Тарантино похвали президента и разкритикува киното

Кой ще помни половината филми с Кейт Бланшет, попита той
26 авг 2015 13:10, Петя Славова
1
Тарантино похвали президента и разкритикува киното
Снимка: архив, Reuters

Не за първи път режисьорът Куентин Тарантино разбунва духовете в киното със смелите си изказвания. Този път в интервю за New York Magazine режисьорът разкритикува киното и похвали американския президент Барак Обама.

Авторът на "Криминале" и "Гадни копилета" коментира филмите, които са печелили напоследък "Оскар". Той сподели, че не признава големите достижения на някои престижни драми, към които традиционно Американската кино академия благосклонно е присъдила "Оскар" или ги е включила в номинациите. Такива примери са "Филомена" и "Децата са добре". Според думите му, в последните 20-30 години никой не би ги гледал повторно, както и половината филми с участието на Кейт Бланшет. Режисьорът заяви с увереност, че независимото кино от 90-те е било по-качествено и популярно.

Авторът на „Криминале” също изрази мнението си и на теми, които не са свързани с киното. Той похвали президента на САЩ Барак Обама и го определи като негов любим държавен глава в историята на САЩ. По негово мнение всички политически активности за последните години на Обама са отговорили на претенциите на неговите критици.

Новият филм на Тарантино „Омразната осморка” ще има световна премиера на 25 декемри. Във филма участват Кърт Ръсел, Самюъл Л. Джаксън, Чанинг Тейтъм, Тим Рот и други.

За предишния си „Джанго без окови” режисьорът бе удостоен с „Оскар” за оригинален сценарий. По-рано той получи същата награда за „Криминале”. Именно за този филм е носител и на "Златна палма" в Кан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: куентин тарантино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много як!