Ридли Скот и Сандра Бълок в Торонто

Съзвездие от знаменитости се очаква на кинофестивала
Обновена: 26 авг 2015 14:04 | 26 авг 2015 12:50, Петя Славова
0
Ридли Скот и Сандра Бълок в Торонто
Снимка: архив, Reuters

Международният филмов фестивал в Торонто ще посрещне за 40-ото си издание водещи кинодейци и кинозвезди, сред които Ридли Скот, Мат Деймън, Сандра Бълок, предаде Ройтерс.

Масово смятан за "стартова площадка" за претендентите за награди "Оскар", тазгодишният фест ще покаже 289 игрални филма и над 100 късометражни филма от 71 страни, 143 от които ще бъдат световните премиери.

Режисьорът Ридли Скот и изпълнителят на главната роля Мат Деймън ще бъдат "на разположение" за световната премиера на дългоочаквания филм "Марсианецът". В лентата Деймън се превъплъщава в образа на астронавт, който се бори за оцеляването си на Марс.

За световната премиера на филма "Нашето мото е "Криза" в Торонто се очакват Сандра Бълок и Били Боб Торнтън. Лентата хвърля ироничен поглед върху американските изборни стратегии, приложени в Боливия през 2002 г. по време на президентските избори в страната.

В Торонто се завръщат и фестивалните любимци, режисьорът Жан-Марк Вале и актьорът Джейк Гиленхал, за да представят филма "Demolition", с който ще стартира 40-ото издание на феста.
На "линия" за световната премиера на "Тръмбо" на режисьора Джей Роуч ще бъдат звездите на филма Хелън Мирън и Брайън Кранстън.

В Торонто се очакват още режисьорът Майкъл Мур с лентата "Кого да нападнем сега?", Кари Фукунага и Идрис Елба с "Beasts Of No Nation", носителите на награди "Оскар" Том Хупър и Еди Редмейн с "Датчанката", Дени Вилньов, Емили Блънт и Бенисио дел Торо със "Сикарио".

Кинофестивалът в Торонто е учреден през 1976 г., когато в рамките му са прожектирани около 80 филма в пет киносалона. От тогава фестът се разрасна до една от водещите филмови прояви в света и често служи като стартова площадка за международни продукции, търсещи разпространение в Северна Америка.

Шест от последните седем ленти, отличени с наградата на публиката в Торонто, впоследствие получиха номинации или спечелиха "Оскар"-и в топ категорията за най-добър филм. Сред тях са "Беднякът милионер", "Речта на краля" и "12 години в робство", припомня БТА.

Международният филмов фестивал в Торонто ще започне на 10 септември и ще продължи до 20 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари