Полският съд още умува за екстрадирането на Полански

Съд в САЩ го издирва от 1977 г. за секс с непълнолетна
19 авг 2015 08:48, Петя Славова
5
Полският съд още умува за екстрадирането на Полански
Снимка: архив, Reuters

Полският съд, който ще се произнесе по искането на Съединените щати за екстрадиране на режисьора Роман Полански, е получил отговор на запитването си до американската страна за правна помощ, предаде Ройтерс.

Районният съд в южния град Краков "сега преглежда документите и едва след известно време ще е в състояние да прецени дали е получил отговор на всички въпроси до американската страна", заяви днес негова говорителка.
На заседание през май трибуналът съобщи, че е поискал допълнителна информация от САЩ и отложи делото за средата на септември, пише БТА.

Осемдесет годишният режисьор е издирван от американските власти още от 1977 г., когато съд в Лос Анджелис го призна задочно за виновен за секс с непълнолетна.

Процесът започна през януари въз основа за искане за екстрадиция на Полански, отправено от Съединените щати през октомври миналата година.

Аналогично искане на САЩ до Полша през 2010 г. бе отхвърлено. Тогава полската прокуратура отказа да екстрадира Полански с аргумента, че съгласно законодателството на страната обвинението, по което той е бил признат за виновен, е с изтекла давност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полски евреин(***)
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се обяви за ром, угнетяван от образователната система в училищата, пречеща му да се интегрира, запазвайки уникалните си културни традиции, и всичко ще му бъде простено.
1
1
 
4
 
! Отговори
no name преди 8 години
Тия американци не са ли чували за изтекла давност? И този човек има спечелен Оскар, както и куп други награди и много номинации..... хем много лош, хем награждаван.... странна работа.