Спилбърг ще екранизира роман на Майкъл Крайтън

"Микро" е последната книга на автора на "Джурасик парк"
30 юни 2015 10:06, Петя Славова
1
Спилбърг ще екранизира роман на Майкъл Крайтън
Снимка: архив, Reuters

Книгата "Микро" на Майкъл Крайтън, автор на филмите от поредицата "Джурасик парк", ще бъде екранизирана от
компанията "Дриймуъркс" със съдействието на Стивън Спилбърг, съобщи кинокомпанията на сайта си, предаде ТАСС.

В "Микро" се разказва за група специализирани биолози, изпратени на Хаваите, за да работят в тайнствена биотехнологична компания, пише БТА. Заради техническа грешка те, намалени до размера на насекомите, се оказват в тропическа джунгла. "Могат да ги спасят само собствените им научни знания и находчивост" - се казва в изявлението на "Дриймуъркс".

Книгата на Майкъл Крайтън "Микро" е една от последните незавършени творби на видния писател, починал през 2008 г. След смъртта му тя е довършена от автора на научнопопулярна литература Ричард Престън. "Микро" се превръща в бестселър и в продължение на 20 седмици се задържа начело в класацията на в. "Ню Йорк таймс".

Стивън Спилбърг, съучредител на "Дриймуъркс", режисьор на "Джурасик парк" и продуцент на "Джурасик свят", казва, че е много щастлив от възможността още един път да работи по произведение на Майкъл Крайтън. Все още не се съобщава кога ще започнат снимките и къде ще са те. Не се знае също какво именно ще е участието на Спилбърг в проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
bb преди 8 години
"Все още не се съобщава кога ще започнат снимките и къде ще са те. Не се знае също какво именно ще е участието на Спилбърг в проекта.".........но ние се изпърдяхме по въпроса!!!