Турбуленцията на юношеството с "Лу"

Филмът тази вечер по телевизия Bulgaria On AIR
26 дек 2015 13:55, Петя Славова
0
Турбуленцията на юношеството с "Лу"
Снимка: IMDB

В палавия свят на тийнейджърите ни въвежда режиьорът Жулиен Нийл с „Лу”. Филмът е адаптация по негова комикс книга с близо 2 милиона продадени копия в около 20 страни.

Неговата главна героиня е 12-годишната Лу (Лаля Ласерон) – лирична мечтателка, която живее с щурата си майка Ема (Людивин Сание). Като самотен родител тя е зарязала личния си живот, за да се отдаде на грижите за дъщеря си, но така попада в капана на собствената си неудовлетвореност. Подобен застой лесно я подхлъзва към депресивни състояния, а общуването й с детето се превръща в непрестанно дебнене на котка и мишка. 
 
Лу си има свои преживявания, свързани с китайски ресторант, приятелката й Мина и със съседа й Тристан (Джошуа Мазе), към когото тя таи чувства. Живее в сграда с тераси, имащи достъп до покрива, където намира и своето уединение, разтворило се като розов чадър.
 
Като вмъква наситени цветове във всекидневието, Жулиен Нийл открехва вратата на интровертния свят на своите героини, където под похлупак къкрят тихи и задържани емоции. Израстването на персонажите е неизбежно – малката, защото следва естествените процеси на възрастта си, а майка й - опитваща се да намери собственото си „аз” и да се преодолее.
 
Людивин Сание визуализира крехкото емоционално състояние на екранния си образ, скривайки лицето зад завиден бретон и нахлупила кукумявски чифт очила, подсказващи, че няма да е зле да промени светогледа си. 
 
Нийл убедително обрисува турбуленцията на юношеството, свързано с напрежението около първата целувка на подрастващия, готов да воайорства колкото се може повече, за да настигне всичко неизживяно в живота. Във филма ще видим още Киан Кожанди, Жули Ферие и носителката на множество награди, сред които и "Сезар" Натали Бай. 
 
Гледайте "Лу" на 26 декември от 20.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари