"Лудия Макс: Пътят на яростта" отстъпи пред "Перфектният ритъм 2"

Ето я и бокс-офис класацията на Северна Америка
18 май 2015 18:07, Петя Славова
0
"Лудия Макс: Пътят на яростта" отстъпи пред "Перфектният ритъм 2"
Снимка: Александра филмс

Неочаквано филмът "Перфектният ритъм 2" застана на първо място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от продажбата на билети в размер на 70,3 млн. долара, съобщиха световните информационни агенции.

Зрителите очевидно оцениха факта, че в музикалната комедия има от всичко - истинско момичешко приятелство, шеги за Втората световна война и, разбира се, много песни, включително класики от 90-те години, хитове на Майли Сайръс и Бионсе, пише БТА.

За да станат отново номер едно, Бека (Ана Кендрик) и другите момичета от "Белас" се подготвят усилено да се състезават на Световните финали по акапелно пеене. Мисията е повече от невъзможна, тъй като американски отбор никога не е печелил толкова голямо и престижно състезание. А най-големите им врагове - немският отбор, са винаги една крачка пред "Белас".

Сценаристи на лентата са Кей Кенън и Мики Репкин, а режисьор Елизабет Банкс. Във филма освен Ана Кендрик участват Елизабет Банкс, Ребел Уилсън, Британи Сноу, Скайлър Остин, Ана Кемп, Алексис Нап, Кейти Сейгъл, Хейли Стейнфелд , Хана Мей Ли.

На второ място в бокс-офис класацията в САЩ и Канада този уикенд е "Лудия Макс: Пътят на яростта" с приходи в размер на 44,4 милиона долара. Премиерата на филма се състоя на кинофестивала в Кан.

В четвъртата лента от поредицата, "Лудия Макс: Пътят на яростта", британецът Том Харди се превъплъщава в образа на самотния воин на пътя Макс Рокатански - герой, изстрелял преди 36 години към звездна слава оригиналния изпълнител на ролята Мел Гибсън.

Филмът "Лудия Макс: Пътят на яростта", режисиран от австралиеца Джордж Милър, бе едно от най-очакваните събития на кинофестивала в Кан, въпреки че прожекцията му бе извън конкурсната програма.

Милър е режисьор и на трите предишни филма от поредицата - оригиналната лента "Лудия Макс" от 1979 г., и продълженията й "Лудия Макс 2: Воинът от пътищата" (1981) и "Лудия Макс 3: Отвъд Клетката на смъртта" (1985).

"Лудия Макс 4" пренася зрителите в постапокалиптична Австралия, в която Рокатански се сблъсква с криминални елементи от пустошта, подпомаган от нова героиня. Ролята на Фюриоса е поверена на носителката на "Оскар" Чарлийз Терон.

В бокс-офис класацията в Северна Америка следват филмите "Отмъстителите: Ерата на Ултрон" с 38,8 млн.долара, "Гореща гонка" с Рийз Уидърспун и София Вергара /5,8 млн. долара/ и "Бързи и яростни 7" с 3,6 млн. долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: САЩбокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари