Скорсезе отложи снимките на документалния филм за Бил Клинтън

Имало разногласия между режисьора и бившия държавен глава
23 яну 2015 11:06,
2
Скорсезе отложи снимките на документалния филм за Бил Клинтън
Снимка: Архив Reuters

Известният режисьор Мартин Скорсезе е отложил за "неопределено време" снимките на документален филм за бившия президент на САЩ Бил Клинтън, предадоха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на публикации в "Ню Йорк таймс" и "Холивуд рипортър".

Според изданията причина за спирането на частично заснетия проект е разногласието между режисьора и бившия държавен глава относно контрола над задаваните въпроси и окончателния продукт. Представители на Мартин Скорсезе и Бил Клинтън не са отговорили на молбите за коментар.

Вестник "Ню Йорк таймс" цитира говорителя на Клинтън - Мат Маккена, който е заявил, че твърденията за спирането на проекта заради разногласия са "неточни", без да разкрива повече подробности.

Говорител на телевизия HBO, която стои зад продукцията, е казал, че "проектът няма да бъде осъществен скоро, но това не означава, че изобщо няма да се случи". От телевизията също не са направили по-подробен коментар.

От HBO съобщиха миналия месец, че са поръчали телевизионна поредица, включваща проекти на Скорсезе, Мик Джагър и създателя на "Престъпна империя" Терънс Уинтър, посветена на света на рокендрола в Ню Йорк от 70-те години на миналия век, припомня Ройтерс.

Междувременно Франс прес съобщи, че снимките за новия филм на режисьора и носител на "Оскар" Мартин Скорсезе - първия му игрален проект след "Вълкът от Уолстрийт", започват на 30 януари в Тайван.

Лентата "Тишина" по едноименния роман на японския писател Шусаку Ендо е с участието на Лиъм Нийсън, Андрю Гарфийлд и Адам Драйвър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
33
 
! Отговори
дас преди 9 години
Клинтън е още жив и не може филмът да попречи на политиката. Евроатлантизъм.
1
0
 
37
 
! Отговори
28190 преди 9 години
Соломоника Паси ще влезе в ролята на Моника Люински!