимка: Архив Reuters

Филм за група приятели, които се събират около дъската "Уиджа", с чиято помощ могат да се викат духове, оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада, предадоха световните информационни агенции.

През премиерния си уикенд на екран филмът "Уиджа", продуциран от Майкъл Бей и режисиран от Стайлс Уайт, донесе на създателите си 20 милиона долара от продажбата на билети и изпревари лентата "Ярост" за Втората световна война с Брад Пит в главната роля.

Екшънът "Джон Уик" на режисьорите Дейвид Лейтч и Чад Стахелски, в който се разказва за бивш наемен убиец - в ролята Киану Рийвс, зае второ място в бокс-офис класацията в Северна Америка. През премиерния си уикенд той събра от продажбата на билети 14,2 милиона долара. Критиката се изказа много ласкаво за лентата и я определи като един от най-добрите екшъни, създавани напоследък.

На трета позиция е лентата "Ярост", която през миналия уикенд оглавяваше американския бокс-офис. Сега филмът е спечелил 13 милиона долара.

След него се нарежда "Не казвай сбогом" на Дейвид Финчър с Бен Афлек и Розамунд Пайк с 11,1 милиона долара. На пета позиция е анимацията "Книгата на живота" с 9,8 милиона долара.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Непременно трябва да се гледа Джон Уик... изненада за тази година ;)
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сигурно има много трепане и справедлива смърт за лошите в тоя филм щом е на първо място в САЩ и Канада.Ше се гледа непременно,нема па да останеме по назад от братята през океана.