"Виктория" и в България

Филмът на Майя Виткова с премиера през декември
19 авг 2015 13:35, Петя Славова
0
"Виктория" и в България
Снимка: Viktoria World Sales and Distribution

До края на годината “Виктория”, първият български игрален пълнометражен филм, селекциониран за „Сънданс”, ще се срещне с родната публика. Премиерата му у нас е на 18-и декември.

„Виктория” е едновременно интимен и епичен филм, а Майя Виткова използва драматично завладяващ, визуално изобретателен и пълен с метафори и ирония стил, отбелязват от екипа. Като представител на ново поколение режисьори от Източна Европа, Виткова предлага нова, лична гледна точка върху надеждите и мечтите както на своето, така и на поколението на своите родители...”, пише за филма  Джон Найн, старши програматор на фестивала „Сънданс".

Дебютният филм на Майя Виткова  участва и в основния конкурс на 43-ия Международен филмов фестивал в Ротердам. Също така бе в надпреварата за “Международната награда за най-добър дебютен филм”, посветена на знаменития шведски режисьор Ингмар Бергман (1918-2007), която се проведе по време на 37-ия Международен филмов фестивал в Гьотеборг.

Сред останалите му престижни покази е на фестивал в Лос Анджелис и е прожектиран в легендарния Китайски театър на “Холувуд булевард”. Продукцията е първо българско участие в състезателната програма на най-значимия фестивал за операторско кино в света – Camerimage в Полша и др.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ВикторияМайя Виткова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари