Екипът на "Здрач" се завръща

С адаптация на роман на Ава Дилийра
2 юни 2015 08:48, Петя Славова
1
Екипът на "Здрач" се завръща
Снимка: ИК „СофтПрес“

Режисьорката Катрин Хардуик („Здрач“, „Тринайсет“ и „Червената шапчица“) и продуцентската компания Temple Hill са започнали преговори Хардуик да поеме филмовата адаптация на романа „Писма до мъртвите с любов“ на Ава Дилийра съобщава сайтът HollywoodReporter.com.

Романът, издаден наскоро и на български, разказва за тинейджърката Лоръл, която получава за домашно по литература да напише писмо до някой, който е починал. Тя избира да пише на Кърт Кобейн, защото невероятната й сестра Мей е била луда по музиката му и също като него е починала млада.

Скоро Лоръл успява да изпълни цялата си тетрадка с писма до мъртви хора като Джанис Джоплин, Хийт Леджър, Амелия Еърхарт, Джуди Гарланд и Ейми Уайнхаус, но не бърза да покаже написаното на учителката си. Само пред мъртвите тя успява да открехне вратата към своя свят, където освен споменът за вълшебното й детство се крие и изключително много тъга.

Адаптацията на сценария ще е дело на самата Дилийра.

През 2008 Хардуик режисира първата част от поредицата по книгите на Стефани Майер. Според HollywoodReporter се очертава нещо като повторно събиране на екипа на „Здрач“ – продуцентите на вампирския франчайз Марти Боуен и Уик Годфри ще работят и по „Писма до мъртвите с любов“. Последните проекти на двамата включват поредицата „Лабиринтът“, както и адаптации на романите на Джон Грийн „Вината в нашите звезди“ и „Хартиени градове“, чиято световна премиера ще бъде на 24 юли и вече се очаква с нетърпение от феновете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Без именния преди 8 години
Ако бяха продължили Здрач ще е хипер яко