"Американски снайперист" е начело на американския бокс-офис

Лентата събра рекордните 90,2 млн. долара
19 яну 2015 10:58,
2
"Американски снайперист" е начело на американския бокс-офис
Снимка: Reuters

Подпомогната от шестте си номинации за награди "Оскар", лентата "Американски снайперист" на Клинт Истууд оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с рекордните 90,2 милиона долара от продажбата на билети за филм, излязъл на екран през януари, предадоха световните информационни агенции.

Сумата превишава двойно предварителните очаквания на анализаторите и подобрява с 22 милиона долара досегашния рекорд, поставен от касоразбивача "Аватар" през януари 2010 г.

Впечатляващият касов дебют на "Американски снайперист" е своеобразен успех и за Клинт Истууд, чието най-добро постижение досега в бокс-офиса беше с лентата "Гран Торино", която събра 29,5 милиона долара в уикенда след излизането си на екран през 2008 г.

Второ място в класацията с 21 милиона долара заема комедията "Кум под наем" с Джош Гад и Кевин Харт. Следва "Падингтън" с 19,3 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса на Северна Америка заемат лентите "Твърде лично 3" и "Селма". Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 14,1 милиона долара и 8,3 милиона долара.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Niki преди 9 години
Pulna prostotiq!!
1
1
 
8
 
! Отговори
Български редник о.з преди 9 години
Като история(по действителен случай) беше горе-долу интересно, а като филм...пълна боза! Клинт Ийстууд е правил доста по- добри филми! Абе...пълна боза, какво да си кривим душата!Единственият извод от филма е, че дори да оцелееш на война вИрак и се върнеш жив и здрав, в САЩ има достатъчно много психопати, които да те гръмнат за нищо!