"Каръци" спечели наградата на публиката в Люксембург

"Съдилището" пък грабна приза в Индианополис
26 окт 2015 12:12, Петя Славова
1
"Каръци" спечели наградата на публиката в Люксембург
"Каръци". Снимка: Киномания

Филмът "Каръци" на Ивайло Христов спечели наградата на публиката на кинофестивала CinEast в Люксембург, съобщава продуцентът Асен Владимиров.

"Каръци" беше в първата десетка в класацията за наградата на публиката и на Варшавския филмов фестивал, който завърши наскоро.

Късометражният филм "Падаща звезда" на Любо Йончев, съсценарист с Ясен Генадиев, получи награда за най-добър сценарий на кинофестивала Sose International Film Festival в Ереван, Армения. Това е трето отличие за филма и четвърта фестивална селекция, отбелязва продуцентът Любо Киров.

"Съдилището" на Стефан Командарев също получи приз на кинофестивал.  "Хартленд" в Индианаполис, съобщи сайтът на фестивала.

Паричната равностойност на наградата е 45 000 щатски долара. Съдилището" е българското предложение за "Оскар" за чуждоезичeн филм, припомня БТА.

Голямата наградата за пълнометражен документален филм на фестивала спечели "Ромео кърви" на режисьора Джейсън Зелдес. Наградата на публиката получи "Изборът на Мари" на режисьора Жан-Пиер Америс.

"Лауреатите на голямата награда разглеждат актуални и сериозни въпроси задълбочено и ги разказват майсторски - каза художественият директор на фестивала Тим Ъруин. - Радваме се, че подкрепяме тези режисьори и се надяваме да ги вдъхновим да продължат да разказват истории, които трябва да бъдат показани".
Фестивалът "Хартленд" бе проведен за 24-и път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
С удоволствие бих гледал филм за Лалуш-войвода, Българинът нападнал и превзел Средец /софия/ през 16 век.